Buzz

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα τιμήσει τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο LACMA

στα 10

Στο δεύτερο «Art + Film Gala» του μουσείου τέχνης του Λος Αντζελες (LACMA) που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Οκτωβρίου, τιμώμενο πρόσωπο ο θρυλικός σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Θα παρουσιάσει το έργο του, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα τιμήσει τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο LACMA

Μετά την επιτυχία του πρώτου«Art + Film Gala» το περσινό φθινόπωρο, ο Πρόεδρος του event, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, σχεδίασε και τη δεύτερη ανάλογη βραδιά που θα λάβει χώρα στις 27 Οκτωβρίου.

Κεντρικό τιμώμενο πρόσωπο, του οποίου τα έργα θα εκτίθενται στο LACMA από την 1η Νοεμβρίου, θα είναι ο θρυλικός σκηνοθέτης Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Σπάνιες φωτογραφίες του για το περιοδικό «Look», σενάριά του με χειρόγραφες σημειώσεις, κάμερες, φωτογραφίες από τα γυρίσματα, κουστούμια και αντικείμενα των ταινιών του θα είναι στη διάθεση του κοινού που θα βρεθεί στο Λος Αντζελες και θα επισκεφτεί το μουσείο τέχνης.

Την βραδιά του φιλανθρωπικού γκαλά, ο ίδιος ο Στίβεν Σπίλμπεργκ (συνεργάτης του Κιούμπρικ λίγο πριν αυτός πεθάνει και συνεχιστής του οράματός του στο «AI: Artificial Intelligence») θα παρουσιάσει τον σκηνοθέτη και το έργο του στους καλεσμένους, αποτίοντας φόρο τιμής σ' έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του 20ου αιώνα.

Το περσινό γκαλά (το οποίο τίμησε τον Κλιντ Ιστγουντ) είχε συγκεντρώσει 3 εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.