Buzz

Δύο άγνωστα σενάρια του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στην τηλεόρασή σας!

στα 10

Οταν λέγαμε ότι η «σχέση» μας με τον Κιούμπρικ δεν τελειώνει ποτέ, δεν το φανταζόμασταν και… κυριολεκτικά, αλλά να που η έμπνευση του σκηνοθέτη αναπνέει ακόμα.

Δύο άγνωστα σενάρια του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στην τηλεόρασή σας!

Δύο σενάρια του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που δεν είχαν ποτέ υλοποιηθεί, θα μεταφερθούν άμεσα σε τηλεοπτικές παραγωγές, από τις Entertainment One και Philco Films.

Το «Downslope», που θα γίνει τηλεταινία, βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία, όπως καταγράφηκε από τον συγγραφέα Σέλμπι Φουτ και εκτυλίσσεται στη διάρκεια του αμερικανικού εμφυλίου, με αφορμή τη διαμάχη δύο αντίπαλων αξιωματικών.

Το «God Fearing Man», που θα αναπτυχθεί σε τηλεοπτική σειρά, βασίζεται επίσης σε πραγματική ιστορία, πιο ανατρεπτική, μια και χτίζει το πορτρέτο του Χέρμπερτ Εμερσον Γουίλσον, ενός Πάστορα των αρχών του 20ού αιώνα, που εξελίχθηκε στον πιο δαιμόνιο κι επιτυχημένο ληστή τραπεζών της εποχή, δημοσιεύοντας ακόμα και τα απομνημονεύματά του, με τον τίτλο «I Stole $16,000,000.»

Η Philco Films είχε ήδη από το 2010 ανακοινώσει ότι θα μεταχειριζόταν αυτά τα σενάρια του Κιούμπρικ, το «God Fearing Men» ως μίνι-σειρά, το «Downslope» ως ταινία, τότε, κι ένα ακόμα, το «Lunatic at Large», με κεντρικό ζευγάρι μια κοπέλα που δουλεύει στο τσίρκο κι έναν άντρα που ξημεροβραδιάζεται πίνοντας στα μπαρ, ένας από τους οποίους μπορεί και να το έχει σκάσει από το ψυχιατρείο. Τους ρόλους επρόκειτο να ενσαρκώσουν η Σκάρλετ Γιόχανσον και ο Σαμ Ρόκγουελ, αλλά το πρότζεκτ ούτε προχώρησε τότε, ούτε και συμπεριλαμβάνεται στη σημερινή ανακοίνωση για τα άλλα δύο σενάρια του Κιούμπρικ.

Ακόμα περισσότερος Κιούμπρικ: