Buzz

O Στάνλεϊ Κιούμπρικ είχε σχεδιάσει το iPad πριν την Apple!

στα 10

Να που τελικά το «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» μπορεί να είναι και η λύση στη δικαστική διαμάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στην Apple και τη Samsung για το σχεδιασμό των tablets.

O Στάνλεϊ Κιούμπρικ είχε σχεδιάσει το iPad πριν την Apple!

H δικαστής όμως που έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση της Apple εναντίον της Samsung αρνείται να αφήσει τους ενόρκους να δουν πως τo iPad είχε ήδη σχεδιαστεί από το 1968 και δη από τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος».

Οι επίμαχες σκηνές που δείχνουν τους αστροναύτες του «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» να τρώνε χαζεύοντας στα tablets τους (που τότε φυσικά δεν είχαν ακόμη όνομα) αποδεικνύουν κατά τη Samsung πως ο σχεδιασμός του IPad από την Apple δεν είναι πρωτότυπος και άρα ακυρώνουν τη μήνυση που άσκησε η τελευταία ζητώντας 2.5 δισεκατομμύρια δολάρια για ζημιές από την «αντιγραφή» της Samsung.

Η Samsung από την πλευρά της έχει διαμαρτυρηθεί επίμονα πως η δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση αρνείται να παρουσιάσει στους ενόρκους ολοκληρωμένη την άποψη της εταιρίας, η οποία κερδίζει πόντους από τις σκηνές της ταινίας.

Και ενώ η δίκη συνεχίζεται, αυτό που μένει είναι πως για ακόμη μια φορά ο πρωτοπόρος Στάνλεϊ Κιούμπρικ υπήρξε πιο μπροστά από την εποχή του, σχεδιάζοντας ήδη από τότε τα gadgets του μέλλοντος (διαβάστε εδώ την επιρροή του «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» στην κατασκευή του iPhone 4S).

Από την άλλη θα ήταν μια τουλάχιστον ενδιαφέρουσα εικόνα να φανταστούμε τους ενόρκους της εν λόγω δίκης να αναγκάζονται να παρακολουθήσουν ολόκληρο το «2001» μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου...

Διαβάστε ακόμη: