Buzz

«Oι οικογένειες μπορούν να έχουν πολλά σχήματα. Ακόμη και παραλληλόγραμμο»: τρέιλερ για το «The Boxtrolls» της Laika

στα 10

Αυτή είναι η νέα ταινία της εταιρίας πίσω από το «Coraline» και το «Paranorman». Μοιάζει υπέροχη.

«Oι οικογένειες μπορούν να έχουν πολλά σχήματα. Ακόμη και παραλληλόγραμμο»: τρέιλερ για το «The Boxtrolls» της Laika

H Laika δεν κάνει συνηθισμένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, αφού όπως κάνουν ξεκάθαρο οι προηγούμενες δουλείες της, προτιμά να ασχολείται με εκείνες τις παιδικές ιστορίες που δεν είναι μόνο πολύχρωμες, λαμπερές καλογυαλισμένες.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η γοητευτική εμμονή του στούντιο με μια πλευρά της παιδικής ηλικίας που περιέχει λίγο από το σκοτάδι της δεν παραδίδει ταινίες κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Απλά συμβαίνει τα φιλμ της να γοητεύουν εξίσου τα παιδιά και ίσως λίγο περισσότερο τους μεγάλους εκείνους που μπορούν να δουν πίσω στα παιδικά τους χρόνια με την απόσταση και το πρίσμα του χρόνου.

Το σίγουρο είναι ότι το στούντιο κινουμένων σχεδίων έχει δημιουργήσει ήδη την δική του σχολή και η επόμενη ταινία του μοιάζει να ακολουθεί πιστά την «γραμμή» του, δείχνοντας το ίδιο γοητευτικό, τρυφερό και όσο μελαγχολικό χρειάζεται για να κάνει τη διαφορά.

Βασισμένο στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του Αλαν Σνόου «Here be Monsters», διαδραματίζεται στην Βικτωριανή εποχή, στην πόλη του Τσιζμπριτζ, όπου κάθε βράδυ, τα τρόλ που κατοικούν στους υπονόμους της, βγαίνουν για να κλέψουν τα παιδιά και το τυρί της πόλης, τα δυο πράγματα που οι κάτοικοί της αγαπούν περισσότερο. Ομως για ένα μικρό ορφανό αγόρι, τα τρολ των υπονόμων θα γίνουν η καινούρια του οικογένεια.

Σκηνοθετημένο από τον Γκρέιαμ Αναμπλ τον story editor για το «Coraline» και το «Paranorman» και τον Αντονι Στάκι και με τις φωνές των Ελα Φάνινγκ, Τόνι Κολέτ, Τζάρεντ Χάρις, Σάιμον Πεγκ, Νικ Φρoστ και Μπεν Κίνγκσλεϊ, το «The Boxτrolls» μοιάζει με μια ακόμη ξεχωριστή ταινία κινουμένων σχεδίων, που ανυπομονούμε να δούμε ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2014.

Προς το παρόν, το πρώτο τρέιλερ.


1