Buzz

Κι άλλοι έφηβοι τρέχουν για τη ζωή τους. Πρώτες φωτογραφίες από το «The Maze Runner»

στα 10

Μια ακόμη σειρά βιβλίων εφηβικού προσανατολισμού δοκιμάζει την τύχη της στην οθόνη, θέλοντας να γίνει το νέο «Hunger Games»

Κι άλλοι έφηβοι τρέχουν για τη ζωή τους. Πρώτες φωτογραφίες από το «The Maze Runner»

Ολα ξεκίνησαν με την επιτυχία του «Twilight» ασφαλώς, τη σειρά των ταινιών που έδειξε στα στούντιο την δύναμη και την μακροβιότητα που μπορεί να έχει η Young Adult λογοτεχνία, όταν μεταφερθεί στην οθόνη.

Μπορεί να μην υπάρχει χώρος για όλα και μερικά από αυτά, όπως τα πρόσφατα «Ομορφα Πλάσματα» να μοιάζουν θνησιγενή, όμως αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει τα στούντιο του Χόλιγουντ να συνεχίσουν προσπαθούν. Η τελευταία απόπειρα σε μια σειρά ταινιών βασισμένη σε εφηβικά βιβλία, είναι το «Maze Runner» σκηνοθετημένη από τον πρωτοεμφανιζόμενο, αλλά με πείρα σε δεκάδες behind the scenes ντοκιμαντέρ για μεγάλες Χολιγουντιανές παραγωγές Γουές Μπολ.

Το φιλμ είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Τζέιμς Ντάσερ που έδωσε δύο σίκουελ κι ένα prequel, κάτι μάλλον χρήσιμο αν το νεανικό κοινό τσιμπήσει το δόλωμα. Η ιστορία του διαδραματίζεται σε έναν μελλοντικό κόσμο κι έχει ως κεντρικό ήρωα τον Τόμας, έναν έφηβο που ξυπνά με αμνησία σε έναν τόπο που δεν γνωρίζει κι ο οποίος περικυκλώνεται από έναν τεράστιο λαβύρινθο.

Προσπαθώντας να βρει την έξοδο, θα ανακαλύψει ότι δεν είναι μόνος: πολλά ακόμη νεαρά αγόρια προσπαθούν να βγουν από εκεί, τρέχοντας στους διαδρόμους του για δύο ολόκληρα χρόνια. Ομως η αναζήτησή τους για την έξοδο θα πάρει μια δραματικά διαφορετική τροπή όταν θα βρουν ένα κορίτσι που μοιάζει να είναι σε κώμα και το οποίο κουβαλά ένα κρυπτικό σημειωμα.

Ο Ντίλαν Ο'Μπράιαν του τηλεοπτικού «Teen Wolf» και η Κάγια Σκοντελάριο του «Skins» πρωταγωνιστούν στην ταινία που ετοιμάζεται για την εξοδό της στις 14 Φεβρουαρίου του 2014. Αυτές, είναι οι πρώτες φωτογραφίες.

1

1

1

1

1