Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από τα βραβεία του «Miss Violence» στη Βενετία, μέχρι την πρεμιέρα του «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» στο Τορόντο και το τρέιλερ της «Λιμουζίνας» του Νίκου Παναγιωτόπουλου, το ελληνικό σινεμά μονοπώλησε το ενδιαφέρον των ημερών, με τον καλύτερο τρόπο!

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Αυτήν την εβδομάδα…

Χορτάσαμε Φεστιβάλ Βενετίας Από τη μεγαλοπρέπεια της Τζούντι Ντεντς στη (ρετρό;) παράνοια του Τέρι Γκίλιαμ κι από το εξωγήινο σεξ απίλ της Σκάρλετ Γιόχανσον μέχρι την επίσκεψη του Λεχ Βαλέσα]( https://flix.gr/news/benetia-2013-o-megalos-star-toy-festibal-einai-o-l.html). Είδαμε το «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά και πανηγυρίσαμε με τα μεγάλα βραβεία Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού ρόλου που κέρδισε η ταινία στην τελετή απονομής της Μόστρα. Διαβάστε όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από τις αίθουσες του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το δεκαήμερο που μας πέρασε στο ειδικό τμήμα του Flix.

tv

Ολοκληρώσαμε το αφιέρωμα στα αγαπημένα μας τηλεοπτικά επεισόδια ever! Βλέποντας τηλεόραση… ένα επεισόδιο τη φορά, ο Θοδωρής Δημητρόπουλος μάς ξαγρύπνησε ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο ό,τι αγαπήσαμε στην TV τα περασμένα χρόνια, από την «Buffy» του Τζος Γουίντον μέχρι τους «Sopranos» και τον Τζέιμς Γκαντολφίνι που δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε. Ξανατρέξτε ολόκληρο το αφιέρωμα TV εδώ.

grey

Ξαλαφρώσαμε (λέμε τώρα…) που βρέθηκαν οι πρωταγωνιστές του «50 Shades of Grey» Μπορεί οι fans να αγανάκτησαν και παραγωγοί – σταρς – κοινό να επιδόθηκαν σε μια δημόσια αλληλογραφία – ξεκατίνιασμα, αλλά η απόφαση είναι οριστική. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τους ηθοποιούς που θα υποδυθούν τον Κρίστιαν και την Αναστάζια στο κινηματογραφικό «50 Shades of Grey».

adele

Παρακολουθήσαμε καλλιτεχνικό catfight Η Λέα Σεϊντού και η Αντέλ Εξαρχόπουλος, έχοντας τοποθετήσει τους χρυσούς φοίνικές τους στο ράφι, τα έβαλαν δημόσια με τον σαδιστή σκηνοθέτη τους Αμπντελατίφ Κεσίς. Διαβάστε γιατί οι πρωταγωνίστριες του «La Vie d’ Adele» γυρίζουν την πλάτη στον Κεσίς και τι απαντά εκείνος, κλαίγοντας!

panos

Συγκινηθήκαμε με το 2σέλιδο στη γαλλική Libération για το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα Οχι μόνο γιατί περιγράφει το γύρισμα και την ταινία με υπέροχα λόγια. Αλλά και γιατί είναι από τα λίγα και τόσο καλογραμμένα κείμενα για την Αθήνα και την Ελλάδα όπως τη γνωρίζουμε και τη ζούμε σήμερα. Διαβάστε τι έγραψε η Libération για το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα εδώ.

2046

Σιγοτραγουδήσαμε και ρομαντζάραμε με το «2046 & HEARTBREAK» Επειδή το σινεμά του Γουονγκ Καρ Γουάι δεν περιγράφεται αν δεν το δεις, το νιώσεις και το ακούσεις, το Flix μοιράστηκε με τους αναγνώστες του ένα 10λεπτο tribute αισθήσεων: Ενα καλιφορνέζικο όνειρο του Νίκου Πάστρα με εικόνες και ήχους από τις ταινίες του Γουονγκ Καρ Γουάι. Βρείτε το «2046 & HEARTBREAK» εδώ, μεγαλώστε την οθόνη, ανεβάστε την ένταση κι αφεθείτε.

robocop

Ανακαλύψαμε ξανά τον RoboCop Το τρέιλερ του «ανακαινισμένου» μηχανικού αστυνομικού αποκάλυψε ένα νέο πρόσωπο και μια… νέα στολή! Θα έχει η ταινία του Χοσέ Παντίγια την παλιά αίγλη του αμφιλεγόμενου ήρωα; Δείτε το τρέιλερ του «RoboCop» εδώ και μοιραστείτε τη γνώμη σας.

village

Απογοητευτήκαμε με τη στάση της Village απέναντι στην κοινωνική ισότητα Καθώς το #no _ village _ gr κυριάρχησε ως trending topic στο twitter, η εταιρεία δεν έστειλε (άλλη μια) απάντηση στο εκνευρισμένο κοινό της. Διαβάστε το χρονικό για τα ιδεολογικά πισωγυρίσματα της Village εδώ

standing

Καταλάβαμε τι σημαίνει «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» Η ταινία του Γιώργου Σερβετά άνοιξε το πρόγραμμα «City to City: Athens» στο Φεστιβάλ του Τορόντο κι έστρεψε την προσοχή της διεθνούς κινηματογραφικής – και όχι μόνο – κοινότητας στην ελληνική επαρχία και την απόγνωσή της. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Να Κάθεσαι και να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά και δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

limousine

Βολτάραμε με τη «Λιμουζίνα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου Το πρώτο τρέιλερ της «Λιμουζίνας» μάς συστήνει την Κολέτ από τη Λιμόζ που μοιάζει εκπληκτικά με τη Δούκισσα Νομικού και μάς προσφέρει λίγο ακόμα Λευτέρη Βογιατζή, στην τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση. Δείτε το τρέιλερ της «Λιμουζίνας», λίγο πριν η ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου κάνει την πρεμιέρα της στις Νύχτες Πρεμιέρας!