Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2013: Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι «από άλλον πλανήτη»!

στα 10

Εφτασε στη Βενετία η Σκάρλετ Γιόχανσον για να συνοδεύσει την παγκόσμια πρεμιέρα του «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλέιζερ και όπως ήταν φυσικά όλοι ασχολούνται μαζί της (ευτυχώς και με την πιο θαρραλέα ερμηνεία της μέχρι σήμερα).

Βενετία 2013: Η Σκάρλετ Γιόχανσον είναι «από άλλον πλανήτη»!

Στη συνέντευξη Τύπου του «Under the Skin», αμέσως μετά την πρώτη προβολή του σήμερα το πρωί, οι δημοσιογράφοι ήταν πάρα πολύ ευγενικοί με τη Σκάρλετ Γιόχανσον, με την έννοια πως κανείς δεν θέλησε να την αναγκάσει να μιλήσει για έναν τολμηρό (σε κάθε περίπτωση) ρόλο που την βρίσκει στο ρόλο μιας εξωγήινης να κάνει σεξ με τυχαίους άνδρες καθώς διασχίζει την Γλασκώβη του σήμερα.

Ισως γιατί, η ερμηνεία της είναι τόσο πειστική και δεν διαθέτει καμία διάθεση πρόκλησης, εκτός από το γεγονός πως είναι η ίδια ηθοποιός που θα δεις στο multiplex της γειτονιά σου να παίζει στους «Avengers» τη Μαύρη Χήρα και ταυτόχρονα να εμπιστεύεται έναν σκηνοθέτη που θέλει να τη γδύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της ταινίας του.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Under the Skin».

Ετσι, οι περισσότεροι στη αίθουσα των συνεντεύξεων Τύπου του Φεστιβάλ αρκέστηκαν στο να την ρωτήσουν πως κατάφερε να προσεγγίσει ένα ρόλο που είναι πιο παράξενος και από την ίδια την ταινία του Τζόναθαν Γκλέιζερ, κάτι ανάμεσα σε ένα alien, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας και μια συνθετική «Ωραια της Ημέρας» για την εποχή του YouTube.

«Δουλέψαμε ενώνοντας τα κομμάτια του ρόλου μαζί με τον Τζόναθαν Γκλέιζερ σιγά σιγά. Αυτός φυσικά γνώριζε το σύμπαν που ήθελε να δημιουργήσει. Εγώ ένιωθα πιο απομονωμένη προσπαθώντας να βρω την προσέγγιση του ρόλου.»

2

Οταν ρωτήθηκε για την αναφορά του ρόλου της σε αυτόν του Ντέιβιντ Μπόουι στο «The Man Who Fell to Earth» του Νίκολας Ρεγκ, η Γιόχανσον δήλωσε φαν της ταινίας, αλλά πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη προηγούμενη ερμηνεία καθώς ξεκινούσε να καταλαβαίνει πως θα μπορούσε να υποδυθεί μια εξωγήινη σε μια ταινία που δεν είναι επιστημονικής φαντασίας.

«Κατάλαβα πολύ νωρίς, ήδη από τις πρώτες λήψεις την πρώτη ημέρα του γυρίσματος, πως ότι ιδέες είχα για το ρόλο και πως έπρεπε να τον ερμηνεύσω, ήταν όλες άσχετες. Χρειαστήκαμε μερικές εβδομάδες για να βρω τον ρυθμό μου. Στην πραγματικότητα η ηρωίδα της ταινίας δεν έχει καμία πρόθεση, ό,τι κάνει είναι απλά μια διαδικασία. Δεν μπορείς να μπεις σε ένα συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ξεκινάς μάλλον από το απόλυτο κενό, μια γυναίκα που δεν είναι γυναίκα, έναν άνθρωπο που δεν είναι άνθρωπος, είναι πολύ περίεργο. Είναι μια οντότητα και έτσι την αντιμετώπισα. Οσο δύσκολο είναι να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση, τόσο δύσκολο ήταν να βρω τον τρόπο που θα την έπαιζα.»

2

Σωματική όσο ποτέ (με το σεξ να αποτελεί το κυρίαρχο επικοινωνιακό της παιχνίδι με τους γήινους) και με τον Τζόναθαν Γκλέιζερ να μετατρέπει τη Σκάρλετ Γιόχανσον που όλοι γνωρίζουμε σε ένα icon που έρχεται από κάποιον άλλο πλανήτη, η Σκάρλετ Γιόχανσον προσπάθησε πολύ για να κάνει την εξωγήινη της κάτι παραπάνω από το στερεότυπο που όλοι έχουμε στο μυαλό μας για τους εισβολείς από το διάστημα.

«Η ηρωίδα μου μπαίνει σε κατάτασταση σεξουαλικής ετοιμότητας με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Και βγαίνει από αυτήν χωρίς να έχει χάσει τίποτα από την ιδιοσυγκρασία της. Δεν ήθελα να την κάνω να κινείται σαν εξωγήινη έτσι όπως έχουμε συνηθίσει από τις ταινίες. Ηθελα να είναι όσο το δυνατόν φυσιολογική στην κίνησή της, αλλά και να φέρνει αυτήν την αύρα του “άλλου συμπαντος” από το οποίο προέρχεται.»

To «Under the Skin» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες από την Odeon.

Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Under the Skin» του Τζόναθαν Γκλέιζερ.


Διαβάστε όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες του 70ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.