Buzz

To μαύρο είναι το νέο ασημί. Τρέιλερ για το reboot του «RoboCop»

στα 10

Καινούρια στολή, καινούριο πρόσωπο. Καινούρια ταινία;

To μαύρο είναι το νέο ασημί. Τρέιλερ για το reboot του «RoboCop»

Πέρασε αρκετός καιρός που δεν είχαμε κανένα απολύτως νέο για την πρόοδο του reboot του βίαιου, πολιτικού και εξαιρετικά πετυχημένου φιλμ του Πολ Βερχόφεν που ανέλαβε να σκηνοθετήσει ένας ακόμη σκηνοθέτης «εισαγωγής», ο Χοσέ Παντίγια που απέδειξε ότι ξέρει να χειριστεί εξαιρετικά την αστική βία με τους «Επίλεκτους».

Και για να είμαστε ειλικρινείς, είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. To πρώτο τρέιλερ είναι όμως επιτέλους εδώ, κι εκτός του ότι βλέπουμε τον Μάικλ Κίτον στον ρόλο που θα περιμέναμε να δούμε τον Χιου Λόρι (ως επικεφαλής της εταιρίας που κατασκευάζει τον ρομποτικό μπάτσο), σχεδόν όλα είναι ακριβώς όπως τα περιμέναμε.

'Η σχεδόν όλα, αφού η μεταλλική στολή του μηχανικού αστυνομικού αποκτά μια πιο μοντέρνα όψη, σε μαύρο χρώμα -που υποθέτουμε ότι δίνει στον RoboCop την δυνατότητα να μην χρειάζεται να αλλάξει πανοπλία αν έχει ένα βραδινό, επίσημο κάλεσμα.

2 Πριν...

2 Και μετά

Πέρα από τα αστεία όμως, η ιστορία θυμίζει έντονα την πρωτότυπη ταινία και το πρώτο τρέιλερ δείχνει μάλλον τυπικό, ακόμη κι αν ο Παντίγια υποστηρίζει ότι «το φιλμ χώράει μια φιλοσοφική και μια πολιτική ιδέα στην ιστορία του, μιλά στην ουσία για τον φασισμό. Ολα τα παιδιά θέλουν να γίνουν Iron Man ή Spiderman , οπότε αν κάνεις μια ταινία για αυτούς τους ήρωες, είναι διασκεδαστική και fun. Κανένας όμως δεν θέλει να γίνει Φρανκενστάιν, κανείς δεν θέλει να γίνει ο RoboCop».

2

Στην ταινία του πάντως, RoboCop γίνεται ο Τζόελ Κίναμαν του τηλεοπτικού «Killing», ενώ δίπλα του ο Γκάρι Ολντμαν είναι ο επιστήμονας που συνδυάζει τον άνθρωπο με την μηχανή, η Αμπι Κόρνις η συζυγός του, ο Μάικλ Κίτον ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που τον κατασκευάζει και ο Σάμιουελ Τζάκσον, ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να πουλήσει το νέο προϊόν στην Αστυνομία και τον δήμο.

2

Οχι δύσκολη δουλειά, αφού οφείλουμε να ομολογήσουμε, θα αγοράζαμε οτιδήποτε μας πούλαγε ο Σάμιουελ Τζάκσον.

Δείτε το τρέιλερ


Tags: robocop