Buzz

«Being George Clooney»: θα βλέπατε ένα ντοκιμαντέρ με αυτό το θέμα;

στα 10

Δεν είναι αυτό που νομίζετε. Γι αυτό είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον. Και ζητά τη βοήθεια σας στο Kickstarter!

«Being George Clooney»: θα βλέπατε ένα ντοκιμαντέρ με αυτό το θέμα;

Πίσω από την ιδέα του ντοκιμαντέρ «Being George Clooney», ο Πολ Μαριάνο (συνσκηνοθέτης του «These Amazing Shadows» το 2011) ο οποίος σκέφτηκε να γυρίσει τον κόσμο και να μας συστήσει όλους τους ξένους άντρες ηθοποιούς που είναι υπέθυνοι στη χώρα για το dubbing της φωνής του Τζορτζ Κλούνεϊ σε κάθε νέα ταινία του.

Το πρωτότυπο αυτό ντοκιμαντέρ φυσικά παίρνει ως αφορμή τον χολιγουντιανό σούπερ σταρ για να εξετάσει το προφανές: πώς συνηθίζουν οι ξένες αγορές την εικόνα να δένεται με άλλες φωνές, άλλο ηχόχρωμα και, φυσικά, άλλη ερμηνεία. Πόσο σοβαρά, ή απλά φυσικολογικά, παίρνουν οι dubbing ηθοποιοί τη δουλειά τους. Πόσο τους τρομάζει ή έχουν συνηθίσει να είναι η φωνή ενός mega star?

Ακολουθώντας το ταξίδι του Μαριάνο, θα γνωρίσουμε από κοντά τον Γερμανό Κλούνεϊ, τον Βραζιλιάνο γιατρό του «ER», τον Ιάπωνα ομόλογό του - ο οποίος μάλιστα, όταν δεν δανείζει τη φωνή του στα blockbuster του Κλούνεϊ, είναι δικηγόρος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων!

1

«Καθώς το Χόλιγουντ βασίζεται όλο και περισσότερο στις ξένες αγορές για κέρδος, το dubbing έχει μετατραπεί σε μία επιχείρηση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων...» γράφει ο Μαριάνο στο Kickstarter.

To «Being George Clooney» φυσικά γυρίζεται με ανεξάρτητους πόρους και για αυτό ξεκίνησε αυτές τις μέρες την καμπάνια χρηματοδότησής του στο Kickstarter για να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Η ταινία χρειάζεταιι 90.000 δολάρια ακόμα και η καμπάνια που ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου θα διαρκέσει ακριβώς ένα μήνα - μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Πατήστε το link της σελίδας του «Being George Clooney» στο Kickstarter για περισσότερες πληροφορίες και για να συνεισφέρετε!

Περισσότερος Τζορτζ Κλούνεϊ: