Buzz

Ο Μπαράκ Ομπαμα βλέπει το «The Monuments Men»

στα 10

Μπορεί η προβολή της νέας ταινίας του Τζορτζ Κλούνεϊ να είχε μέτρια απήχηση στην πρεμιέρα της στην Berlinale, αλλά ο Μπαράκ Ομπάμα κανονίζει ιδιωτική προβολή στο επίσημο σπίτι του.

Ο Μπαράκ Ομπαμα βλέπει το «The Monuments Men»

Πριν λίγες μέρες, η νέα ταινία του Τζορτζ Κλούνεϊ, «Μνημείων Ανδρες», έκανε την επίσημη ευρωπαϊκή πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Βερολίνου (διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «The Monuments Men» στην Berlinale εδώ) και μόλις την περασμένη Πέμπτη βγήκε και στις ελληνικές αίθουσες (η γνώμη του Flix εδώ). Υπάρχει όμως ένας σημαντικός θεατής που θέλει επίμονα να δει την ταινία και κάνει κάτι γι’ αυτό. Ο Μπαράκ Ομπάμα προσκάλεσε τον Τζορτζ Κλούνεϊ και τους ηθοποιούς του (τον Ματ Ντέιμον που τον αποδοκίμασε έντονα πριν την επανεκλογή του και τους Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χιου Μπόνεβιλ, Κέιτ Μπλάνσετ) στην ιδιωτική κινηματογραφική αίθουσα του Λευκού Οίκου, στην Ανατολική Πτέρυγα του κτιρίου, εκεί όπου ζει η προεδρική οικογένεια.

Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε διοργανώσει μια αντίστοιχη προβολή και πέρσι, για το «Λίνκολν» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, αλλά μετά από τη δημοσιότητα που πήρε, οι ομάδες marketing των υποψήφιων για Οσκαρ ταινιών πολιόρκησαν τόσο στενά το Λευκό Οίκο για μια προβολή – ανάμεσά τους και το «12 Χρόνια Σκλάβος» - που το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι δε θα γίνει καμιά αντίστοιχη διοργάνωση φέτος, για να σταματήσει τα αιτήματα.

Το «The Monuments Men», βέβαια, κι αυτή μια ιστορικού περιεχομένου ταινία, αφ’ ενός δεν παίρνει μέρος στην οσκαρική κούρσα, αφ’ ετέρου υπογράφεται από τον Τζορτζ Κλούνεϊ που συγκέντρωσε 15 εκατομμύρια δολάρια σ’ ένα fundraiser για την επανεκλογή του Ομπάμα. Κι αποκλείοντας εξολοκλήρου την παρουσία δημοσιογράφων στην προβολή ή έξω από το Λευκό Οίκο το βράδυ της Τρίτης, ο Ομπάμα και η παρέα του θ’ απολαύσουν ήσυχοι την ταινία.

Διαβάστε περισσότερα για την κούρσα προς τα Οσκαρ 2014, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς