Buzz

Ο Λίνκολν ξανά στον Λευκό Οίκο

στα 10

Με τη βοήθεια του Στίβεν Σπίλμπεργκ και της παντοδύναμης ομάδας δημοσίων σχέσεών του, φυσικά, μια και ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε να δει το «Lincoln» στο Πρώτο Σπίτι της Αμερικής!

Ο Λίνκολν ξανά στον Λευκό Οίκο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Προέδρου Ομπάμα το ανακοίνωσε στην καθημερινή ενημέρωση: ο Πρόεδρος θα φιλοξενήσει, σήμερα το βράδυ, τους συντελεστές και πρωταγωνιστές του «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ στον Λευκό Οίκο για μια ειδική προβολή της ταινίας για τον ίδιο, την οικογένειά του και φίλους. Ναι, ομολογουμένως ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν μπορεί εύκολα να εμφανιστεί σ’ ένα σινεμά.

Η προβολή θα γίνει μόλις ο Ομπάμα επιστρέψει από την επίσημη επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για να μιλήσει με τους πληγέντες από τον τυφώνα Σάντι. Στην προβολή θα είναι παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Σπίλμπεργκ, ο Ντάνιελ Ντέι Λούις, η Σάλι Φιλντ που υποδύεται τη σύζυγό του, η Γκλόρια Ρούμπεν και ο Τόμι Λι Τζόουνς και από την πλευρά της παραγωγής η Στέισι Σνάιντερ από την DreamWorks και η Καθλίν Κένεντι.

Τόσο ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, όσο και ο Τζέφρι Κάτσενμπεργκ, ο CEO της DreamWorks Animation, υποστήριξαν έμπρακτα τον Πρόεδρο Ομπάμα στην προεκλογική του εκστρατεία, δωρίζοντας ο καθένας από 1 εκ. δολάρια – ίσως αυτή η προβολή είναι ένας τρόπος… ανταπόδοσης!

Είναι ωστόσο πολιτισμικά ενδεικτικό ότι μια τέτοια προβολή στην Αμερική μοιάζει φυσική, ενώ φανταστείτε πώς θα σας φαινόταν αν ο Αντώνης Σαμαράς καλούσε, για παράδειγμα, στο Μαξίμου τον Γιάννη Σμαραγδή να δει το «Χαβιάρι», ή, τηρουμένων των αναλογιών, τον Ερρίκο Ανδρέου να δουν τον «Παπαφλέσσα», ή, ακόμα καλύτερα, τον Αντώνη Κόκκινο για το «Πάμπτωχοι Α.Ε.»

Περιμένοντας την προβολή του «Lincoln» στην Ελλάδα (κανονικά, στους κινηματογράφους…) στις 24 Ιανουαρίου, διαβάστε και δείτε εδώ τα πάντα για την ταινία