Buzz

O Τζορτζ Κλούνεϊ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό

στα 10

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα του στο YouTube o Τζορτζ Κλούνεϊ εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ουκρανικό λαό και την αντίσταση του κατά του Προέδρου Βίκτορ Γιανκουκόβιτς, ο οποίος εμποδίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

O Τζορτζ Κλούνεϊ στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό

«Ηθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους τους γενναίους πολίτες της Ουκρανίας, που αγωνίζονται να κοιτάξουν μπροστά και όχι πίσω. Εμείς εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες κατανοούμε αυτούς που αναζητούν τη δημοκρατία. Εχουμε μάθει μέσα από λάθη πως η αληθινή δημοκρατία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ελέυθερες και δίκαιες εκλογές.»

Ο Κλούνεϊ δηλώνει επίσης πως η δημοκρατία στην Ουκρανία δεν υπάρχει όταν η κυβέρνηση της χώρας συλλαμβάνει και επιτίθεται βίαια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και όταν πολιτικοί όπως η πρώην Πρωθυπουργός Γούλια Τιμοσένκο βρίσκεται στη φυλακή επειδή κάποιοι διαφωνούν με τις απόψεις του.

«Οπότε θα ήθελα να απευθύνω αυτό σε όλους σας στην πλατεία του Κιέβου. Οταν κοιτάτε προς τη Δύση, να ξέρετε πως και εμείς σας κοιτάμε με μεγάλο θαυμασμό. Σας ευχόμαστε μια ειρηνική και ασφαλή αποστολή. Σας ευχόμαστε την κυβέρνηση που επιθυμείτε. Και σας ευχόμαστε τη δύναμη να συνεχίσετε.»

Το βίντεο εμφανίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου όταν περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Κίεβο για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του Προέδρου Βίκτορ Γιανκουκόβιτς να μην υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ενωση, που ερμηνεύεται ως προσπάθεια παραμονής στη σφαίρα επιρροής της οπισθοδρομικής Ρωσίας.

Δείτε το βίντεο εδώ:


Διαβάστε ακόμη: