Industry

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ τα χώνει στους χρηματοδότες των στούντιo!

στα 10

Εχοντας αποδείξει ότι δεν μασάει τα λόγια του ο Τζορτζ Κλούνεϊ βγαίνει μπροστά σε μία εποχή που οι δημιουργοί παρατούν το σινεμά γιατί δεν αντέχουν την πίεση των επενδυτών: «Δεν είστε παραγωγοί, είστε κοράκια: σταματήστε την τρομοκρατία!»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ τα χώνει στους χρηματοδότες των στούντιo!

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο post production της τελευταίας του σκηνοθετικής δουλειάς «The Monuments Men», αλλά σταμάτησε για λίγο το μοντάζ για να κάνει δηλώσεις για το στούντιό του, τη Sony Pictures και όσα ο Ντάνι Λόουμπ, ο οικονομικός διευθυντής της Third Point LLC (χρηματοδοτική εταιρία συμβούλων επενδύσεων) απειλεί να επιβάλει.

Ο Λόουμπ ανακοίνωσε μετά από έλεγχο στη Sony Pictures ότι το στούντιο είχε μία σειρά αποτυχιών και οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι πιο προσεχτικοί στα πρότζεκτς που αναλαμβάνουν. Μίλησε για ευθύνες και επιπτώσεις βάζοντας σε μεγάλη πίεση τους προέδρους της Sony, Εϊμι Πάσκαλ και Μάικλ Λίντον. Η βιομηχανία αντέδρεσε αλλά off the record. Μέχρι που χθες ο Κλούνεϊ έκανε δηλώσεις επώνυμα.

«Ο κύριος Λόουμπ ονομάζει τον εαυτό του ακτιβιστή, εγώ θα τον έλεγα κοράκι. Δεν ξέρει τίποτα από τη δουλειά μας αλλά απειλεί να πάρει κεφάλια στη Sony λόγω δύο αποτυχημένων ταινιών; Από που ξεκινά το μέτρημα ο κύριος Λόουμπ; Μόνο από το ''After Earth " και το '' White House Down''; Γιατί δεν συμπεριλαμβάνει τον πιο επιτυχημένο Τζέιμς Μποντ όλων των εποχών; Ή το ''Django: Ο Τιμωρός''; Δεν μπορείς να επιλέγεις ό,τι σε συμφέρει και να βγάζεις συμπεράσματα για τη δουλειά μας. Ευτυχώς που στα στούντιο υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που έχουν εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της δουλειάς και ελπίζω ότι δε θα δεχθούν τις συμβουλές του και να στρίψουν την κατεύθυνση σε άλλες οδούς. Σε τι θα βασιστούν; Σε έναν τυχοδιώκτη που σκοπό έχει μόνο το να βγάλει χρήματα από κόπους και ρίσκο άλλων ανθρώπων;»

1

Ο Κλούνεϊ δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Λόουμπ «επικίνδυνο».

«Κάτι τέτοιοι άνθρωποι είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι για το μέλλον της κινηματογραφίας. Γιατί πιέζουν τα στούντιο να πάρουν αποφάσεις σ' ένα κλίμα τρομοκρατίας. Ταινίες όπως τα «Καληνύχτα και Καλή Τύχη», «Michael Clayton», «Οι Απόγονοι», «Ω Αδελφέ που Είσαι;» δε θα γινόντουσαν ποτέ με τα οικονομικά στάνταρτς που απαιτούν οι μελέτες του Λόουμπ. Αυτό σημαίνει ότι ένας τέτοιος άνθρωπος επεμβαίνει κάθετα και σταματά τα στούντιο απο το να ρισκάρουν δημιουργικά. Δεν είμαι υποστηρικτής κανενός στούντιο, όμως η ιστορία αποδεικνύει ότι ξέρουν πώς να φέρουν πίσω τα χρήματά τους. Δε χρειάζονται επιπλέον οικονομικούς συμβούλους και χρηματιστές να τους πουν τι θα κάνουν...»

«Γιατί επενδύετε σε κάτι που θεωρείτε τόσο επίφοβο κύριε Λόουμπ; Μας ζητάτε εγγυήσεις ότι θα σας φέρουμε πίσω τα χρήματά σας. Τέτοιες εγγυήσεις δεν υπάρχουν στον κινηματογράφο. Ναι, μπορεί μία ταινία με τον Τσάνινγκ Τέιτουμ ή μια άλλη με τον Γουιλ Σμιθ να αποτύχει. Αλλά εμείς δίνουμε δουλειές στον κόσμο. Οχι εσείς. Στην ταινία μου δούλεψαν 300 άνθρωποι. Είμαστε μία υγιής βιομηχανία. Εμείς είμαστε η βιομηχανία. Αν θέλετε να επιβάλετε κανόνες εκφοβισμού θα τη διαλύσετε...»

Περισσότερος μαχητικός Τζορτζ Κλούνεϊ: