Buzz

Συνελήφθη ο Τζορτζ Κλούνεϊ έξω από την Πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον!

στα 10

Κατά τη διάρκεια διαδήλωσης έξω από την Πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον, συνελήφθη ο Τζορτζ Κλουνέι με την κατηγορία της «ανυπακοής» μαζί με άλλους πολιτικούς και πνευματικούς ηγέτες.

Συνελήφθη ο Τζορτζ Κλούνεϊ έξω από την Πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον!

H διαδήλωση έξω από την Πρεσβεία του Σουδάν στην Ουάσινγκτον ήταν μια από τις δράσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ που τις τελευταίες ημέρες έχει εντείνει το ενδιαφέρον του γύρω από το Σουδάν και είχε σκοπό να πείσει τον Πρόεδρο της χώρας Ομάρ - Αλ - Μπασίρ να σταματήσει άμεσα την παρεμπόδιση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό του Σουδάν.

Μαζί με τον Κλούνεϊ συνελήφθησαν ακόμη ο πρώην γερουσιαστής Τομ Αντριους, ο Μάρτιν Λουθερ Κινγκ ο Τρίτος (o μεγαλύτερος γιος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ), καθώς και άλλοι «ακτιβιστές» της δημοκρατικής παράταξης.

Ηταν μόλις πριν λίγες ημέρες όταν έγινε γνωστό πως ο Κλούνεϊ διέσχισε ένα επικίνδυνο πέρασμα στα βουνά Νούμπα του Σουδάν προκειμένου να συναντήθει με πολίτες που προσπαθούν να προφυλακτούν από τις εναέριες στρατιωτικές επιθέσεις που μαίνονται στην περιοχή, ενώ σε πρόσφατη συνάντηση του με τον Μπαράκ Ομπάμα, ο Κλούνεϊ χειροκρότησε το ενδιαφέρον του Αμερικανού Προέδρου για το θέμα. Λίγο νωρίτερα, την Τρίτη, ο Κλούνεϊ είχε μιλήσει στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων για όσα αποτρόπαια είδε να διαδραματίζονται στο Σουδάν, κάνοντας δημόσια έκκληση για ειρήνη στην περιοχή.

Ειρωνικά η σύλληψη του Τζορτζ Κλούνεϊ συνέβη μια ημέρα μετά την 15η Μαρτίου που στο Ρωμαϊκο Ημερολόγιο ονομάζεται ως «Ειδοί του Μαρτίου» (και η οποία ημερομηνία συνέπεσε με τη δολοφονία του Ιουλίου Καίσαρα το 44 προ Χριστού) φέρνοντας το σινεμά ακόμη μια φορά πιο κοντά στην αληθινή ζωή.

Δείτε παρακάτω ένα video diary που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Κλούνεϊ κατά την επίσκεψη του στο Σουδάν.