Φεστιβάλ / Βραβεία

O Τζορτζ Κλούνεϊ είναι τόσο τζέντλεμαν...

στα 10

Οχι μόνο επειδή άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει το επιβεβαιώνουν, αλλά γιατί σε πρόσφατη συνέντευξη του ανακοίνωσε τους ανδρικούς ρόλους που του άρεσαν από τη χρονιά που διανύουμε: και οι δύο είναι αυτοί που ενδεχομένως θα του κοστίσουν το Οσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για τους «Απογόνους» του Αλεξάντερ Πέιν.

O Τζορτζ Κλούνεϊ είναι τόσο τζέντλεμαν...

Οι φήμες θέλουν τον Τζορτζ Κλούνεϊ φαβορί για το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου φέτος για την ομολογουμένως σπουδαία ερμηνεία του στους «Απογόνους» του Αλεξάντερ Πέιν.

Ισως με αυτή τη σιγουριά δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του και τους δύο ανδρικούς ρόλους που ξεχωρίζει από την χρονιά που διανύουμε:

«Ο Ζαν Ντιζαρντέν στο "The Artist". Γιατί δεν είναι μόνο το στιλ της ταινίας, είναι ότι η ερμηνεία του είναι τόσο ευγενική και διασκεδαστική. Απλά δεν χωράει στην οθόνη και είναι τόσο καλός που πιστεύω ότι είναι μια θεαματική ερμηνεία. Και ξέρετε τι άλλο είδα και μου άρεσε - που μάλλον θα μου άρεσε έτσι κι αλλιώς επειδή είναι φίλοι μου - μου άρεσε πολύ το "Moneyball". Είμαι φανατικός του μπέιζμπολ. Είναι πολύ καλή ταινία. Και ο Μπραντ Πιτ είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους ηθοποιούς. Η αλήθεια είναι ότι είναι πραγματικά καλός σε αυτό το φιλμ».

Οχι τυχαία, τόσο ο Ντιζαρντέν (Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών όπου έκανε πρεμιέρα το «The Artist»), όσο και ο Πιτ είναι οι δύο ηθοποιοί που απειλούν το Οσκαρ του Κλούνεϊ μαζί με το αδιαφιλονίκητο φαβορί - μέχρι αυτή τη στιγμή - Λεονάρντο Ντι Κάπριο στο «J. Edgar» και πιθανό διεκδικητή της πέμπτης θέσης της κατηγορίας τον Μάικλ Φασμπέντερ για το «Shame».

Στις προβλέψεις παίζουν ακόμη ως αουτσάιντερς τα ονόματα των Γκάρι Ολντμαν για το «Tinker Tailor Soldier Spy», Γούντι Χάρελσον για το «Rampart», Ματ Ντέιμον για το «We Bought a Zoo», Ράιαν Γκόσλινγκ για το «Αι Ειδοί του Μαρτίου» του ίδιου του Τζορτζ Κλούνεϊ και Μάικλ Σάνον για το «Take Shelter».

Στις 24 Ιανουαρίου που θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες θα ξέρουμε τόσο την τελική πεντάδα όσο και τα σίγουρα προγνωστικά για το αν ο Τζορτζ Κλούνεϊ θα προστέσει ένα δεύτερο Οσκαρ στη συλλογή του, μετά από αυτό του Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Syriana» το 2005.

Διαβάστε περισσότερα: