Buzz

Ποιος βιάζεται για το Οσκαρ του; Νέο τρέιλερ του «The Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ

στα 10

Μπορεί αρχικά το «The Monuments Men», το νέο σκηνοθετικό πόνημα του Τζορτζ Κλούνεϊ να αντιμετωπιζόταν ως χαριτωμένο αξιοπερίεργο, έχει όμως πια πάρει μπροστινή θέση στην οσκαρική κούρσα. Δείτε γιατί, στο καινούριο τρέιλερ της ταινίας.

Ποιος βιάζεται για το Οσκαρ του; Νέο τρέιλερ του «The Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ έχει, πια, υπερβεί το ρόλο του ζεν πρεμιέ κι αναγνωριστεί ως (και) ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης, με τέσσερις πλέον ταινίες στη φιλμογραφία του, ανάμεσά τους δύο θαυμάσια, ατμοσφαιρικά πολιτικο-κοινωνικά θρίλερ, το «Goodnight and Good Luck» και το «Ides of March». Το νέο του φιλμ, το «The Monuments Men», μοιάζει ως η πιο φιλόδοξη προσπάθειά του ως σήμερα, αντηχώντας το «Inglourious Basterds» του Κουέντιν Ταραντίνο, συνδέοντας προσωπικές ιστορίες, μια γραμμή αγωνίας και την πραγματικότητα του Β’ Παγκόσμιου.

Το πρώτο τρέιλερ του «The Monuments Men» που κυκλοφόρησε τον Αύγουστο πυροδότησε την εκκίνηση μιας καμπάνιας που θα κορυφωθεί με την έξοδο της ταινίας τον Δεκέμβριο στην Αμερική (ακριβώς πάνω στην προοσκαρική περίοδο), κι ήταν απολαυστικό, κωμικό και όσο βαρυσήμαντο πρέπει, αφού αναφέρεται στην πραγματική ιστορία μιας ομάδας ιστορικών τέχνης που αναζητούν τα πολύτιμα έργα που «χάθηκαν» στα θησαυροφυλάκια των Ναζί κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, έτσι όπως την κατέγραψε ο Ρόμπερτ Μ. Εντσελ στο best-seller «The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History».

Το νέο, δεύτερο τρέιλερ του φιλμ, επιβεβαιώνει τις βλέψεις του για τα μεγάλα βραβεία, μια και διατηρεί την ανάλαφρη κωμική του φλέβα, αλλά αποκαλύπτει και τις σαφώς πιο σοβαρές, συνειδησιακές επιλογές του Τζορτζ Κλούνεϊ ως σκηνοθέτη. Ο Κλούνεϊ κρατά τριπλό ρόλο στο «The Monuments Men», ως σκηνοθέτης, συν-σεναριογράφος και ηθοποιός, ενώ περιστοιχίζεται από ένα «κοενικό» καστ που αποτελείται από τους Ματ Ντέιμον, Μπιλ Μάρεϊ, Τζον Γκούντμαν, Ζαν Ντιζαρντέν, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χιου Μπόνεβιλ και την Κέιτ Μπλάνσετ.

Δείτε το δεύτερο τρέιλερ και φωτογραφίες από το φιλμ μετά την επίσημη σύνοψη που ακολουθεί και διαβάστε περισσότερα για το «The Monuments Men» εδώ.

Βασισμένο στην πραγματική ιστορία του μεγαλύτερου κυνηγιού του χαμένου θησαυρού στην ιστορία, το «The Monuments Men» είναι μια περιπέτεια δράσης που παρακολουθεί ένα διαφορετικό στρατιωτικό τάγμα στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο που πηγαίνει στη Γερμανία για να διασώσει αριστουργήματα της Τέχνης από τους λωποδύτες Ναζί και να τα επιστρέψει στους ιδιοκτήτες τους. Η αποστολή τους μοιάζει ανέφικτη: τα έργα τέχνης είναι παγιδευμένα στη γραμμή του πυρός κι ο γερμανικός στρατός έχει εντολές να καταστρέψει τα πάντα με την πτώση του Ράιχ, οπότε πώς μπορεί αυτή η ομάδα - επτά διευθυντές μουσείων και ιστορικοί τέχνης, πιο εξοικειωμένοι με τον Μικελάντζελο παρά με τα M1 - να ελπίζει ότι θα τα καταφέρει; Αλλά καθώς οι Monuments Men, όπως αποκαλούνται, μάχονται ενάντια στο χρόνο για ν' αποφύγουν την καταστροφή μιας χιλιετίας πολιτισμού, ρισκάρουν τις ζωές του για να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν κάποια από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της ανθρωπότητας.


2

2

2

4

4

Περισσότερος Τζορτζ Κλούνεϊ: