Φεστιβάλ / Βραβεία

Πόσο νωρίς είναι για να προβλέψει κανείς τα Οσκαρ του 2014;

στα 10

Καθόλου, απ' όσο φαίνεται, αφού, με τον απόηχο της 85ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ να κρατάει ακόμη γερά, κυκλοφορούν ήδη οι πρώτες προβλέψεις για τα Οσκαρ του 2014...

Πόσο νωρίς είναι για να προβλέψει κανείς τα Οσκαρ του 2014;
Before Midnight και στα Οσκαρ;

Μπορεί τα καμώματα του Σεθ ΜακΦάρλαν, οι ρώγες της Αν Χάθαγουεϊ, η τούμπα της Τζένιφερ Λόρενς και η Μισέλ Ομπάμα να απασχολούν ακόμη τον πλανήτη, περίπου μια εβδομάδα μετά την 85η Απονομή των βραβείων Οσκαρ, αυτό όμως δεν είναι ικανό να σταματήσει οποιονδήποτε από το να προβλέψει από τώρα ποιες θα είναι οι ταινίες που θα πρωταγωνιστήσουν στα Οσκαρ του 2014...

Ανάμεσα στις ταινίες που συγκεντρώνουν ήδη υποψηφιότητες για να είναι υποψήφιες στην 86η Απονομή των βραβείων Οσκαρ είναι φυσικά ο «Υπέροχος Γκάτσμπι» του Μπαζ Λούρμαν, το «The Wolf of Wall Street» του Μάρτιν Σκορσέζε, το «Gravity» του Αλφόνσο Κουαρόν, το «The Monuments Men» του Τζορτζ Κλούνεϊ, το «Grace of Monaco» του Ολιβιέ Ντάαν, το «Diana» του Ολιβερ Χιρσμπίγκελ, το «The Bling Ring» της Σοφία Κόπολα, το «Inside Llewyn Davis» των αδερφών Κοέν, το «Blue Jasmine» του Γούντι Αλεν, το «The Counselor» του Ρίντλεϊ Σκοτ, το «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν, το «Before Midnight» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «The Place Beyond the Pines» του Ντέρεκ Σιανφράνς, ταινίες, δηλαδή, που είτε γυρίζονται, είτε βρίσκονται στο post-production και ετοιμάζονται να πρωταγωνιστήσουν έτσι κι αλλιώς το 2014.

Υποψηφιότητες αναμένεται να συγκεντρώσουν όμως και το «Captain Philips» του Πολ Γκρίνγκρας με τον Τομ Χανκς στο ρόλο ενός καπετάνιου που πέφτει θύμα ομηρίας από Σομαλούς πειρατές, το «Serena» της Σουζάνε Μπίερ με τον Μπράντλεϊ Κούπερ και τη Τζένιφερ Λόρενς, το «The Dallas Buyer's Club» του Ζαν Μαρκ Βαλέ, με τον Μάθιου ΜακΚόναχι στο ρόλο ενός ομοφοβικού ασθενή του AIDS που δοκιμάζει τη θεραπεία που του προτείνει μια τρανσέξουαλ που υποδύεται ο Τζάρεντ Λίτο, το καινούριο ατιτλοφόρητο φιλμ του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ με τον Μπράντλεϊ Κούπερ και τη Τζένιφερ Λόρενς, το «Foxcatcher» του Μπένετ Μίλερ με τον Στιβ Καρέλ και τον Μαρκ Ράφαλο στους ρόλους ενός πλούσιου κληρονόμου και ενός Ολυμπιονίκη παλαιστή αντίστοιχα, το «Labor Day» του Τζέισον Ράιτμαν με την Κέιτ Γουίνσλετ στον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο μετά το «The Reader», το φετινό σίγουρο στοίχημα του Sundance «Fruitvale» του Ράιαν Κούγκλερ που μπορεί να είναι το επόμενο «Beasts of the Southern Wild», το «Twelve Years a Slave» του Στιβ ΜακΚουίν, το «Saving Mr. Banks» του Λι Χάνκοκ με την Εμα Τόμσον στο ρόλο της συγγραφέως της «Μέρι Πόπινς» και τη σχέση της με τον Γουολτ Ντίσνεϊ που υποδύεται ο Τομ Χανκς!

Το μεγαλύτερο στοίχημα, ωστόσο, των επόμενων Οσκαρ θα είναι το «August: Osage County», η ομώνυμη διασκευή του θεατρικού έργου του Τρέισι Λετς σε σκηνοθεσία του Τζον Γουελς με τη Μέριλ Στριπ στο ρόλο μιας βιτριολικής μητέρας που επανασυνδέει την οικογένεια της λίγο πριν πεθάνει.

Ταυτόχρονα φουντώνει και το παρασκήνιο γύρω από το ποιος θα είναι ο οικοδεσπότης της 86ης Απονομής των βραβείων Οσκαρ μετά τη δήλωση του Σεθ ΜακΦάρλαν ότι δεν θα επιστρέψει (ευτυχώς!) και της Τίνα Φέι που απέκλεισε για την ώρα την πιθανότητα. Ανάμεσα στα ονόματα που θεωρούνται πιο πιθανά είναι αυτά του Τζίμι Κίμελ (αυτό θα θέλαμε να το δούμε!) και του Louis C. K. (για αυτό θα πεθαίναμε...).

Ραντεβού σε λιγότερο από ένα χρόνο!

Περισσότερα Οσκαρ

Tags: OSCARS 2014