Buzz

Πρώτες φωτογραφίες της Νικόλ Κίντμαν ως Γκρέις Κέλι από το «Grace of Monaco»

στα 10

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας που φέρει το όνομα της διάσημης ηθοποιού (και πριγκίπισσας) και που έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Πρώτες φωτογραφίες της Νικόλ Κίντμαν ως Γκρέις Κέλι από το «Grace of Monaco»

Update 16.09: Δείτε στο τέλος του κειμένου το πρώτο τρέιλερ του «Grace of Monaco»

Δεν είναι εύκολο να κάνεις μια πετυχημένη βιογραφία ειδικά ενός προσώπου που είναι τόσο διάσημο κι αναγνωρίσιμο όσο η Γκρέις Κέλι. Το απέδειξε άλλωστε πρόσφατα το «Χίτσκοκ», η βιογραφία του σκηνοθέτη στον οποίο η ηθοποιός χρωστά μερικές από τις καλύτερες ταινίες της.

Η δική του βιογραφία ήταν άνευρη και πλαδαρή, δίχως κανένα απολύτως ενδιαφέρον ακόμη κι αν τον ενσάρκωνε στην οθόνη ένας ηθοποιός τόσο ταλαντούχος όσο ό Αντονι Χόπκινς. Ομως στην περίπτωση του «Grace of Monaco», τα πράγματα φιλοδοξούν να είναι διαφορετικά.

Ο Ολιβιέ Νταάν, το έχει δοκιμάσει ξανά με μια ακόμη περισσότερο μυθική προσωπικότητα, αυτή της Εντίτ Πιαφ στο «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο» και τα αποτελέσματα ήταν κάθε τι άλλο παρά απογοητυετικά. Το σενάριο που είναι γραμμένο από τον Αράς Αμέλ, βρισκόταν στην black list του 2011, την χολιγουντιανή λίστα με τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν προχωρήσει σε παραγωγή, εκεί για παράδειγμα που ανακαλύφθηκε και το σενάριο του «Argo».

Η ιστορία του είναι τοποθετημένη στα 1962, έξι χρόνια μετά από τον «γάμο του αιώνα», αυτόν της Κέλι με τον Πρίγκηπα Ρενιέ του Μονακό, και βρίσκει την πριγκίπισσα πλέον να προσπαθεί να συμβιβάσει την ζωή της πριν, με τα νέα της καθήκοντα ως η σύζυγος του αρχηγού ενός κράτους, και ως μητέρα δύο παιδιών. Και ακριβώς πάνω σε αυτή την κομβική στιγμή της ζωής της, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ της προτείνει έναν ακόμη ρόλο σε μια ταινία του, που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της σε μια ζωή που δεν είναι σίγουρη ότι θέλει να αφήσει για πάντα στο παρελθόν.

grace

Ο τρόπος που κοιτάζει τη ζωή της μητέρας του όμως, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των τριών παιδιών της που δηλώνουν ότι το φιλμ «αποτελεί μια ξαναγραμμένη και χωρίς λόγο γεμάτη γκλάμουρ σελίδα της ιστορίας του Μονακό και της οικογένειάς της Κέλι με τεράστιες ιστορικές ανακρίβειες και με μια σειρά μυθοπλαστικών σκηνών που σε καμία περίπτωση δεν κάνουν το φιλμ μια βιογραφία». Διαβάστε περισσότερα για τις αντιδράσεις τους εδώ.

Εν τούτοις η παραγωγή πήρε την άδεια να γυρίσει αρκετές σκηνές στο κρατίδιο, ενώ ο Ολιβιέ Νταάν απαντά στην κριτική που δέχεται από τον οικογενειακό κύκλο της Γκρέις Κέλι λέγοντας «δεν είμαι δημοσιογράφος ούτε ιστορικός, ούτε έχω καμιά διάθεση να γυρίσω μια τυπική βιογραφία. Σιχαίνομαι τις βιογραφίες. Εχω κάνει με πολύ υποκειμενικό τρόπο, το πορτρέτο μιας μοντέρνας γυναίκας, που θέλει να χωρέσει στη ζωή της και την οικογένειά της και την καριέρα της. Και είναι επώδυνο. Καταλαβαίνω την οπτική των παιδιών της. Στο κάτω κάτω, πρόκειται για τη μητέρα τους. Αλλά δεν θέλω να προκαλέσω κανέναν. Μόνο να κάνω μια ταινία».

grace

Το φιλμ πάντως βρίσκεται πλέον στο post production, με την Νικόλ Κίντμαν να υποδύεται την Κέλι, τον Τιμ Ρόθ τον Ρενιέ, ενώ δεύτερους ρόλους κρατούν ηθοποιοί όπως η Πάρκερ Πόουζι, ο Φρανκ Λανγκέλα, ο Μίλο Βεντιμίλια και ο Ντέρεκ Τζάκομπι. Η Παθ Βέγκα υποδύεται επίσης την Μαρία Κάλας και ο Ρόμπερτ Λίντσεϊ τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Δείτε τις δύο πρώτες φωτογραφίες περιμένοντας την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, μάλλον μέσα στο 2014.

Update 16.09: Δείτε παρακάτω το πρώτο τρέιλερ του «Grace of Monaco»