Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «I Am Mackenzie» της Αρτεμις Αναστασιάδου βραβεύεται στο Φεστιβάλ του SXSW

στα 10

Η μικρού μήκους της Ελληνίδας σκηνοθέτη κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο διαγωνιστικό τμήμα Texas Shorts του αμερικανικού Φεστιβάλ.

Flix Team
Το «I Am Mackenzie» της Αρτεμις Αναστασιάδου βραβεύεται στο Φεστιβάλ του SXSW

Το Φεστιβάλ του SXSW που πραγματοποιείται στο Τέξας ανακοίνωσε χτες τα βραβεία στα διάφορα διαγωνιστικά τμήματα της φετινής διοργάνωσης – κι ανάμεσά τους βρίσκουμε και το όνομα μιας Ελληνίδας δημιουργού.

Η μικρού μήκους ταινία «I Am Mackenzie» της Αρτεμις Αναστασιάδου κέρδισε το μεγάλο βραβείο στο διαγωνιστικό τμήμα Texas Shorts του αμερικανικού φεστιβάλ.

Διαβάστε ακόμη: Το 21ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε 10 εικόνες

I Am Mackenzie 607 Η Αρτεμις Αναστασιάδου στα γυρίσματα του «I Am Mackenzie»

Οπως περιγράφει ο κατάλογος του φεστιβάλ, η ταινία ακολουθεί «μια νεαρή σκέιτερ, παγιδευμένη ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, ένα λαμέ φόρεμα και έναν εφηβικό έρωτα, η οποία μεγαλώνει στο επαρχιακό Τέξας και κάνει σεξ για πρώτη φορά στο φορτηγάκι του πατέρα της. Το “I Am Mackenzie” είναι μια ιστορία ενηλικίωσης για την εφηβεία και την αίσθηση ότι δεν ανήκεις πουθενά, το αίσθημα του να νιώθεις ξένος στο σπίτι σου, ανάμεσα στους φίλους σου, στο σώμα σου, στο φύλο σου. Είναι μια ιστορία για την αναζήτηση του έρωτα και τα λάθη που κρύβει, μια ιστορία για το πώς μπορείς να βρεις το κουράγιο να αντικρίσεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου».

H Αρτεμις Αναστασιάδου είναι σκηνοθέτης και μοντέζ από τη Θεσσαλονίκη. Από το 2005 δουλεύει ως μοντέζ σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές μυθοπλασίας και τεκμηρίωσης, επιχορηγούμενες από ΕΡΤ, Μικροφίλμ και ΕΚΚ. Το 2015, αποφάσισε να κάνει μεταπτυχιακό στη σκηνοθεσία κινηματογράφου στο University of Τexas at Austin, όπου και έχει σκηνοθετήσει τις περισσότερες ταινίες της. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και κινηματογράφο στο European Film College, University of Glasgow, και στο University of Τexas at Austin. Η ταινία της, «Calling» (2017), τιμήθηκε με βραβείο από το Austin Film Society και επιλέχθηκε ως μία από τις καλύτερες μικρού μήκους του Τέξας - 2018 Texas Filmmaker’s Showcase, ενώ διαγωνίστηκε επίσης στο περσινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Διαβάστε ακόμη

I Am Mackenzie 607