Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά στο Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Μετά τη συμμετοχή της μικρού μήκους «Copa-Loca» στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών, ο Ελληνας σκηνοθέτης προσκαλείται από το Φεστιβάλ Καννών για να παρουσιάσει την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Το «Broadway» του Χρήστου Μασσαλά στο Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών

Ο Χρήστος Μασσαλάς έχει ήδη γνωρίσει τη φεστιβαλική επιτυχία. Οι ως τώρα μικρού μήκους ταινίες του έχουν συμμετάσχει σε πάνω από 200 διεθνή φεστιβάλ, ενώ το «Copa-Loca» έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες, απέσπασε το Βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ήταν υποψήφια στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου και συμμετείχε στην προκριματική φάση για τα Οσκαρ του 2019.

Δείτε τώρα το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά online

Χρήστος Μασσαλάς 607

Τώρα, το πρώτο μεγάλου μήκους σενάριό του, με τίτλο «Broadway», αφότου επιλέχθηκε από το Sundance Screenwriters Lab, θα συμμετάσχει στο Atelier της Cinefondation του Φεστιβάλ Καννών 2019. Το Atelier επιλέγει, κάθε χρόνο, 15 σκηνοθέτες απ' όλο τον κόσμο, των οποίων το επόμενο project θεωρεί ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, δυναμικό, ενδιαφέρον. Οι σκηνοθέτες, μαζί με τους παραγωγούς τους, έρχονται σε επαφή με πιθανούς συνεργάτες, αποκτούν πρόσβαση σε διεθνείς συμπαραγωγές κι έτσι, με την υποστήριξη της Cinefondation, επισπεύδεται η διαδικασία του funding και της προετοιμασίας της ταινίας.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2017 | Ο Χρήστος Μασσαλάς μιλάει στο Flix για το φάντασμα του (ελληνικού) καλοκαιριού

copaloca2«Copa-Loca»

Σύμφωνα με τη σύνοψη του «Broadway», μια ομάδα νεαρών περφόρμερ δρόμου και πορτοφολάδων στη σύγχρονη Αθήνα βρίσκει απρόσμενο καταφύγιο στη «Στοά Broadway», ένα εγκαταλελειμμένο συγκρότημα ψυχαγωγίας. Οι ισορροπίες της αυτοσχέδιας οικογένειάς τους θα διαταραχθούν, όταν ένα πρώην μέλος της ομάδας βγει από τη φυλακή.

atelier cannes 607

Ο Χρήστος Μασσαλάς δηλώνει έτοιμος ν' αξιοποιήσει στο έπακρο την επιλογή της ταινίας από τη Cinefondation: «Το σενάριο του "Broadway" το δουλεύω καιρό,» μας εξηγεί ο σκηνοθέτης, «ζω μ' αυτή την ιστορία και τους χαρακτήρες πολλά χρόνια και το Atelier θα είναι η τελευταία στάση πριν ξεκινήσουμε την προπαραγωγή της ταινίας. Το "Broadway", ως ιδέα, προϋπήρχε του "Copa-Loca". Υπάρχει συγγένεια μεταξύ των δύο, το ένα βγήκε μέσα από το άλλο, κατά κάποιο τρόπο. Και σίγουρα το "Copa-Loca" βοήθησε στο να επικοινωνηθεί καλύτερα το "Broadway", που είναι ένα πρότζεκτ πολύ απαιτητικό. Η συμμετοχή στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών έφερε πολλά καλά και άνοιξε προοπτικές συνεργασίας και εκτός Ελλάδας. Οπότε ελπίζω τώρα, στο Atelier, να καταφέρουμε να βρούμε την ενίσχυση που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε.» Δεν θα ευχόμασταν τίποτα λιγότερο!

«Broadway» info: Σκηνοθεσία - Σενάριο: Χρήστος Μασσαλάς | Παραγωγός: Αμάντα Λιβανού (Ελλάδα), Bertr and Gore (Γαλλία) | Executive Producer: Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος | Μια συμπαραγωγή των Neda Film, Faliro House Productions και Blue Monday Productions (Γαλλία) | Η ανάπτυξη της ταινίας υποστηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Πρόγραμμα Συγγραφής Σεναρίου / Development) και το Sundance Institute | Το casting της ταινίας γίνεται από την Athens Casting

Διαβάστε ακόμη: Πού θα δώσει τον Χρυσό Φοίνικα ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου;