Φεστιβάλ / Βραβεία

Το μικρού μήκους «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στην προκριματική φάση των Οσκαρ

στα 10

Η ταινία του Χρήστου Μασσαλά είναι η μόνη ελληνική συμμετοχή στη λίστα με τις ταινίες μικρού μήκους που θα συναγωνιστούν για μια θέση στην τελική πεντάδα των Οσκαρ του 2019.

Το μικρού μήκους «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στην προκριματική φάση των Οσκαρ

Μετά την πρεμιέρα της στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών το 2017 και τα ταξίδια της στα Φεστιβάλ του κόσμου, η ταινία του Χρήστου Μασσαλά «Copa-Loca» φτάνει ως η μόνη ελληνική ταινία μικρού μήκους που συμμετέχει στην προκριματική λίστα από την οποία θα προκύψουν οι πέντε ταινίες υποψήφιες για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους του 2019.

Η λίστα των ταινιών μικρού μήκους θα μπει στο μικροσκόπιο ειδικής επιτροπής της Ακαδημίας, η οποία θα καταλήξει στις πέντε ταινίες που θα μπουν στην ψηφοφορία όλων των μελών για τo τελικό βραβείο που θα απονεμηθεί φέτος στις 24 Φεβρουαρίου του 2019.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χρήστος Μασσαλάς μιλάει στο Flix για το φάντασμα του (ελληνικού) καλοκαιριού

copaloca1

«Το "Copa-Loca" ξεκίνησε από κάποιες αναμνήσεις παιδικές από την υπέροχη δεκαετία του '90. Αλλά όχι αναμνήσεις - βιώματα, πολύ περισσότερο εικόνες που εισέπραττα από την τηλεόραση, τα βίντεο κλιπ, τις σαπουνόπερες που έβλεπα. Αποτέλεσμα ήταν αυτή η καλοκαιρινή αίσθηση κάτω από τους φοίνικες, το οποίο για χρόνια φάνταζε σαν μια υπόσχεση μιας ενήλικης ζωής. Πολύ αργότερα συνειδητοποίησα πόσο με είχαν κυριεύσει αυτές οι εικόνες και πως καθόριζαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμουν τα πράγματα, τις προσδοκίες που είχα και για τους ανθρώπους και για τις ανθρώπινες σχέσεις και για τη ζωή...»

Ετσι περιγράφει στο Flix ο Χρήστος Μασσαλάς την έμπνευση για το «Copa-Loca» που ακολουθεί την Πωλίνα και τις περιπέτειές της μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο θέρετρο κάπου στην Αθήνα.

Διαβάστε ακόμη: Βραβείο για το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Copa Loca 607

COPA-LOCA

Σενάριο/Σκηνοθεσία Χρήστος Μασσαλάς
Διεύθυνση φωτογραφίας Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Εμφανίζονται οι Ελσα Λεκάκου, Τζένη Χειλουδάκη, Παύλος Ιορδανόπουλος, Talat Iqbal, Στάθης Σταμουλακάτος, Μιχάλης Πιτίδης, Φώτης Στρατηγός, Νάντια Κατσούρα, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιώργος Ραμαντάνης, Γιάννης Συμβώνης
Οργάνωση παραγωγής Μάρια Ρεπούση
Μοντάζ Χρήστος Μασσαλάς
Μουσική Σtella
Σχεδιασμός κοστουμιών Μάρλι Αλιφέρη
Μακιγιάζ Ιωάννα Λυγίζου
Ηχος Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιώργος Ραμαντάνης
Παραγωγός Χρήστος Μασσαλάς
Συμπαραγωγοί Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Διάρκεια 14’
Χώρα παραγωγής Ελλάδα

Copa Loca Poster