Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβείο για το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο

στα 10

H μικρού μήκους ταινία του σκηνοθέτη, με τη διάκρισή της στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, μπαίνει αυτόματα στις υποψηφιότητες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Βραβείο για το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του 70ού Φεστιβάλ Καννών τον περασμένο Μάιο και πριν από λίγες μέρες στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο συμμετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα των ταινιών μικρού μήκους, κέρδισε ειδική μνεία και αυτόματη υποψηφιότητα για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Χρήστος Μασσαλάς μιλάει στο Flix για το φάντασμα του (ελληνικού) καλοκαιριού

copaloca2

Copa Loca 607

copaloca1

Το «Copa-Loca» του Χρήστου Μασσαλά είναι μια ταινία βγαλμένη από το χαρτάκι τσιχλόφουσκας του '80 - με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γυρισμένη σ' ένα θέρετρο, όταν ο κόσμος δεν είναι εκεί, σ' ένα εγκαταλελειμμένο λούνα παρκ, με την αμηχανία και τη μελαγχολία που αυτό πάντα εκφράζει, παρακολουθεί της μέρες της Πωλίνας. Εφηβη, ένα κοκκινομάλλικο αλητάκι, φροντίζει να δίνει ενδιαφέρον στους κατοίκους της μικρής περιοχής, δηλαδή κατά κύριο λόγο να τούς προσφέρει σεξ, για να μην βαριέται κανείς, ούτε εκείνοι, ούτε κι αυτή, ώσπου να ξανάρθει το καλοκαίρι.


COPA-LOCA

Σενάριο/Σκηνοθεσία Χρήστος Μασσαλάς
Διεύθυνση φωτογραφίας Κωνσταντίνος Κουκουλιός
Εμφανίζονται οι Ελσα Λεκάκου, Τζένη Χειλουδάκη, Παύλος Ιορδανόπουλος, Talat Iqbal, Στάθης Σταμουλακάτος, Μιχάλης Πιτίδης, Φώτης Στρατηγός, Νάντια Κατσούρα, Πάνος Ιωσηφίδης, Γιώργος Ραμαντάνης, Γιάννης Συμβώνης
Οργάνωση παραγωγής Μάρια Ρεπούση
Μοντάζ Χρήστος Μασσαλάς
Μουσική Σtella
Σχεδιασμός κοστουμιών Μάρλι Αλιφέρη
Μακιγιάζ Ιωάννα Λυγίζου
Ηχος Δημήτρης Κανελλόπουλος, Γιώργος Ραμαντάνης
Παραγωγός Χρήστος Μασσαλάς
Συμπαραγωγοί Γιώργος Καρναβάς, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης
Διάρκεια 14’
Χώρα παραγωγής Ελλάδα

Copa Loca Poster