Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από τον απόηχο του 66ου Φεστιβάλ Καννών μέχρι τον φιμωμένο Λαρς φον Τρίερ και από τη συγκινητική ιστορία που ενέπνευσε την τριλογία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με τον Ιθαν Χοκ και τη Ζιλι Ντελπί μέχρι το τρέιλερ του «Machete Kills», αυτά είναι όλα χρειάζετε να γνωρίζετε για την εβδομάδα που μας πέρασε.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

H τελευταία εβδομάδα του Μαΐου ξεκίνησε με τον απόηχο των βραβείων του 66ου Φεστιβάλ Καννών και τη «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς να κερδίζει ως αδιαφιλονίκητο φαβορί το κορυφαίο βραβείο της διοργάνωσης (διαβάστε περισσότερα εδώ), να χαιρετίζεται ως ο πρώτος queer Χρυσός Φοίνικας που δόθηκε ακριβώς τη στιγμή που χρειαζόταν (διαβάστε περισσότερα εδώ) αλλά και να δέχεται και την επίθεση της Ζιλί Μαρό, η οποία δημιούργησε το κόμικ στο οποίο βασίζεται η ταινία (διαβάστε περισσότερα εδώ) και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη από τον τρόπο που την αντιμετώπισε ο Κεσίς τόσο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων όσο και στην πρεμιέρα της ταινίας στις Κάννες.

Κατά τα άλλα, ένα από τα πιο επεισοδιακά Φεστιβάλ των τελευταίων χρόνων (διαβάστε εδώ περισσότερα) ολοκληρώθηκε, δίνοντας ραντεβού για του χρόνου (με ταινίες που ήδη περιμένουμε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του 2014 - διαβάστε περισσότερα εδώ).

2

Οι αναμνήσεις, όμως, από το 66ο Φεστιβάλ Καννών θα αργήσον πολύ να σβήσουν. Δείτε εδώ ένα φωτογραφικό αφιέρωμα με όλα όσα συνέβησαν από τις 15 έως και τις 26 Μαΐου στις Κάννες με τον τρόπο του Flix και θυμηθείτε τους πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ σε υπέροχα πορτρέτα του The Hollywood Reporter (δείτε τα εδώ).

2

Το ελληνικό σινεμά σε γυρίσματα: Το Flix βρέθηκε στο σετ της καινούριας ταινίας του Νίκου Τριανταφυλλίδη με τίτλο «Οι Αισθηματίες» και επιβεβαίωσε πως ακόμη και παραπάνω από μια δεκαετία από την τελευταία του ταινία μυθοπλασίας, ο σκηνοθέτης του «Ράδιο Μόσχα», του «Μαύρο Γάλα» και του «Screamin' Jay Hawkins» δεν έχει χάσει ίχνος από το χιούμορ και την φετιχιστική του αντιμετώπιση πάνω στο σινεμά όσων επιμένουν να βρίσκονται στο περιθώριο. Μαζί με τον Νίκο Τριανταφυλλίδη μιλούν στην κάμερα του Flix ο Δημήτρης Λάλος, ο Χάρης Φραγκούλης, η Ευτυχία Γιακουμή και η Αθηνά Παππά. Δείτε εδώ το βίντεο.

2

Οι ταινίες της εβδομάδας: Κυρίαρχος στις αίθουσες το τρίτο μέρος του «Hangover» (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix) συνοδεύτηκε από κακές κριτικές και την απογοήτευση ακόμη και όσων στήριζαν ακόμη και μετά τη δεύτερη ταινία το franchise, ενώ ως αντίπαλο δέος το «Ιδιαίτερες Αδυναμίες» της Αν Φοντέιν (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), παρά την παρουσία της Ναόμι Γουοτς και της Ρόμπιν Ράιτ, δεν είναι ακριβώς αυτό που θα περιμένε κανείς ως το milf ευαγγέλιο της σύγχρονης κινηματογραφικής ιστορίας. Ετσι μένουμε με κλασική ανάσα επανέκδοσης το «Μια Νύχτα στην Οπερα» με τους αδερφούς Μαρξ (διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix), με το αφιέρωμα «100 Χρόνια Μαξ Λίντερ» στην Ταινιοθήκη και το Ταινιόραμα (διαβάστε εδώ το πλήρες πρόγραμμα) που συνεχίζει τις προβολές τους καθημερινά και αδιάλλειπτα καλύπτοντας τη διαδρομή από το σινεφίλ στο αγνό entertainment.

2

Η πιο συγκινητική στιγμή της εβδομάδας: Σε πρόσφατη συνεντεύξή του στους Times για το promotion του «Πριν τα Μεσάνυχτα», ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ αποκάλυψε γιατί αφιερώνει την τελευταία ταινία της τριλογίας στην Εϊμι Λίρχαπ - μία γυναίκα που ούτε οι πιο διαβασμένοι die-hard σινεφίλ δεν γνωρίζουν. Ποια ήταν; Δεν υπάρχει στην ομάδα των συνεργατών του, δεν είναι όνομα από το χώρο, ούτε από την οικογένεια του σκηνοθέτη. Ο Λινκλέιτερ δεν ήταν έτοιμος να αποκαλύψει αυτή την ιστορία, μέχρι σήμερα. Αλλά η Λίρχαπ ήταν η... Σελίν του. Εκείνη αποτέλεσε την έμπνευσή του για την πρώτη ταινία, το «Πριν το Ξημέρωμα». Διαβάστε εδώ όλη την ιστορία που γέννησε την τριλογία του «Πριν το Ξημέρωμα», «Πριν το Ηλιοβασίλεμα», «Πριν τα Μεσάνυχτα».

2

O Λαρς φον Τρίερ της εβδομάδας: Πιστός στο ραντεβού του με αποκαλύψεις γύρω από το «Nymphomaniac», ο Λαρς φον Τριερ κυκλοφόρησε μια φωτογραφία με τον φιμωμένο εαυτό του (παραπέμποντας στην υπόσχεσή του να μην ξαναμιλήσει ποτέ στους δημοσιογράφους μετά από όσα συνέβησαν στις Κάννες το 2011) και ανήρτησε στο επίσημο site της ταινίας τα κεφάλαια στα οποία χωρίζεται. Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

2

To τρέιλερ της εβδομάδας: Δεν είναι άλλο από αυτό του «Machete Kills» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ που διεκδικεί τον τίτλο του cult πριν ακόμη δούμε αν θα ικανοποιήσει τις μεγάλες απαιτήσεις για ισόποσες δόσεις action και σαχλαμάρας. Δείτε το εδώ.

2

Τι μάθαμε αυτήν την εβδομάδα:

  • Πως η 4η σεζόν του «Arrested Development» είναι ένας άνισος θρίαμβος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
  • Πως το ημερολόγιο του Χιθ Λέτζερ από την εποχή του «The Dark Knight» είναι ακόμη μια απόδειξη μιας βασανισμένης ζωής ενός ταλαντούχου ηθοποιού που έφυγε νωρίς. Δείτε το εδώ.
  • Πως αν σας επιτεθούν ζόμπι, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μείνετε μέσα στο αυτοκίνητό σας! Δείτε εδώ το βίντεο.
  • Πως ο Τομ Χάρντι ενδέχεται να υποδυθεί τον Ελτον Τζον (διαβάστε περισσότερα εδώ), ενώ κανείς δεν ξέρει ακόμη ποιος θα παίξει τον Τζέιμς Ντιν στην ταινία που ετοιμάζει ο Αντον - «Control» - Κόρμπιν (διαβάστε περισσότερα εδώ).