Buzz

O πατέρας του Χιθ Λέτζερ μας αποκαλύπτει το «Joker» ημερολόγιό του

στα 10

Why? So? Moved? Γιατί είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις έναν πατέρα να μοιράζεται σε βίντεο το ημερολόγιο που κράτησε ο γιος του για να παίξει αριστουργηματικά τον τελευταίο, αυτοκαταστροφικό, ρόλο της ζωής του.

O πατέρας του Χιθ Λέτζερ μας αποκαλύπτει το «Joker» ημερολόγιό του

«Νοίκιασα ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Λονδίνο για ένα μήνα, κλείδωσα τον εαυτό μου μέσα, κρατούσα ημερολόγιο...» είχε πει ο Χιθ Λέτζερ εξηγώντας πώς βρήκε τη «φωνή» και το χαρακτήρα του «Joker» στoν «Σκοτεινό Ιππότη» του 2008.

Ενα επεισόδιο από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Too Young To Die», με τίτλο «Heath Ledger: Favorite of the Gods» έρχεται να μας θυμίσει ακριβώς αυτό.

Σε μία δύσκολη σκηνή, το ντοκιμαντέρ που εξετάζει τη ζωή, το έργο και τον άδικο χαμό του 29χρονου Χιθ Λέτζερ φιλοξενεί τον πατέρα του, Κιμ Λέτζερ, ο οποίοα ξεφυλλίζει, μας δείχνει, μας διαβάζει αποσπάσματα από αυτό το ημερολόγιο.

Από το εξώφυλλο όπου ο ηθοποιός έχει χαράξει το «The Joker» τίτλο, μέχρι το πολύ ειρωνικό και σπαραχτικό «Bye bye» της τελευταίας σελίδας, ο Λέτζερ έχει κρατήσει αναλυτικές σημειώσεις για το χαρακτήρα, έχει σκιτσάρει ιδέες, έχει κολλήσει φωτογραφίες από δοκιμαστικά του μακιγιέρ και του ενδυματολόγου.

Το αποτέλεσμα αυτής της προετοιμασίας ήταν μία εκπληκτική ερμηνεία, η οποία βραβεύτηκε με Οσκαρ, λίγους μήνες μετά το θάνατο του ηθοποιού. Είχε βρεθεί νεκρός στο διαμέρισμά του από υπερβολική δόση υπνωτικών χαπιών.

Το ντοκιμαντέρ «Heath Ledger: Favorite of the Gods» θα περιέχει αποσπάσματα από τις ταινίες του Λέτζερ, συνεντεύξεις του, δηλώσεις των συναδέλφων και των σκηνοθετών του, αλλά και αρχειακό υλικό από τα σχολικά του χρόνια και τις πρώτες του παραστάσεις.

Θα προβληθεί στις 28 Ιουνίου.

Δείτε το απόσπασμα με τον πατέρα του να μας ξεναγεί στο ημερολόγιο του «Τζόκερ».