Buzz

Ο Αντον Κόρμπιν ξαναφέρνει τον Τζέιμς Ντιν στην οθόνη

στα 10

Φωτογράφος και ο ίδιος, κινηματογραφικός βιογράφος με επιτυχία, ο Αντον Κόρμπιν καταπιάνεται με την καθοριστική σχέση του Τζέιμς Ντιν με το φωτογράφο Ντένις Στοκ.

Ο Αντον Κόρμπιν ξαναφέρνει τον Τζέιμς Ντιν στην οθόνη

Μπορεί η πιο πρόσφατη ταινία του να ήταν το «The American» με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά, αμέσως πριν, ο Αντον Κόρμπιν, φωτογράφος και αναγνωρισμένος σκηνοθέτης video-clips, κατεξοχήν των U2, απέδειξε ότι μπορεί να σκηνοθετήσει με σεβασμό και δύναμη μια κινηματογραφική βιογραφία, στο «Control», την ιστορία της σύντομης ζωής του Ιαν Κέρτις των Joy Division.

Τώρα ο Αντον Κόρμπιν καταπιάνεται μ’ έναν ακόμα πιο δημοφιλή θρύλο, τον Τζέιμς Ντιν, από μια οπτική γωνία που μοιάζει ιδιαίτερα οικεία προς το σκηνοθέτη. Η επόμενη ταινία του λέγεται «Life» και εκτυλίσσεται το 1955, λίγο πριν την πρεμιέρα του «East of Eden», καθώς ο φωτογράφος Ντένις Στοκ συναντά έναν άσημο νεαρό σ’ ένα πάρτι και συνειδητοποιεί ότι αυτός ο ατίθασος άγνωστος ηθοποιός μπορεί να γίνει το σύμβολο μιας κοινωνικής επανάστασης. Γεμάτος ενοχές που έχει εγκαταλείψει το γιο του, ο Στοκ αρχίζει και περνά χρόνο με τον «Τζίμι» στο Λος Αντζελες, τη Νέα Υόρκη και την Ιντιάνα, εκπληρώνοντας μια ανάθεση από το περιοδικό Life, καταγράφοντας στις φωτογραφίες του τη γέννηση ενός ινδάλματος. Οι φωτογραφίες αυτές καθόρισαν την εικόνα του Τζέιμς Ντιν και ανέδειξαν τον Ντένις Στοκ σε καλλιτέχνη διεθνούς φήμης.

Τα γυρίσματα για το «Life» θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2014 με τον Ντέιν ΝτεΧάαν να κρατά τον πολυπόθητο ρόλο του Τζέιμς Ντιν και τον Ρόμπερτ Πάτινσον, αυτόν του Στοκ. Προς το παρόν, ο Αντον Κόρμπιν ολοκληρώνει το post-production του «A Most Wanted Man» με τους Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Γουίλεμ Νταφό και Ρόμπιν Ράιτ – διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Δείτε στο gallery ενδεικτικές φωτογραφίες του Τζέιμς Ντιν από τον Ντένις Στοκ και θα διαπιστώσετε αμέσως πόσο έχουν μείνει κλασικές.

Νεότερα Μάρτιος 2014: Η πρώτη εικόνα από την ταινία που αυτό τον καιρό γυρίζεται στον Καναδά, είναι εδώ.

1