Buzz

«Α Most Wanted Man»: Ο Αντον Κόρμπιν συναντά τον Τζον Λε Καρέ

στα 10

Ο σκηνοθέτης του «Control» και του «Αμερικάνου», ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας.

«Α Most Wanted Man»: Ο Αντον Κόρμπιν συναντά τον Τζον Λε Καρέ

Η επιτυχία του «Κι ο Κλήρος Επεσε στον Σμάιλι» πέρσι, δεν έφερε απλά στο προσκήνιο το όνομα του Τζον Λε Καρέ, αλλά έκανε αυτοστιγμεί όλα τα βιβλία του, ακόμη πιο ελκυστικά στην κινηματογραφική βιομηχανία.

Ευτυχώς ο πρώτος που ανέλαβε να μεταφέρει ένα από αυτά στην οθόνη, δεν είναι κάποιος «εργάτης» της χολιγουντιανής μηχανής, αλλά ένας άνθρωπος με ξεκάθαρη προσωπική ματιά.

Ο Αντον Κόρμπιν έχοντας μεταμορφώσει σε τέχνη τις promo φωτογραφίες και τα βίντεο κλιπ ροκ και ποπ μουσικών, έκανε το ντεμπούτο του στο σινεμά με το αληθινά αξιοπρόσεκτο «Control» και συνέχισε με ένα θρίλερ που αποδόμησε την έννοια του σασπένς και το star quality του πρωταγωνιστή του, Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ελπίζουμε πως κάτι ανάλογο (απλά ίσως όχι τόσο βαρετό, όπως στον «Αμερικάνο»...), θα κάνει και με το «A Most Wanted Man», την τρίτη ταινία του, που μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της. Το βιβλίο του Λε Καρέ, μετατράπηκε σε σενάριο από τον Αυστραλό Αντριου Μπόβελ («Lantana») και βρήκε τους πρωταγωνιστές του στα πρόσωπα ηθοποιών όπως ο Γουίλεμ Νταφόε, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, η Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, η Ρόμπιν Ράιτ και ο Ντάνιελ Μπρουλ.

Τοποθετημένο στον μετά την 11 Σεπτεμβρίου κόσμο του «πολέμου στην τρομοκρατία», η ιστορία διαδραματίζεται στο Αμβούργο, εκεί όπου φτάνει ένας παράνομος μετανάστης από την Τσετσενία, διεκδικώντας από μια μεγάλη τράπεζα την περιουσία που θεωρητικά ανήκει στον πατέρα του.

Ενας τραπεζίτης, μια δικηγόρος ειδική στις υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι μυστικές υπηρεσίες και μια ομάδα ισλαμιστών με ύποπτους δεσμούς, θα εμπλακούν στην ιστορία καθώς η αληθινή ταυτότητα του αρχίζει να αποκαλύπτεται...

Το φιλμ ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του σε ένα από τα φεστιβάλ των επόμενων μηνών, ίσως για το Βερολίνο όπου ο Αντον Κόρμπιν ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής πέρσι.

Περιμένοντας το πρώτο τρέιλερ, δείτε πιο κάτω μερικές φωτογραφίες από τα γυρίσματα καθώς κι ένα featurette για το ομώνυμο βιβλίο του Τζον Λε Καρέ.