Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x: Ολο το πρόγραμμα!

στα 10

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x ξεκινά, την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου, για 17η χρονιά, για να μας θυμήσει ότι, ευτυχώς, κάποια πράγματα στην (κινηματογραφική, τουλάχιστον) ζωή μένουν σταθερά.

Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x: Ολο το πρόγραμμα!

Αν ήταν παιδάκι, τώρα θα ετοιμαζόταν να δώσει πανελλαδικές! Τόσα είναι τα χρόνια που έχουμε ζήσει μαζί με τις Νύχτες Πρεμιέρας, σε μια σταθερή σχέση που, όπως και στη ζωή, με τα χρόνια αλλάζει κι επαναπροσδιορίζεται.

Πριν λίγο έγινε η συνέντευξη τύπου του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x, όπου o καλλιτεχνικός του διευθυντής, Ορέστης Ανδρεαδάκης ανακοίνωσε και το επίσημο πρόγραμμα του φεστιβάλ. Σημαντικό είναι ότι στην πρώτη του κουβέντα, ο Ανδρεαδάκης ευχαρίστησε τους χορηγούς και τους συνεργάτες του Φεστιβάλ, που σε μια τόσο δύσκολη, οικονομικά, περίοδο, συνασπίστηκαν για να μπορέσουν οι «Νύχτες Πρεμιέρας» να πραγματοποιηθούν.

Κατεβάστε το ωρολόγιο πρόγραμμα σε pdf από εδώ, ή δείτε το μέρα με την ημέρα στο gallery. Σε λίγο και αναλυτικότερες πληροφορίες για τις ταινίες και τις υπόλοιπες διοργανώσεις του Φεστιβάλ.

11 Πράγματα που δεν πρέπει να (ξε)χάσετε στις φετινές Νύχτες Πρεμιέρας

  • Το Αστορ Hollywood 3D! Από την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, οι Νύχτες Πρεμιέρας έχουν πέμπτη αίθουσα, για να ελαφρύνει ο συνωστισμός. Καλορίζικη!

  • Τι είναι το «Digital εμπειρίες conn-x: for talented viewers only»: είναι μια δράση του conn-x, όπου κατεβάζοντας την αντίστοιχη εφαρμογή στο smartphone σας, θα μπορείτε να βλέπετε ψηφιακά μικρού μήκους ταινίες, σε κεντρικά σημεία της πόλης. Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα 15 του προγράμματος.

  • Δοκιμάστε το σινεμά του Γιασούζο Μασουμούρα: όσοι έχουν δει τις ταινίες, προτείνουν ανεπιφύλακτα!

  • Δείτε στη μεγάλη οθόνη τη «Νύχτα του Κυνηγού», το μοναδικό αριστούργημα του Τσαρλς Λότον, την Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, στο Δαναό 2, στις 22.15. Ηταν η αγαπημένη ταινία του Γιώργου Τζιώτζιου, του ανθρώπου που έχτισε τις Νύχτες Πρεμιέρας, το Περιοδικό Σινεμά και τις ζωές μας. Είναι ευκαιρία να τον ξανασυναντήσουμε στη σκοτεινή αίθουσα.

  • Αν δεν είστε απασχολημένοι την ημέρα, τολμήστε τις πρωινές προβολές: το Διεθνές Διαγωνιστικό και το Μουσικό Διαγωνιστικό τμήμα, στον Απόλλωνα Cinemax Class και στο Αστορ Hollywood 3D, για δημοσιογράφους, αλλά και για το κοινό, με 4 ευρώ.

  • Παρακολουθήστε το σεμινάριο «e-TALENTA», την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στις 12, στον Ιανό, με την επιτυχημένη διευθύντρια κάστινγκ Μπεατρίτσε Κρούγκερ: έχει τις απαντήσεις!

  • Πέντε από τις δέκα ταινίες που αποτελούν το τμήμα «Μετά τα Μεσάνυχτα» έχουν επιλεγεί από τον σκηνοθέτη του «Κακού» και το «Κακό στην Εποχή των Ηρώων» Γιώργο Νούσια. Εσπρέσο και καλή παρέα για να αντέξετε...

  • Ακούστε τι θα ειπωθεί στη συζήτηση για το ρόλο των social media στην τέχνη και στη ζωή, και μετά τουιτάρετε ό,τι ακούσετε. Είναι την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 12, στο Black Duck. Θα κουβεντιάσετε με την κριτική επιτροπή του μουσικού διαγωνιστικού τμήματος: τη Χάνα ΜακΓκιλ από το Sight & Sound, τον Μάικλ Μπο από το Politiken, τον Ματίας Ντάλστρομ από το Dagens Nyheter, την Κριστίνα Νορντ από το Die Tageszeitung και τη Μαρία Μαρκουλή από τα Νέα.

  • Γνωρίστε νέο κόσμο στα πάρτυ (σελ. 14). Θα είναι εύκολο, έχετε ήδη πάει σινεμά μαζί.

  • Αν έχετε βγάλει εισιτήριο, πληρωμένο ή μηδενικό, ή έχετε κερδίσει πρόσκληση για κάποια προβολή και πρόκειται να μην πάτε, κάντε τον κόπο να το δώσετε σε κάποιον άλλον. Είναι κρίμα οι αίθουσες να είναι sold out και μισοάδειες ταυτόχρονα.

Το Flix θα σας ενημερώσει σύντομα με περισσότερα στοιχεία για τις ταινίες του Φεστιβάλ. Στη διάρκεια των Νυχτών Πρεμιέρας Conn-x, θα σας προτείνει καθημερινά τις καλύτερες επιλογές και θα σας μεταφέρει το κλίμα μέσα και, κυρίως, έξω από τις αίθουσες!

To 17o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x, γίνεται από τις 14 έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους Αττικόν Cinemax Class, Απόλλων Cinemax Class, Δαναός 1, Δαναός 2 και Αστορ Hollywood 3D.

Δείτε το πρόγραμμα ανά ημέρα, ώρα και αίθουσα εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αγορά καρτών διαρκείας και εισιτηρίων, διαβάστε εδώ.

Επισκεφθείτε και το website του Φεστιβάλ.

Περιμένουμε καθημερινά μας τα σχόλιά σας – καλά και κακά! Οι Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x ήταν πάντα ένα Φεστιβάλ για το κοινό, θέλουμε να ξέρουμε τι σας φταίει και τι σας φτιάχνει.