Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 2 Φεβουαρίου

of 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2023.

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη, 2 Φεβουαρίου

Από τουρκο-ελληνική συμπαραγωγή με πρεμιέρα στις Κάννες, ως την οσκαρική Ολίβια Κόλμαν, τον Αστερίξ και τον Οβελίξ που ταξιδεύουν στο δρόμο του μεταξιού, μια νέα ελληνική ταινία κι ένα νέο αινιγματικό θρίλερ από τον Σιάμαλαν, αυτή, η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα του Φεβρουαρίου θα έχει κάτι για κάθε γούστο.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!

[Κάντε κλικ πάνω στο τίτλο της κάθε ταινίας για να αναζητήσετε περισσότερες πληροφορίες.]

knock at the cabin

Χτύπος στην Καλύβα (Knock at the Cabin) του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους σε μια απομακρυσμένη καλύβα, ένα νεαρό κορίτσι και οι δυο γονείς του καταλήγουν όμηροι τεσσάρων οπλισμένων αγνώστων με άγνωστα κίνητρα, οι οποίοι απαιτούν από την οικογένεια να προβεί σε μια αδιανόητη επιλογή προκειμένου να αποτρέψει το τέλος του κόσμου.

Νέος Σιάμαλαν έρχεται για τρομάρες, βασισμένος στο μυθιστόρημα του Πολ Τρεμπλέι και με executive producer τον Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο.

asterix

Αστερίξ & Οβελίξ: Στο Δρόμο για την Κίνα (Astérix & Obélix: L' Empire du Milieu) του Γκιγιόμ Κανέ

Βρισκόμαστε στο έτος 50 π. Χ. Η αυτοκράτειρα της Κίνας μόλις φυλακίστηκε μετά από πραξικόπημα που υποκινήθηκε από έναν προδότη πρίγκιπα. Με τη βοήθεια ενός εμπόρου και της πιστής της σωματοφύλακα, η μοναχοκόρη της αυτοκράτειρας, πριγκίπισσα Φου-Γι, καταφέρνει να διαφύγει στη Γαλατία για να ζητήσει βοήθεια από -ποιους άλλους;- τους ξακουστούς πολεμιστές, Αστερίξ και Οβελίξ. Οι δύο αχώριστοι ήρωές μας δέχονται ευχαρίστως να βοηθήσουν την πριγκίπισσα να σώσει τη μητέρα της και να ελευθερώσει τη χώρα της. Ετσι αρχίζουν ένα μεγάλο ταξίδι προς την Κίνα, όπου τους περιμένει μια τεράστια περιπέτεια. Ομως τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν ο Καίσαρας και ο ισχυρός στρατός του, διψασμένοι για μια νέα κατάκτηση, αποφασίζουν να κατευθυνθούν κι αυτοί προς την Κίνα…

H νέα live action περιπέτεια του Αστερίξ και του Οβελίξ, διά χειρός Γκιγιόμ Κανέ. Η ταινία προβάλλεται στα γαλλικά με ελληνικούς υπότιτλους αλλά και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

καθαρτήριο

Καθαρτήριο του Βασίλη Μαζωμένου

Ενας μοναχός ηγείται μιας πομπής. Ενα κορίτσι διασώζεται από την πορνεία. Δύο κολεγιόπαιδα γίνονται δράστες βίαιων περιστατικών. Ενας ηλικιωμένος πέφτει θύμα μιας αστυνομικού. Ενα ζευγάρι προσπαθεί να αποκαταστήσει τη σχέση του. Μια γυναίκα εκφράζει το θυμό της σε έναν δημόσιο υπάλληλο. Ενας άνδρας απάγει τον καλύτερό του φίλο. Επτά διαφορετικές ιστορίες για την αγάπη στη σύγχρονη Ελλάδα, από ανθρώπους που την αναζητούν, τη βρίσκουν, τη χάνουν.

Επτά ιστορίες ακραίας αγάπης στη νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου.

burning days

Μέρες Ξηρασίας (Kurak Günler) του Εμίν Αλπέρ

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλης της Τουρκίας, το Γιανικλάρ, ο νεοφερμένος εισαγγελέας Εμρέ καλείται να αντιμετωπίσει τα πολιτικά σκάνδαλα της τοπικής εξουσίας, το πρόβλημα της διαχείρισης της ύδρευσης και έναν βιασμό, στον οποίο είναι αυτόπτης μάρτυρας.

Νέα ταινία του Εμίν Αλπέρ μετά τις «Τρεις Αδελφές», γεμάτη σασπένς αλλά και κριτική ματιά για τη διαφθορά στη χώρα του, με πρεμιέρα στις Κάννες, συμπαραγωγό τον Γιώργο Τσούργιαννη της Horsefly και διευθυντή φωτογραφίας τον Χρήστο Καραμάνη.

empire of light main

Η Αυτοκρατορία του Φωτός (Empire of Light) του Σαμ Μέντες

Με φόντο μία παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας στις αρχές της δεκαετίας του '80, η Χίλαρι, που εργάζεται σε έναν παλιό κινηματογράφο και ταλαιπωρείται με θέματα ψυχικής υγείας, συναντά τον νεαρό Στίβεν που έχει μόλις πιάσει δουλειά στο σινεμά. Παρά τη μεγάλη διαφορά καταβολών και ηλικίας, οι δυο τους μοιράζονται την ίδια ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και μέσα από την παράξενη και τρυφερή τους σχέση θα βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της αίσθησης της κοινότητας.

Μετά τις υπερπαραγωγές των Τζέιμς Μποντ και του «1917», ο Σαμ Μέντες επιστρέφει στο κοινωνικό, ανθρωποκεντρικό σινεμά και οδηγεί την Ολίβια Κόλμαν στα Οσκαρ.

δυο φίλοι και ένας ασβούλης

Δύο Φίλοι και Ενας Ασβούλης (Knutsen & Ludvigsen 2 - Det store dyret) των Ρούνε Σπάανς, Γκάνχιλντ Ενγκερ

Η ζωή στο τούνελ κυλάει όμορφα για τον Τούτσον, τον Λούντιγουντ και τον Ασβό, μέχρι που μία αυστηρή υπάλληλος του τρένου αποφασίζει να τους διώξει. Μόνο ο παππούς του Τούτσον, ο θρυλικός πειρατής Καπετάν Τούτσον, μπορεί να τους σώσει. Για να τον βρουν, ταξιδεύουν στα πιο απίστευτα μέρη μέχρι που συνειδητοποιούν ότι η βοήθεια που ψάχνουν είναι πολύ κοντά τους, έχει εκατό κεφάλια και πάνω από δεκατέσσερα πόδια.

Από τις υπόγειες σύραγγες των τρένων ως... τον ουρανό, μια θαυμαστή περιπέτεια εμπνευσμένη από το, διάσημο στη Νορβηγία, μουσικό ντουέτο των Τούτσον και Λούντιγουντ. Προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας!