Industry

Μάικλ Μπέι, σκότωσες το περιστέρι;

of 10

Ο διάσημος σκηνοθέτης και παραγωγός κατηγορείται από τις ιταλικές αρχές για το θάνατο ενός φτερωτού περαστικού, στα γυρίσματα του «6 Underground».

Μάικλ Μπέι, σκότωσες το περιστέρι;

Οι ταινίες του Μάικλ Μπέι είναι διάσημες για τις εντυπωσιακές σκηνές δράσης στις οποίες, φυσικά, η (πανάκριβη, πάντα), παραγωγή κάνει τα αδύνατα δυνατά για να μην υπάρξει κάποιο ατύχημα. Αλλά φαίνεται ότι ένα υπήρξε.

Διαβάστε ακόμη: PGA 2023 | Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ενωσης Παραγωγών ξαφνιάζουν

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, στη διάρκεια των γυρισμάτων του «6 Underground» στη Ρώμη, το 2018, με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Ρέινολντς, ένα περιστέρι συγκρούστηκε με τον εξοπλισμό του τράβελινγκ και σκοτώθηκε: κάποιος από το σετ, που παραμένει ανώνυμος, φωτογράφισε το άτυχο πουλάκι και κατέδωσε την παραγωγή στην αστυνομία, με αποτέλεσμα ο Μάικλ Μπέι να βρίσκεται τώρα κατηγορούμενος.

6 underground main

«Είμαι γνωστός φιλόζωος και παθιασμένος ακτιβιστής για την προστασία των ζώων,» δηλώνει ο Μάικλ Μπέι. «Κανένα ζώο που πήρε μέρος στην παραγωγή δεν υπέστη την παραμικρή βλάβη. Οπως σε καμιά άλλη παραγωγή στην οποία έχω δουλέψει τα τελευταία 30 χρόνια.» Επιπλέον, ο Μπέι δηλώνει ότι έχει και αποδείξεις γι' αυτό: «Εχουμε ξεκάθαρα αποδεικτικά σε βίντεο, μια πληθώρα μαρτύρων και υπευθύνων ασφαλείας που μας απαλλάσσουν από αυτούς τους ισχυρισμούς, απέναντι σε μία φωτογραφία ενός παπαράτσι που παρουσιάζει μια ψεύτικη ιστορία.» Η υπόθεση θα εκδικαστεί σύντομα και, ομολογουμένως, ακούγεται περισσότερο σαν κάποιος να προσπαθεί ν' αντλήσσει λίγη από την τεράστια περιουσία του Μάικλ Μπέι παρότι, φυσικά, η ευαισθητοποίηση για την ασφάλεια των ζώων και πτηνών που χρησιμοποιούνται στον κινηματογράφο είναι σημαντική.