Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


lions for lambs

Λέοντες Αντί Αμνών (Lions For Lambs) του Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Ο Στίβεν Μάλεϊ, ιδεαλιστής καθηγητής πανεπιστημίου, προσπαθεί να πείσει τον Τοντ, έναν ιδιοφυή αλλά «περιθωριακό» φοιτητή του, να μην παραιτηθεί από τα ιδανικά του, να αξιοποιήσει τις δυνατότητές του και να βρει τελικά ένα σκοπό στη ζωή του. Μια συμβουλή που ο Μάλεϊ είχε δώσει παλαιότερα στους νεαρούς φοιτητές του Άριαν και Έρνεστ και εκείνοι αποφάσισαν να καταταγούν στον αμερικανικό στρατό και να μετατεθούν στο Αφγανιστάν. Όμως, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης οι δύο φίλοι πέφτουν από το ελικόπτερο και τώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν μέχρι να τους εντοπίσει η ομάδα διάσωσης. Ενώ στην Ουάσινγκτον D.C. ο φιλόδοξος γερουσιαστής Τζάσπερ Ίρβινγκ πρόκειται να δώσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Τζανίν Ροθ, που κυνηγά την «καυτή» είδηση. Ο Ίρβινγκ σκοπεύει να προπαγανδίσει το καινούριο πολεμικό δόγμα των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, που ήδη εφαρμόζεται και που ο ίδιος χειρίζεται πολιτικά. Μόνο που αυτή η καινούρια πολεμική στρατηγική θα θέσει σε θανάσιμο κίνδυνο τις ζωές των Άριαν και Έρνεστ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.45 στον ΑΝΤ1

Murder at Orient Express

Εγκλημα στο Οριαν Εξπρές (Murder on the Orient Express) του Κένεθ Μπράνα

Ενας αμφιβόλου ηθικής και σκοτεινού παρελθόντος επιχειρηματίας δολοφονείται σε ένα βαγόνι του πολυτελούς Οριάν Εξπρές. Με το τρένο ακινητοποιημένο στις Αλπεις εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας, ο κλήρος πέφτει στον διάσημο ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό να διακόψει τις διακοπές του προκειμένου να ανακαλύψει τον ένοχο ανάμεσα στους 13 επιβάτες.

Το κλασικό μυθιστόρημα μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι αποκτά ένα υπερπολυτελές αλλά άνισο ρετούς από τον Κένεθ Μπράνα, με τον ίδιο να αναδεικνύεται σε απόλυτο πρωταγωνιστή κι ένα all-star καστ να χαραμίζεται σε αδιάφορους ρόλους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Star

lemonade

Αμερικάνικο Ονειρο (Lemonade) της Ιοάνα Ουρικάρου

Η Μάρα, μια ανύπαντρη μητέρα από την Ρουμανία, έφτασε στην Αμερική με προσωρινή βίζα, αλλά αποσκευές γεμάτες απελπισία κι όνειρα: να ξεφύγει από την αδιέξοδη κρίση της χώρας της, να χτίσει τις βάσεις μιας νέας ζωής και να φέρει και τον μικρό της γιο στη Γη της Επαγγελίας. Δουλεύοντας ως αποκλειστική νοσοκόμα, και λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της, γνώρισε τον Ντάνιελ, έναν μεσήλικα εργάτη που μετά από σοβαρό ατύχημα χρειάστηκε περίθαλψη. Ο γάμος τους εξυπηρετούσε και τους δύο: κι εκείνη αποκτούσε ασφάλεια για το μέλλον της κι εκείνος περίθαλψη για το δικό του. Εμείς τους συναντάμε κατά τη διάρκεια του κρατικού ελέγχου από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Αντιμέτωπη με διεφθαρμένους υπαλλήλους, εκβιασμούς, σεξουαλική κακοποίηση κι απόρριψη, η Μάρα αρχίζει να ξυπνάει από το αμερικανικό όνειρο και πρέπει να πάρει αποφάσεις για τη ζωή της.

Γυναικείο σκηνοθετικό ντεμπούτο από τη Ρουμανία, με την υπογραφή του Κριστιάν Μουντζίου στην παραγωγή. Σκληρό, δυνατό, επίκαιρο θέμα, εκφραστική πρωταγωνίστρια, αλλά υποτονική σκηνοθεσία και άνισο σενάριο. Χάνεται η ευκαιρία για κάτι που θα σου έδινε γροθιά στο στομάχι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

the matrix revolutions

The Matrix Revolutions των Λάνα και Λίλη Γουατσόφσκι

Μετά την τελευταία μάχη μεταξύ ανθρώπων και Μηχανών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι πια που θέλουν να ζήσουν στον πραγματικό κόσμο. Η μάχη, όμως, που πρέπει να δώσουν για να αποδράσουν από το Matrix είναι άνιση. Ο Νίο ετοιμάζεται για την τελική επίθεση, όμως οι Μηχανές δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Open

Λούφα και Παραλλαγή 1984 607

Λούφα και Παραλλαγή του Νίκου Περάκη

Η θρυλική κωμωδία του Περάκη, αξεπέραστη ως σήμερα. Η ταινία αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας στρατιωτών, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στρατιωτικής τους θητείας το 1967-68, πριν και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα, αναλαμβάνουν υπηρεσία στον, τότε, πρόσφατα ιδρυθέντα Τηλεοπτικό Σταθμό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός λειτουργούσε υπό την Κινηματογραφική Μονάδα του Στρατού, η οποία μέχρι τότε έκανε μόνο την παραγωγή προπαγανδιστικών ταινιών και ταινιών επικαίρων και ήταν υπεύθυνη για την ψυχαγωγία των στρατευμάτων και φιλανθρωπικών οργανισμών. Το προσωπικό ήταν κυρίως αποτελούμενο από στρατιώτες με πείρα στην κινηματογραφική βιομηχανία από την εποχή που ήταν πολίτες, αλλά και από την ανάλογη εκπαίδευση στο στρατό.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Alpha

see how they run

Κοίτα τους πώς Τρέχουν! (See How They Run) του Τομ Τζορτζ

Στο West End του Λονδίνου της δεκαετίας του 1950, τα σχέδια για την κινηματογραφική μεταφορά ενός επιτυχημένου θεατρικού έργου διακόπτονται απότομα όταν ένα βασικό μέλος του συνεργείου δολοφονείται. Οταν ο αποτραβηγμένος από τον κόσμο επιθεωρητής Στόπαρντ και η πρόθυμη αρχάρια Κόνσταμπλ Στόκερ αναλαμβάνουν την υπόθεση, βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα αινιγματικό παιχνίδι υπόπτων, ερευνώντας τη μυστηριώδη ανθρωποκτονία με δικό τους κίνδυνο.

Ο μόνος τρόπος για να τιμήσεις την Αγκαθα Κρίστι είναι να την αποδομήσεις, σε μια φαρσοκωμωδία που λειτουργεί καλύτερα ως σάτιρα πάρά ως μια ταινία μυστηρίου, αλλά παραμένει διασκεδαστική μέχρι το τελευταίο ίχνος του all-star cast της. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

the blind man who did not want to see titanic

Ο Τυφλός που Δεν Ηθελε να Δει τον Τιτανικό (The Blind Man who Did not Want to See Titanic) του Τέμου Νίκι

Ο Γιάκο είναι τυφλός και ανάπηρος, προσκολλημένος στο αμαξίδιό του. Είναι ερωτευμένος με τη Σίρπα. Καθώς μένουν σε διαφορετικά μέρη, δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, αλλά βρίσκονται κάθε μέρα χρησιμοποιώντας τα κινητά τους. Οταν η Σίρπα ταράζεται από κάποια σοκαριστικά νέα, ο Γιάκο αποφασίζει κατευθείαν να πάει να τη βρει, παρά την κατάστασή του. Χρειάζεται απλώς τη βοήθεια πέντε αγνώστων σε συγκεκριμένα σημεία της διαδρομής, ανάμεσα στον ίδιο και σε εκείνη. Τι μπορεί να πάει στραβά;

Μια συναρπαστική περιπέτεια από την Φινλανδία, γυρισμένη από τη σκοπιά ενός τυφλού ανθρώπου με πείσμα ικανό να αλλάξει τη μοίρα του δικού του Τιτανικού. Βραβείο Κοινού στο τμήμα Ορίζοντες στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

αγια εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.