Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου

of 10

Το Flix σάς προτείνει τι μπορείτε να δείτε στην τηλεόραση και τις πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι»

αγία εμυ

Αγία Εμυ της Αρασέλης Λαιμού

Η ταινία τοποθετείται στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά. Σε αυτήν ανήκει και η νεαρή Εμυ, η οποία νιώθει να έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της, όταν η αδερφή της Τερέζα μένει έγκυος.

Ενα από τα καλύτερα ντεμπούτα μεγάλου μήκους του σύγχρονου ελληνικού σινεμά, με ειδική μνεία στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, δύο υποψηφιότητες στα Independent Spirit Awards και συμμετοχές και διακρίσεις στα φεστιβάλ του κόσμου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Viva.

letters 2 maybe

Γράμμα στο Πιθανό (Letters2Maybe) του Γιεχούντα Σαρίμ

Σε μια χώρα που διχάζει, με τις κοινότητες των μεταναστών να βρίσκονται σε συνεχή κίνηση, το όραμα για ισότητα και αλληλεγγύη είναι επιτακτικό. Υιοθετώντας μια καλειδοσκοπική αφήγηση, το φιλμ μιλά για εκείνους που αρνούνται να παραδοθούν στην απόγνωση και τον καθημερινό αλληλοσπαραγμό, εκφράζοντας την ολοένα μεγαλύτερη και απτόητη απαίτηση για δικαιοσύνη και τρυφερότητα σήμερα.

Η ταινία προβάλλεται online στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου.

Alcarràs

Οι Ροδακινιές του Αλκαράς (Alcarràs) της Κάρλα Σιμόν

Καταλονία, αγροκτήματα, πιτσιρίκια που μεγαλώνουν στη φύση: ζαβολιές, φανταστικά διαστημόπλοια μέσα σε σκουριασμένα αυτοκίνητα, διαβάσματα, πρόβες για χορευτικές φιγούρες, ξυπολησιά. Τριγύρω τους, out of focus αλλά με τις κουβέντες τους να στιγματίζουν τη ζωή τους, οι μεγάλοι. Ο παππούς που δεν είχε τακτοποιήσει ποτέ τα χαρτιά του κτήματος, ο νέος γαιοκτήμονας που θέλει να ξεριζώσει τις ροδακινιές και να «φυτέψει» φωτοβολταϊκά. Τίποτα δεν αλλάζει στις ηλιόλουστες μέρες των παιδιών – μόνο το μέλλον τους.

Μια ελεγεία για τη γη που χάνεται και τον κόσμο που αλλάζει, Χρυσή Αρκτος του Φεστιβάλ Βερολίνου για την ταινία της Κάρλα Σιμόν, σκηνοθέτη του «Ενα Αξέχαστο Καλοκαίρι». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cinobo.

Mary Shelley main

Μαίρη Σέλλεϋ (Mary Shelley) της Χάιφαα αλ-Μανσούρ

Το 1816, στη λίμνη Λεμάν της Γενεύης, και μετά από ένα στοίχημα με τον εκεί οικοδεσπότη τους Λόρδο Βύρωνα, ο Ιταλοβρετανός γιατρός Τζον Πολιντόρι και η εκκολαπτόμενη Αγγλίδα συγγραφέας Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν γράφουν τις εμβληματικές ιστορίες γοτθικού τρόμου «Βρικόλακας» και «Φράνκενσταϊν: Ενας Μοντέρνος Προμηθέας», αντίστοιχα. Ομως τον πρώτο καιρό της κυκλοφορίας τους επικρατεί σύγχυση για την πατρότητα των έργων, ελέω συμφερόντων εκδοτικών. Ο «Βρικόλακας» πιστώνεται στον Μπάιρον, φίλο και ασθενή του Πολιντόρι, ο δε «Φράνκενσταϊν» στον Πέρσι Σέλλεϋ, ποιητή και σύντροφο της Γκόντγουιν.

Ενδιαφέρουσα σε προθέσεις, αλλά άκρως συμβατική σαν αποτέλεσμα ματιά στα όσα ενέπνευσαν την Μαίρη Σέλλεϋ στη συγγραφή του «Φράνκενσταϊν», με μια εκφραστική Ελ Φάνινγκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open.

A Ciambra Main 616

H Γειτονιά των Ανθρώπων (A Ciambra) του Τζόνας Καρπινιάνο

Ενας 14χρονος που μεγαλώνει σε μια μικρή κοινότητα Ρομά στην Καλαβρία βιάζεται απεγνωσμένα να μεγαλώσει: πίνει, καπνίζει, κάνει παρέα με ντόπιους και Αφρικανούς μετανάστες, ακολουθώντας τον αδελφό του –τον οποίο έχει για πρότυπο– σε κάθε του κίνηση. Κάποια στιγμή, όμως, θ’ αναγκαστεί να αποδείξει αν όντως είναι έτοιμος να γίνει άνδρας.

Χωρίς προθέσεις εντυπωσιασμού και με διάθεση κατανόησης και απόλυτης αποδοχής, η εξαιρετική ταινία του Τζόνας Καρπινιάνο - δεύτερη στην τριλογία της Καλάβριας - χτίζει το πορτρέτο της ζωής στο ιταλικό περιθώριο μέσα από το βλέμμα ενός παθιασμένου παιδιού που βιάζεται να μεγαλώσει. Πρώτη μετάδοση για την Ελλάδα, αφού η ταινία δεν βγήκε ποτέ στις αίθουσες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ2.

Dark Shadows 607

Dark Shadows του Τιμ Μπάρτον

Στην πόλη του Κόλινσπορτ στα παράλια του Μέιν, την οποία η οικογένειά του έχει ιδρύσει, ο Μπάρναμπας Κόλινς είναι ο απόλυτος άρχοντας. Μέχρι την στιγμή που θα τολμήσει να ερωτευτεί κάποια άλλη εκτός από τη μάγισσα Αντζελίκ Μπουσάρ, η οποία, αφού τον ταλαιπωρήσει με δεκάδες δοκιμασίες, θα τον μεταμορφώσει σε βρικόλακα και θα τον κλείσει σε ένα ατσάλινο φέροτρο. Για πάντα; οχι ακριβώς; Διακόσια χρόνια αργότερα ο Μπαρναμπας ελευθερώνεται και αφού συνειδητοποιήσει την χωροχρονική απόσταση από τη δική του πραγματικότητα θα αναζητήσει τους απογόνους του και θα τους βρει προβληματικούς και ξεπεσμένους. Θα βρει επίσης την Αντζελίκ ακόμη νεαρή και εξαιρετικά πετυχημένη και θα ζητήσει να πάρει (κυριολεκτικά) το αίμα του (και μερικών ακόμη) πίσω...

Ο Τιμ Μπάρτον μεταφέρει στο σινεμά την ομώνυμη διάσημη τηλεοπτική σειρά των 60s, φέρνοντας το μύθο των βαμπίρ στα ξέφρενα 70s και την ιδέα της οικογενειακής ευτυχίας στα πρόθυρα...goth κρίσης! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.45 στο Open.

wall street money never sleeps

Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ Δεν Πεθαίνει (Money Never Sleeps) του Ολιβερ Στόουν

Ο Γκόρντον Γκέκο επιστρέφει ως άλλη Κασσάνδρα προφητεύοντας την επερχόμενη οικονομική κρίση, κανείς όμως δεν έδωσε βάση σε έναν πρώην εγκληματία που οδηγήθηκε στη φυλακή πριν 20 χρόνια. Εχοντας εκτίσει την ποινή του, ο γνωστός μας ήρωας οδηγείται στο περιθώριο της κοινωνίας, όπου κάποτε ήταν κυρίαρχος. Θα μπορέσει να ανακάμψει; Η πρώτη του κίνηση είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την κόρη του Ουίνι (Κάρεϊ Μάλιγκαν), η οποία τον θεωρεί υπεύθυνο για το τραγικό τέλος του αδελφού της, αλλά και για τον διασυρμό της οικογένειας. Με στόχο την κόρη του, ο Γκόρντον, στρέφεται στον αρραβωνιαστικό της, Τζέικομπ, ο οποίος αναζητά τις δικές του απαντήσεις, καθώς η «φούσκα» των στεγαστικών δανείων και των ακινήτων, αρχίζει να εκδηλώνεται.

Η επιστροφή του Ολιβερ Στόουν στον κόσμο της Wall Street, με τους Μάικλ Ντάγκλας και Σάια ΛαΜπεφ.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στον Alpha.

The Disaster Artist 607

The Disaster Artist του Τζέιμς Φράνκο

To «The Room» του Τόμι Γουισό είναι κατά γενική ομολογία μια από τις χειρότερες ταινίες που έχουν ποτέ γυριστεί. Τόσο κακή που στην πορεία έγινε cult γνωρίζοντας την αποθέωση σε μεταμεσονύκτιες προβολές στο Λος Αντζελες, μεταμορφώνοντάς το τελικά στο φαινόμενο που ο δημιουργός του ήλπιζε να γίνει. Αλλά με εντελώς λάθος τρόπο. Το «The Disaster Artist» αφηγείται τη δημιουργία του.

Η ταινία για τα γυρίσματα του «χειρότερου φιλμ όλων των εποχών» είναι η σαφής, ένδοξη και εξαντλητικά αστεία απάντηση του Τζέιμς Φράνκο σε όλους όσους κατά καιρούς τον αμφισβήτησαν. Χρυσό Κοχύλι στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία για τον Τζέιμς Φράνκο, υποψηφιότητα για Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για τους Σκοτ Νιουστάντερ και Μάικλ Χ. Γουέμπερ. Ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη, Τζέιμς.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 03.30 στο STAR.

Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι»