Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


tender bar

The Tender Bar του Τζορτζ Κλούνεϊ

Καλοκαίρι του 1973. Η Ντόροθι, ο 10χρονος Τζέι Αρ, κι όλα τους τα πράγματα, φορτώνονται στο σαραβαλάκι της στο δρόμο για το πατρικό. Ο πατέρας του μικρού τοὺς έχει εγκαταλείψει, εκείνη δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της με τον μισθό της γραμματέως, και ντροπιασμένη επιστρέφει πίσω στο Λονγκ Aϊλαντ και την επικριτική της οικογένεια. Ομως του Τζέι Αρ τού αρέσει το σπίτι του γκρινιάρη παππού και της μονίμως κουρασμένης γιαγιάς. Είναι γεμάτο ξαδέλφια, ποδήλατα, μουσικές, μεγάλους που μιλάνε βροντερά, γελάνε, τσακώνονται. Μια ντουζίνα άνθρωποι μοιράζονται μια μακαρονάδα, γύρω από ένα τραπέζι κι ο μικρός Τζέι Αρ νιώθει ότι κάπου ανήκει. Πάνω από όλα, εκεί μένει ο θείος Τσάρλι - ο πιο cool θείος του κόσμου. Οδηγεί μία πράσινη Cadillac, καπνίζει άφιιλτρα και είναι ιδιοκτήτης του Dickens - ενός τοπικού μπαρ, με πιστούς θαμώνες, άφθονη μπύρα και (τιμώντας το όνομα του) βιβλία ανάμεσα στα ποτά. Βιβλία που, με την προτροπή του θείου, ο μικρός Τζέι Αρ καταβροχθίζει, αποφασίζοντας ότι κάποια μέρα θα γίνει κι εκείνος συγγραφέας…

Μία δόση αληθινής ιστορίας, ένα σφηνάκι αμερικανικού ονείρου και μια τζούρα 70s vintage νοσταλγίας. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιστρέφει στη σκηνοθεσία βάζοντας τον Μπεν Αφλεκ πίσω από την μπάρα - στο ρόλο που, ξεκάθαρα, θα ήθελε να είχε παίξει ο ίδιος. Ομως τα υλικά δεν δένουν σ΄ ένα απολαυστικό κοκτέιλ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Amazon Prime

The Tragedy of Macbeth

The Tragedy of Macbeth του Τζόελ Κοέν

Ο Τζόελ Κοέν, λοιπόν, παρουσιάζει τον δικό του Μάκβεθ, την τραγωδία του, τόσο... τραγική που προσθέτει τη λέξη και στον τίτλο. Ο ήρωάς του, ο δεινός πολεμιστής κι έντιμος υποτελής του βασιλιά του, μεταμορφώνεται, με τη βοήθεια της Λαίδης του, σε αχόρταγο λάτρη της εξουσίας που, για να την εξασφαλίσει, σκορπίζει το θάνατο στους ανθρώπους που τίμησε και, τελικά, στον εαυτό του. Το κεντρικό ζευγάρι της ιστορίας είναι, εδώ, αρκετά πιο ανθρώπινο: φιλόδοξοι, εκείνος αρχικά κατακεραυνωμένος από τύψεις, εκείνη γεμάτη αγάπη για τον άνθρωπό της που θέλει να δει να φτάνει ψηλά. Ενα ζευγάρι δολοπλόκο, φονικό, αλλά, ταυτόχρονα, μονιασμένο, συντροφικό. Ο Κοέν δεν θέλει να χτίσει σύμβολα - θέλει να μιλήσει (και) για τα απανταχού καταστροφικά power couples, στις υψηλότερες βαθμίδες της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που τρεφόμενα από την αλαζονεία τους πνίγουν την κοινωνία τους στο ζόφο.

Η πρώτη solo ταινία του Τζόελ Κοέν, η νέα διασκευή του Μάκβεθ του Σέξπιρ, είναι μια ταινία απόλυτα πρωτότυπη και, μαζί, απόλυτα συνυφασμένη με το θρύλο, αλλά και με το «κοενικό» σύμπαν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται ήδη σε streaming στο AppleTV+

pet sematary

Νεκρωταφίο Ζώων (Pet Sematary) των Κέβιν Κόλς, Ντένις Γουίντμαγιερ

Ο Δρ. Λούις Κριντ, μετά τη μετακόμισή του με τη σύζυγό του Ρέιτσελ και τα δύο μικρά παιδιά τους από τη Βοστόνη στο Μέιν, ανακαλύπτει ένα μυστηριώδη τόπο ταφής κρυμμένο βαθιά μέσα στο δάσος που βρίσκεται δίπλα στο νέο τους σπίτι. Οταν μια τραγωδία χτυπά την οικογένειά του, ο Λούις θα στραφεί στον ασυνήθιστο γείτονά του, Τζαντ Κράνταλ, προκαλώντας μια επικίνδυνη αλυσιδωτή αντίδραση που θα απελευθερώσει ένα άνευ προηγουμένου Κακό με τρομακτικές συνέπειες.

Το διάσημο best-seller του Στίβεν Κινγκ σε ακόμη μια «ανορθόγραφη» κινηματογραφική μεταφορά, με σημαντικές αλλά τελικά λειτουργικές παρεκκλίσεις από το γράμμα του διάσημου βιβλίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Σκάι

Martin Eden 607

Mάρτιν Ιντεν (Martin Eden) του Πιέτρο Μαρτσέλο

Ο ναυτικός Μάρτιν Ιντεν σώζει τον Αρτούρο, με καταγωγή από μεγάλη οικογένεια της βιομηχανικής αστικής τάξης. Για να τον ευχαριστήσουν, οι γονείς του Αρτούρο τον προσκαλούν στο σπίτι τους όπου γνωρίζει την Έλενα, την όμορφη αδελφή του Αρτούρο, που την ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Η Έλενα, με την μόρφωσή της και τους λεπτούς τρόπους της, γίνεται η εμμονή του Μάρτιν καθώς το σύμβολο της κοινωνικής τάξης όπου ο ναυτικός φιλοδοξεί να ενταχτεί. Με μεγάλο προσωπικό κόστος ο Μάρτιν αντιμετωπίζει τα εμπόδια της ταπεινής του καταγωγής κυνηγώντας το όνειρο να γίνει συγγραφέας και, υπό την επήρεια του γέρου διανοουμένου Ρους Μπρισέντεν, προσεγγίζει τους σοσιαλιστικούς κύκλους μπαίνοντας σε τροχιά σύγκρουσης με την Έλενα και τον κόσμο της.

Η ταινία «Μάρτιν Ιντεν», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζακ Λόντον, δεν είναι μόνο η ιστορία του φιλόδοξου νεαρού λαϊκής καταγωγής που θέλει να γίνει συγγραφέας για να κατακτήσει την καρδιά της ευκατάστατης κοπέλας του: είναι επίσης η σκοτεινή αυτοπροσωπογραφία του ίδιου του Τζακ Λόντον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

happy end 607

Happy End του Μίκαελ Χάνεκε

Η Αν (Ιζαμπέλ Ιπέρ) έχει αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση από τον πατέρα της, Ζορζ (Ζαν-Λουί Τρεντινιάν) έχοντας να διαχειριστεί τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες ενός εργατικού ατυχήματος σε ένα από τα εργοτάξια της επιχείρησης ενώ ταυτόχρονα προετοιμάζει τον γάμο της με τον Λόρενς. Ο αδερφός της (Ματιέ Κασοβίτς) αναλαμβάνει την επιμέλεια της έφηβης κόρης του από τον πρώτο του γάμο μετά τη μυστηριώδη δηλητηρίαση της μητέρας της και πρώην συζύγου του. Όμως τι μυστικά κρύβει;

Αινιγματική στην αφήγησή της και σκληρή όσο και η ειρωνία του τίτλου της, η νέα ταινία του Μίκαελ Χάνεκε ξεγελά για το πόσες και πόσο ικανοποιητικές απαντήσεις δίνει στις μεγάλες ερωτήσεις που θέτει σχετικά με το σκοτάδι της ανθρώπινης ψυχής. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

man of integrity 607

Ενας Ακέραιος Ανθρωπος (Man of Integrity) του Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Στην επαρχιακή πόλη του Βόρειου Ιράν όπου μετεγκαταστάθηκε από την Τεχεράνη μαζί με τη γυναίκα και τον μοναχογιό του, ο Ρεζά, εκτροφέας χρυσόψαρων, θα διαπιστώσει βαθμιαία πως η ακεραιότητά του δεν πιάνει δεκάρα μπροστά στην τοπική διαφθορά. Αν και έχει τη φάρμα του υποθηκευμένη, αρνείται την πρόταση ενός έτοιμου για δωροδοκία τραπεζικού υπαλλήλου να του σβήσει τα πρόστιμα, προτιμώντας να πουλήσει ακόμη και το αμάξι του για να ξεχρεώσει. Κι αφού αντιδρά στις βλέψεις μιας πανίσχυρης ιδιωτικής εταιρείας, που έχει τις τοπικές εξουσιαστικές Αρχές στο τσεπάκι της, να εξαγοράσει τη γη του, συμπλέκεται με τον αρχινονό της περιοχής και μπράβο της εταιρείας όταν του κλείνουν την παροχή νερού, μπαίνει πρόσκαιρα φυλακή για τον δήθεν τραυματισμό του, ενώ, μετά τον αφανισμό του ιχθυοτροφείου του, ξεκινά μια μάταιη πάλη να αποδείξει την ευθύνη της φίρμας. Ανίκανη να τον μεταπείσει, η στωική όσο και πραγματίστρια γυναίκα του θα χρησιμοποιήσει τη θέση της ως διευθύντρια του τοπικού σχολείου θηλέων μήπως και κινήσει κάποια νήματα. Ομως ο Ρεζά αρνείται πεισματικά να ενδώσει...

Σθεναρό δείγμα του σύγχρονου ιρανικού σινεμά που δείχνει να παραμένει εθνικό μέσα στις ειδολογικές του ακροβασίες. Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Κανών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

playlist myfff

Playlist της Νιν Αντικό

Η Σοφί είναι 28 χρόνων. Θα ήθελε να δουλεύει ως designer, αλλά αυτό θα ήταν τόσο πιο εύκολο αν είχε σπουδάσει. Θα ήθελε, επίσης, να βρει τον έρωτα, αλλά αυτό θα ήταν τόσο πιο εύκολο αν της χτυπούσε, ξαφνικά, την πόρτα. Πειραματίζεται, πολύ, με τον έρωτα και τη δουλειά. Παρότι δέχεται ένα κάρο χτυπήματα, ρίχνει και μερικά: αυτό σημαίνει να μαθαίνεις να ζεις. Στο μυαλό της ακούει ξανά και ξανά τον Ντάνιελ Τζόνστον να τραγουδάει ότι η αληθινή αγάπη θα πέσει, τελικά, στην αγκαλιά σου.

Στην Ελλάδα, το 12ο MyFrenchFilmFestival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Oλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους. Μπορείτε να δείτε τις 30 ταινίες του MyFrenchFilmFestival από όλες τις συσκευές σας με 5,99€ με το Festival Pass. To Festival Pass θα είναι διαθέσιμο προς αγορά στις 14/01/22. Εάν είστε συνδρομητές Cinobo, η συνδρομή εξασφαλίζει δωρεάν πρόσβαση στο Φεστιβάλ


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς