Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου

of 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


The Mirror Cracked 7

Στον Καθρέφτη Είδα το Δολοφόνο (The Mirror Crack'd) του Γκάι Χάμιλτον

Ο ουρανός ανοίγει από κεραυνούς - μέσα στη γοτθική έπαυλη, ο επιθεωρητής τους έχει όλους συγκεντρωμένους στο σαλόνι. Στέφεται σε έναν-έναν, διαδοχικά κι εκθέτει τις αμαρτίες του. Ομως ο αληθινός ένοχος είναι... Η ταινία κόβεται, ο ιερέας και πρόεδρος της κινηματογραφικής λέσχης της μικρής παραθαλάσσιας πόλης απολογείται, προσπαθεί να επισκευάσει. Δεν χρειάζεται, στην ομήγυρη βρίσκεται η Μις Μαρπλ, με το πλεκτό της φυσικά, έτοιμη να δώσει την απάντηση, ως κάτι το αυτονόητο.

Φώτα, κάμερα, φόνος! Επανέκδοση, με νέες ψηφιακές κόπιες, της κινηματογραφικής μεταφοράς του «The Mirror Crack'd from Side to Side» που κλείνει τα 40 χρόνια του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.30 στην ΕΡΤ 3

flashdance

Flashdance του Ειντριαν Λιν

Το πρωί εργάζεται ως οξυγονοκολλήτρια και το βράδυ ως στρίπερ. Όμως, η Άλεξ ονειρεύεται να γίνει επαγγελματίας χορεύτρια. Έτσι, ξεκινά βραδινά μαθήματα ελπίζοντας πως θα μπορέσει να γίνει δεκτή σε κάποια σοβαρή σχολή χορού. Αν και είναι γεμάτη αμφιβολίες για τις ικανότητές της, αποφασίζει να τα παίξει όλα για όλα και να δώσει τη μάχη μπροστά σε μια αυστηρή επιτροπή εισαγωγικών εξετάσεων.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.30 στον Σκάι

District 9

District 9 του Νιλ Μπλόμκαμπ

Κοντεύουν 30 χρόνια από τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν στη γη: δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα, στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους. Και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στη Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9. Σήμερα, την ευθύνη των εξωγήινων έχει η MNU (Multi-National United), μια εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία. Όταν ο Βίκους βαν ντερ Μέρβε (Σάρλτο Κόπλεϊ), ένας υπάλληλος της MNU, προσβληθεί από έναν εξωγήινο ιό που αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9.

Το αριστουργηματικό υβρίδιο επιστημονικής φαντασίας και πολιτικού σινεμά του Νιλ Μπλόμκαμπ που κατάφερε να κλείσει μια παραβολή για το Απαρτχάιντ στη συσκευασία μιας περιπέτειας και έφτασε μέχρι τα Οσκαρ (και με υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας).

Η ταινία προβάλλεται στις 01.50 στο Mega

men

Men του Αλεξ Γκάρλαντ

Η πλοκή της ταινίας είναι αρκετά απλή, για αρχή. Μετά από μία προσωπική τραγωδία, η Χάρπερ αποσύρεται στην πανέμορφη αγγλική εξοχή για να θεραπεύσει το τραύμα της. Ομως κάτι ή κάποιος από το δάσος εμφανίζεται και την παρενοχλεί. Αυτό που ξεκινάει σαν αδιόρατος φόβος εξελίσσεται σε καθολικό εφιάλτη, που φιλοξενεί τις πιο σκοτεινές της αναμνήσεις.

Ο Αλεξ Γκάρλαντ βυθίζεται μαζί με την Τζέσι Μπάκλεϊ σε έναν εφιάλτη που προκαλεί τις αισθήσεις, αν και παραμένει λάτρης και δέσμιος της εικόνας κι όχι της ουσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Cosmote Cinema 1

official competition

Επίσημη Συμμετοχή (Official Competition) των Μαριάνο Κον, Γκαστόν Ντουπράτ

Ενας δισεκατομμυριούχος αναζητά διακαώς κάτι για να αφήσει πίσω του όταν πεθάνει, εκτός από τη φήμη του ακόρεστου καπιταλιστή. Οι επιλογές δεν είναι πολλές: μια γέφυρα με την υπογραφή ενός διάσημου αρχιτέκτονα που θα φέρει το όνομα του ή, στην ανάγκη, μια ταινία που θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου και θα είναι «η μεγαλύτερη ταινία που έγινε ποτέ». Για τις ανάγκες της πραγματοποίησης της επιθυμίας του, θα επιστρατευτεί η αγορά των δικαιωμάτων ενός βιβλίου βραβευμένου με Νόμπελ με την ιστορία δύο αδερφών που ο ένας δεν θα συγχωρέσει ποτέ τον άλλον για το θάνατο των γονιών τους, η πιο φιλόδοξη νέα σκηνοθέτης και οι δύο μεγαλύτεροι πρωταγωνιστές του κινηματογράφου της χώρας. Οι πρόβες θα ξεκινήσουν, φέρνοντας αντιμέτωπους τρεις εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες που θα πρέπει να μάθουν να ομονοούν παρά τα όσα τους χωρίζουν.

Μια αποτυχημένη σε προθέσεις σάτιρα του κόσμου του κινηματογράφου που κρύβει κάτω από την ψυχρή, στιλιζαρισμένη επιφάνεια της μια σαφώς πιο ενδιαφέρουσα και σκοτεινή ταινία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Nova Cinema 1

Scary Stories to Tell in the Dark

Τρομακτικές Ιστορίες στο Σκοτάδι (Scary Stories to Tell in the Dark) του Αντρέ Εβρενταλ

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυρίζει αλλαγή… αλλά όχι στη μικρή πόλη της Μιλ Βάλει, όπου για γενιές, η σκιά της οικογένειας Μπέλοους πέφτει βαριά. Στην έπαυλή τους στην άκρη της πόλης, η Σάρα, ένα μικρό κορίτσι με φριχτά μυστικά, μετέφερε τη ζωή της σε μία σειρά από τρομαχτικές ιστορίες, γραμμένες σε ένα βιβλίο που έχει υπερβεί τον χρόνο. Ιστορίες που έχουν έναν τρόπο να ζωντανέψουν σε βάρος μίας παρέας εφήβων που θα ανακαλύψει το τρομαχτικό βιβλίο της Σάρα.

Ανθολογία τρόμου που θα σε τρομάξει, αλλά δεν θα σε κάνει να χάσεις και τον ύπνο σου, με παραγωγό και σεναριογράφο τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

myfff our own land

Δική μας Ζωή (Nous n’irons plus en haut) του Σιμόν Ελοκό

Τα γεγονότα αμέσως μετά την τραγωδία, όταν το σοκ αναμιγνύεται με τις προσπάθειες να βρει κανείς ηρεμία. Ευαίσθητη ταινία ανάμεσα σε δράμα και φαντασία, με υπέροχους νεαρούς πρωταγωνιστές. (Μικρού μήκους)

Η ταινία προβάλλεται στο MyFrenchFilmFestival


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.