Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 26 Ιουνίου

of 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


d.o.a

D.O.A: Κυνηγώντας τον Δολοφόνο μου (D.O.A Dead on Arrival) του Ρούντολφ Ματέ

Ενας άντρας, με την πλάτη γυρισμένη στην κάμερα, μπαίνει σ’ ένα αστυνομικό τμήμα. Διανύει διαδρόμους και αίθουσες μέχρι να φτάσει στον αστυνομικό υπηρεσίας. «Θέλω να καταγγείλω ένα φόνο». «Μάλιστα», θα πει ο αστυνομικός. «Ποιος είναι το θύμα;» «Εγώ». Ο αστυνομικός δε θα εκπλαγεί: μοιάζει να περιμένει τον Φρανκ Μπίγκελοου και καταχωρεί τα στοιχεία του. Από αυτό το σημείο, σ’ ένα συναρπαστικό φλας μπακ, ξεδιπλώνεται η ιστορία ενός προτετελεσμένου φόνου.

Μυστήριο, προδοσία, ίντριγκα, διπροσωπία. Με κεντρικό ήρωα τον «ζωντανό-νεκρό» Φρανκ Μπίγκελοου, τo κλασικό φιλμ νουάρ του Ρούντολφ Ματέ περικλείει όλη τη γοητεία του είδους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής

Great Freedom

Μεγάλη Απόδραση (Great Freedom) του Σεμπάστιαν Μάιζε

Το έτος είναι 1968, στη Γερμανία. Ο Χανς μπαίνει για πολλοστή φορά στη φυλακή: το ποινικό αδίκημά του είναι η ομοφυλοφιλία, όπως υποδεικνύει η παράγραφος 175 της γερμανικής νομοθεσίας. Η πρώτη του φυλάκιση, πριν τον πόλεμο, διακόπηκε: ο Χανς μπήκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Η απελευθέρωση σήμανε τον δικό του απ' ευθείας εγκλεισμό, για να ολοκληρώσει την ποινή του. Φυλακίστηκε ξανά, το 1957, ξανά δέκα χρόναι αργότερα. Σε κάθε του φυλάκιση συναντά τον βαρυποινίτη Βίκτορ. Η επαφή των δυο ανδρών ξεκινά με αποστροφή και, μέσα στα χρόνια, εξελίσσεται στη μοναδική σταθερά στη ζωή του Χανς.

Αυστριακό μεταπολεμικό queer δράμα με σαρωτική ερμηνεία του Φραντς Ρογκόφσκι, η πρόταση της Αυστρίας για το Οσκαρ Διεθνούς Ταινίας κι από τα φαβορί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στην ΕΡΤ 3

oceans 8 607

Η Συμμορία των 8 (Ocean's Eight) του Γκάρι Ρος

Μια γυναίκα όλα τα μπορεί, μοιάζει να είναι το μότο και η πρόθεση του «Ocean's Eight», της θηλυκής εκδοχής της τριάδας ταινιών («Ocean's 11, 12, 13») του Στίβεν Σόντερμπεργκ, που τελικά δεν καταφέρνει να είναι παρά αυτό, μια σεναριακά πιο αδύναμη και σκηνοθετικά πιο επίπεδη κόπια, όπου οι γυναίκες αντικαθιστούν τους άντρες και οι τουαλέτες τα σμόκιν.Κινητήρια δύναμη της ιστορίας είναι η Ντέμπι Οουσαν της Σάντρα Μπούλοκ, αδελφή του Ντάνι του Τζορτζ Κλούνεϊ (που κάνει και το πέρασμά του στην ταινία σε... κορνίζα), η οποία αποφυλακίζεται, στη Νέα Υόρκη, μετά από πέντε χρόνια στη στενή κι αναζητά στόχο, χρήματα και εκδίκηση. Σ' αυτό το σκοπό θα επιστρατεύσει την παρτενέρ της, Λου (η Κέιτ Μπλάνσετ με εξαιρετικό ανδρόγυνο glam rock στιλ) κι ακόμα ένα μπουκέτο κορίτσια, η καθεμιά με τη δική της δεινότητα στην παρανομία. Μαζί, θα σχεδιάσουν πώς να κλέψουν ένα κολιέ με διαμάντια αξίας 150 εκ. δολ. στη διάρκεια του υπέρλαμπρου γκαλά μόδας του Metropolitan Museum.

H θηλυκή συμμορία των 8 με all-star cast και απίθανη μόδα, χωρίς την ενέργεια και τον αισθησιασμό των ταινιών του Σόντερμπεργκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Star

bad boys

Τα Κακά Παιδιά (Bad Boys) του Μαίκλ Μπέι

Τα "κακά παιδιά"! Σκηνοθέτης της ταινίας ο Μάικλ Μπέι, που έφτιαξε μια περιπετειώδη κωμωδία με στυλ και, πρωταγωνιστές, οι Μάρτιν Λόρενς και Γουίλ Σμιθ, δυο από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς αστέρες. Στην ταινία, υποδύονται δυο αταίριαστους μεταξύ τους αστυνομικούς του Μαϊάμι, οι οποίοι καλούνται να πάρουν μέρος στην έρευνα για τον εντοπισμό μιας επικίνδυνης συμμορίας που κατάφερε να αποσπάσει από τις θυρίδες της αστυνομίας μια τεράστια ποσότητα ηρωίνης. Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκονται, όταν μια προσωπική τους φίλη δολοφονείται από τον αρχηγό της σπείρας και η μοναδική μάρτυρας του φόνου τίθεται υπό την προστασία τους...

H ταινία προβάλλεται στις 00.10 στο Mega

hellboy

Hellboy του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων, απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών τους ικανοτήτων. Ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει μαζί τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους.

H ταινία προβάλλεται στις 02.40 στο Mega

bergman island main

Το Νησί του Μπέργκμαν (Bergman Island) της Μία Χάνσεν-Λοβ

Ο Τόνι και η Κρις είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι, που εκτός από γονείς μίας μικρής κόρης, μοιράζονται και μία ακόμα μεγάλη αγάπη: το σινεμά. Ο Τόνι είναι σκηνοθέτης που τον έχουν προσκαλέσει σε κινηματογραφικό φεστιβάλ στη νήσο Fårö της Σουηδίας (το διάσημο νησί όπου έζησε ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν και γύρισε τις σπουδαιότερες ταινίες του), ενώ η Κρις, σεναριογράφος, ψάχνει έμπνευση για να γράψει το επόμενο πρότζεκτ της. Οσο περνούν οι μέρες, το υποβλητικό τοπίο του νησιού, αλλά και το φάντασμα του σκηνοθέτη, αρχίζει υποσυνείδητα να επιδρά και να βαραίνει το ζευγάρι. Πόσα έχει θυσιάσει η Κρις από την δημιουργικότητά της για να γίνει μητέρα; Πόσο, αντιθέτως, η καριέρα του Τόνι δεν έχει επηρεαστεί; Κάποια στιγμή η Κρις αρχίζει να του διηγείται την ιστορία της νέας της ταινίας για μία χωρισμένη μητέρα και την περιστασιακή σχέση της με κάποιον που γνωρίζει στο Fårö. Η τέχνη μπερδεύεται με την πραγματικότητα, ή το σινεμά τολμά να επικοινωνήσει αλήθειες σε αυτή την ταινία μέσα στην ταινία. Θα βρει η Κρις τη δικαίωση και τη γαλήνη που ψάχνει μέσα από τις επιλογές της; Θα βρει την έμπνευσή της; Θα σωθεί αυτός ο γάμος;

H Μία Χάνσεν-Λοβ επιχειρεί να κοιτάξει μέσα από τον σπασμένο καθρέφτη τις σκηνές ενός γάμου, τοποθετώντας ένα παντρεμένο ζευγάρι κινηματογραφιστών στη νήσο Fårö (το σπίτι του Μπέργκμαν). Μία έξυπνη, σύνθετη ιδέα, όχι στιβαρά αναπτυγμένη ώστε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

color out of space 607

Color Out of Space του Ρίτσαρντ Στάνλεϊ

Μια ιστορία τρόμου για τους Γκάρντνερ, μια οικογένεια που μετακομίζει σε μια απομακρυσμένη φάρμα στην αγροτική Νέα Αγγλία για να ξεφύγει από τη φασαρία του 21ου αιώνα. Είναι απασχολημένοι με την προσαρμογή στη νέα τους ζωή, όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στην αυλή τους. Ο μυστηριώδης αερόλιθος μοιάζει να λιώνει, μολύνοντας τόσο τη γη, όσο και τις ιδιότητες του χωροχρόνου με ένα παράξενο, απόκοσμο χρώμα. Η οικογένεια Γκάρντνερ ανακαλύπτει ότι αυτή η εξωγήινη δύναμη μεταλλάσσει σταδιακά κάθε μορφή ζωής που αγγίζει... και τους ίδιους.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

totem

Τοτέμ (Totem) της Λίλα Αβιγιές

Κάποιες ομάδες ψυχανάλυσης χρησιμοποιούν ένα «τοτέμ». Οποιος το παίρνει στα χέρια του, έχει το λόγο. Δεν έχουμε ιδέα αν ο τίτλος της νέας ταινίας (μετά το «The Chambermaid» του 2018) της μεξικάνας Λίλα Αβιγιέζ αναφέρεται σε κάτι τέτοιο. Με έναν παράξενο τρόπο ταιριάζει όμως, καθώς όλοι οι κάτοικοι του μικρόκοσμου της ταινίας βρίσκονται στο σπίτι αυτής οικογένειας για να πάρουν κάποια στιγμή το λόγο. Με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, με λόγια ή χωρίς, να αποχαιρετήσουν τον 30χρονο Τόνια, ο οποίος, όπως και η μητέρα του, φεύγει από επιθετικό καρκίνο στα κόκκαλα. Είναι τα γενέθλιά του και το σπίτι ανοίγει για ένα πάρτι - όπως θα έπρεπε να είναι όλες οι κηδείες. Πρώτη καταφθάνει από το πρωί η μικρή του κόρη, η Σολ, μέσα από τα μάτια της οποίας παρακολουθούμε το χάος των προετοιμασιών, των αδελφών του που τσακώνονται, του πατέρα του που εκνευρίζεται, της νοσοκόμας του που είναι η μόνη που καταλαβαίνει ότι δεν έχει μόνο ο ασθενής της ανάγκη από φροντίδα, αλλά κι αυτό το μικρό κορίτσι που χάνει τον πατέρα της. Ξαδέλφια, θείοι, γείτονες, συμφοιτητές από τη σχολή Καλών Τεχνών όλοι μαζεύονται και κουβαλούν τις αναμνήσεις τους για τον μελλοθάνατο νέο. Ο καθένας θα πάρει το «Τοτέμ» στα χέρια του, ή τουλάχιστον το αλκοόλ του, θα κοιτάξει έναν άνθρωπο στα μάτια, και θα του πει ακριβώς τι σήμαινε η ζωή του για τη ζωή του. Ναι, κάπως έτσι θα πρέπει να είναι οι κηδείες. Να συμβαίνουν όσο είμαστε ακόμα ζωντανοί. Αλλωστε τον σπαραγμό δεν μπορείς να τον γλιτώσεις ούτως ή άλλως.

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί από το Μεξικό. H δεύτερη ταινία της Λίλα Αβιγιές, που έφτασε στην πεντάδα των Οσκαρ με ένα δύσκολο θέμα, αλλά και με την πανανθρώπινη, ειλικρινή, τρυφερή του απόδοση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo