Βασισμένη στο ομότιτλο κόμικ, «Η Παλιά Φρουρά» ακολουθεί την ιστορία τεσσάρων αθάνατων πολεμιστών που προστατεύουν την ανθρωπότητα εδώ και αιώνες και μαζί το δικό τους μυστικό της αθανασίας. Μέχρι την στιγμή που η ικανότητά τους να νικούν τον θάνατο θα τους καταστήσει στόχο μιας οργάνωσης που θέλει να ανακαλύψει την πηγή της δύναμής τους και να χρησιμοποιήσει για τους δικούς της σκοπούς. Κάτι που θα συμπέσει με την ανακάλυψη μιας νέας γυναίκας που μοιράζεται την ικανοτητά τους και την οποία, θα θελήσουν να συμπεριλάβουν στην ομάδα τους, να την εκπαιδεύσουν και να την προστατεύσουν.

the old guard 424

Με την Σαρλίζ Θερόν στον πρωταγωνιστικό ρόλο, την ανερχόμενη ΚίΚι Λέιν στο δεύτερο… οπλοπολυβόλο, ένα αξιοπρόσεκτο διεθνές καστ στους υπόλοιπους ρόλους και μια high concept ιδέα που σε προκαλεί να καταναλώσεις ποπ κορν, «Η Παλιά Φρουρά» θα ήταν σε έναν παλιότερο κόσμο, μια υπερ διαφημισμενη ταινία για τις αίθουσες των καλοκαιρινών multiplex.

the old guard 424

Στην οθόνη της τηλεόρασής σας, η ταινία της της Τζίνα Πρινς-Μπάιδεγουντ δεν χάνει παρά ελάχιστα από όσα θα την έκαναν ελκυστική στο κοινό στο οποίο απευθύνεται, αλλά δεν κατορθώνει να κάνει και τις αδυναμίες της να μοιάζουν λιγότερο εύκολο να συγχωρεθούν. Οι σεκάνς της δράσης είναι χορταστικές, η ιδέα είναι ελκυστική και οι ηθοποιοί κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να δώσουν στους ήρωές που υποδύονται την σοφία και την υπόσταση ανθρώπων που έχουν ζήσει κι έχουν δει πολλά.

Την ίδια στιγμή, οι χαρακτήρες είναι μάλλον σχηματικοί, η πορεία της πλοκής όσο θα περιμένατε προβλέψιμη και η διάρκεια των δύο ωρών μοιραία περιέχει κομμάτια που θα μπορούσαν να είναι πολύ πιο σύντομα.

the old guard 424

Αναμφίβολα το φιλμ δεν ξαναγράφει τους κανόνες μιας περιπέτειας φαντασίας, ούτε αποτελεί ένα από τα πιο λαμπρά δείγματα του, αλλά κατορθώνει να κερδίζει την συμπάθειά και την προσοχή σου καθώς χτίζει έναν ενδιαφέροντα κόσμο, προτείνει χαρακτήρες που δεν βλέπεις συχνά σε ταινίες τέτοιου μεγέθους και είδους -γυναίκες, μαύρες γυναίκες ή ένα αθάνατο gay ζευγάρι- και τελικά φτάνοντας στο τέλος να βρίσκεις τον εαυτό σου σχεδόν να ανυπομονεί να δει το sequel που η ταινία ξεκάθαρα υπόσχεται.