Ο Τίτους Μίλεχ, Γερμανός ψυχίατρος, μετά από πολλά χρόνια άρνησης της καταγωγής του, λόγω της ναζιστικής κληρονομιάς, ξεκινά ένα ταξίδι επιστροφής στη γενέτειρά του, τη Γερμανία. Ενα ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο των εγκλημάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Επισκέπτεται τόπους μνήμης και ανθρώπους σε μια προσπάθεια κατανόησης της ιστορικής αλήθειας, και αναζήτησης απαντήσεων για τον παραλογισμό του παρελθόντος. Περισσότερο από μια βιογραφία, πρόκειται για την υπαρξιακή αναζήτηση ενός ανθρώπου που διασχίζει το χρονικό της ανθρώπινης σκληρότητας, με στόχο την αυτογνωσία και τη συμφιλίωση με το παρελθόν. Βραβείο ΠΕΚΚ και Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης 2025.

Προβολές παρουσία συντελεστών και ομιλητριών/ομιλητών:

Πέμπτη, 22/1/26 | 20.00| Πρεμιέρα. Μετά το τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση με τους σκηνοθέτες Ακη Κερσανίδη και Χρύσα Τζελέπη, τους συντελεστές καθώς και τον πρωταγωνιστή Τίτους Μίλεχ. Προλογίζει και συντονίζει ο Γιάννης Καντέα - Παπαδόπουλος, κριτικός κινηματογράφου.

Παρασκευή, 23/1/26 | 17.30 | Θα προλογίσει ο Κώστας Κωστάκος (Οld Βoy), κριτικός κινηματογράφου και μετά το τέλος της προβολής θα συμμετέχει στη συζήτηση με το κοινό. Παρουσία των σκηνοθετών.

Σάββατο, 24/1/26 | 17.30 | Μετά το τέλος της προβολής μία συνομιλία του ιστορικού Αντώνη Λιάκου με τον ψυχίατρο-ψυχαναλυτή Δημήτρη Πλουμπίδη. Παρουσία των σκηνοθετών.

Κυριακή, 25/1/26 | 17.30 | Θα προλογίσει ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ιστορικός – πολιτικός επιστήμονας, και μετά το τέλος της προβολής θα συμμετέχει στη συζήτηση με το κοινό. Παρουσία των σκηνοθετών.

Τετάρτη, 28/1/26 | 20.00 | Θα προλογίσει ο σκηνοθέτης Γιώργος Τσεμπερόπουλος και μετά το τέλος της προβολής θα συμμετέχει στη συζήτηση με το κοινό. Παρουσία των σκηνοθετών.