Ερχεται η συντέλεια του κόσμου κι όλα τα ζώα θα μπουν στην Κιβωτό. Ολα; Οχι, μόνο όσα είναι στη λίστα νου Νώε. Δυστυχώς, ο Ντέιβ και ο Φίνι ανήκουν σ' ένα «ασυνήθιστο» είδος, είναι φρουφρούληδες και ο Νώε δεν έχει προβλέψει να συμπεριληφθούν στη σωτήρια μεταφορά. Η Χέιζελ και η Λία, μαμά και κόρη γραπίνες, είναι αποφασισμένες να τους βοηθήσουν να μπουν στη βάρκα λαθραία. Αλλά από ένα γύρισμα της τύχης, η Κιβωτός αποπλέει και ο Φίνι με τη Λία συνειδητοποιούν ότι μόνο εκείνοι, τα δυο παιδιά, έχουν μείνει πίσω. Οσο οι γονείς τους προσπαθούν απεγνωσμένα να γυρίσουν πίσω να τα σώσουν, τα δυο μικρά, με τη βοήθεια άλλων ζώων, αγωνίζονται να επιβιώσουν ώσπου να βρουν τους γονείς τους, σε μια διαδρομή με διασκεδαστικές περιπέτειες και συναντήσεις, ενώ η γη πλημμυρίζει.

Με μεγάλη εμπειρία στις παιδικές ταινίες animation με ήρωες του ζωικού βασιλείου, οι Γκένκελ και ΜακΚόρμακ, σ΄ αυτή τη γερμανική συμπαραγωγή, έχουν μια πρωτότυπη, ακόμα κι εμπνευσμένη ιδέα. Να ρίξουν μια διαφορετική ματιά στην... ευγονική, στο ρατσισμό, στη διαφορετικότητα. Αλλά φυσικά με τη φόρμα μιας κωμωδίας δράσης, όπου τα παιδιά είναι πιο ικανά από τους γονείς τους κι όπου κάθε στροφή επιφυλάσσει μια έκπληξη, ή μια παγίδα, ή μια απρόσμενη συνάντηση με το καλό και το κακό.

Αυτή την έξυπνη ιδέα, γρήγορα τη μεταφράζουν σε μια σειρά από χαριτωμένα μεν, επαναλαμβανόμενα δε, κωμικά γκαγκ, ώσπου το κόνσεπτ της ταινίας να αντικατασταθεί από, απλώς, γρήγορες ριπές γέλιου. Τίποτε στραβό σ' αυτό, αν πρόκειται για το κοινό πολύ μικρής ηλικίας, που αναζητά μια ευχάριστη σπρωξιά στη μετάβαση από τις γιορτές στο σχολείο.