Ταινίες

Κανένας

Nobody

Ιλια Ναϊσούλερ

5 στα 10

O Μπομπ Οντενκερκ του «Better Call Saul» βάζει τα γιαλιά στον Τζον Γουίκ, σε μια ταινία φτιαγμένη από γνώριμα υλικά, αλλά με έναν χαρισματικό πρωταγωνιστή κι ένα ευπρόσδεκτο μείγμα σοβαρότητας και σαχλαμάρας.

Κανένας
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Κανένας

Oταν δύο ληστές εισβάλλουν στο σπίτι του ένα βράδυ, ο Χατς δεν βρίσκει το θάρρος να υπερασπιστεί τον εαυτό του και την οικογένειά του, στην προσπάθειά του να μην προκαλέσει υπερβολική βία. Ο έφηβος γιος του, ο Μπλέικ, απογοητεύεται και η σύζυγός του, η Μπέκα δείχνει να απομακρύνεται. Ο απόηχος του συμβάντος έχει μεγάλο αντίκτυπο στην καταπιεσμένη οργή του Χατς, καθώς θα του ξεκλειδώσει ένστικτα και θα τον στείλει σε ένα σκοτεινό μονοπάτι το οποίο θα ανασύρει σκοτεινά μυστικά και φονικές δεξιότητες.

Γραμμένο από τον Ντέρεκ Κόλσταντ σεναριογράφο της σειράς ταινιών του «John Wick», και σκηνοθετημένο από τον Ιλια Ναϊσούλερ του [«Hardcore Henry»[(https://flix.gr/cinema/hardcore-henry-review.html), το «Κανένας» μας συστήνει έναν απροσδόκητο action hero στο πρόσωπο του «Better Call Saul», Μπο Οντεκέρκ, με ένα γνώριμο κινηματογραφικό στιλ, άφθονες δόσεις υπερβολικής, χορογραφημενης βίας αλλά και κυνικού χιούμορ.

Στον δρόμο που χάραξε ο Λίαμ Νίσον, ο Μπομπ Οντεκερκ αποδεικνύει ξανά ότι τα action movies μπορούν να είναι πεδίο δόξης λαμπρό και για τους μεσήλικες, αλλά σε αντίθεση με τις ταινίες εκδίκησης του Λίαμ, η δική του -που έχει αναμφίβολα φιλοδοξίες franchise- δεν παίρνει τον εαυτό της υπερβολικά σοβαρά, ακόμη κι αν παίρνει απόλυτα σοβαρά την πλούσια σε ποικιλία κι έμπνευση κλωτσοπατινάδα που αποτελεί το κέντρο βάρους της ταινίας.

Μπορεί τα υλικά να είναι γνώριμα αλλά η εκτέλεση είναι εμπνευσμένη και παρ΄ότι το φιλμ θα μπορούσε να περάσει εύκολα στην περιοχή της παρωδίας, κατορθώνει να γλιστρά με άνεση μεταξύ σοβαρού και αστείου αφήνοντας στον διάβα του την αδιόρατη οσμή ενός σεναριακά δικαιολογημένου κυνισμού. Αλλά ένας ήρωας που ακόμη κι σκορπά πόνο, σπασμένα κόκαλα και θάνατο, δεν μπορεί να είναι ποτέ αληθινά κακός, αν τελικά σώζει ένα γλυκύτατο γατάκι.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.