Οπως συχνά συμβαίνει σε αρκετές ταινίες οι καλύτερες στιγμές από το «The Lovebirds», είναι αυτές που έχεις ήδη δει στο τρέιλερ. Ομως αυτή η ρομαντική κομεντί / screwball κωμωδία / αστυνομικό μυστήριο κατορθώνει να κρατά το ενδιαφέρον κάνοντας τίποτα παραπάνω από αυτό που υπόσχεται: σινεμά που δεν έχει περισσότερες φιλοδοξίες από το να σε διασκεδάσει.

H Ισα Ρέι κι ο Κουμάιλ Ναντζιάνι είναι η Λεϊλάνι κι ο Τζιμπράν, ένα ζευγάρι που ετοιμάζεται να χωρίσει όταν από το πουθενά βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια δολοφονία. Νομίζοντας ότι η αστυνομία τους αναζητά, θα προσπαθήσουν να βρουν την λύση του μυστηρίου μόνοι τους, μπλέκοντας σε μια σειρά από εξωφρενικές περιπέτειες στην διάρκεια μιας νύχτας, οι οποίες ίσως είναι τελικά αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η σχέση τους για να επιβιώσει.

the lovebirds 424

Μπορεί να μην υπάρχει τίποτα που να μην έχουμε ξαναδεί στο φιλμ, αλλά η Ρέι κι ο Ναντζιάνι κατορθώνουν να μεταμορφώσουν μερικά από τα γκαγκς του φιλμ σε αληθινά ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα και να πετύχουν την σωστή ισορροπία μεταξύ χημείας και γκρίνιας ενός ζευγαριού στο οποίο ο ένας γνωρίζει υπερβολικά καλά τον άλλο.

Προφανώς το αστυνομικό μυστήριο είναι απλά μια πρόφαση αλλά λειτουργεί ως εύρημα για μια σειρά από στιγμές όπου το χιούμορ φλερτάρει με έναν καλοδεχούμενο σουρεαλισμό και μια δόση από παράλογο, σε ένα φιλμ που έχοντας εγκαταλείψει τον δρόμο προς τις (κλειστές ούτως ή άλλως) αίθουσες, μοιάζει να ταιριάζει θαυμάσια στις χαμηλότερες προσδοκίες του καναπέ μας.

To «The Lovebirds» θα προβάλλεται στο Netflix από τις 22 Μαΐου