Ταινίες

Αγκαθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου

Agatha and the Truth of Murder

Τέρι Λόουν

3 στα 10

Η Αγκαθα Κρίστι αναλαμβάνει την εξιχνίαση ενός εγκλήματος, σε μια τυπική βρετανική τηλεταινία.

Αγκαθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου
Που παίζεται; Διάλεξε αίθουσα και ώρα προβολών σε όλη την Ελλάδα Που παίζεται;
Αγκαθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου

Βρισκόμαστε στο 1926. Με την προσωπική της ζωή στην χειρότερη φάση, και το συγγραφικό της έργο σε παύση, η νεαρή Αγκάθα Κρίστι εμπλέκεται σε ένα μυστηριώδες άλυτο έγκλημα. Η Φλόρενς βρίσκεται νεκρή σε ένα τρένο για το Χέιστιγκς και η έρευνα για τον δολοφόνο που ακολουθεί αποβαίνει άκαρπη. Η νονά της, απελπισμένη απευθύνεται στην Αγκαθα με την ελπίδα να πετύχει αυτό που η αστυνομία δεν κατάφερε: να βρει τον δολοφόνο. Η νεαρή συγγραφέας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο βασισμένη στις γνώσεις της από τα μυθιστορήματα, σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι ο δολοφόνος είναι πολύ πιο κυνικός και επικίνδυνος από οποιοδήποτε φανταστικό της ήρωα.

Ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις εκ προοιμίου ότι το «Αγκαθα: Η Εξιχνίαση Ενός Φόνου» είναι γυρισμένο για την βρετανική τηλεόραση, θα το αντιληφθείς πολύ γρήγορα από το ύφος, την σκηνοθεσία και το επίπεδο της παραγωγής που βρίσκεται ακριβώς στα επίπεδα και τα ζητούμενα μιας καθώς πρέπει σειράς (του Channel 5).

To φιλμ συνθέτει δυο αληθινές ιστορίες σε μια μυθοπλαστική εκδοχή την εξαφάνιση της Αγκάθα Κρίστι για 11 μέρες το 1926 και την δολοφονία της Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ Σορ (βαφτιστήρας της άλλης πιο διάσημης Φλόρενς), χτίζοντας μια δική του εκδοχή για το πως αυτές οι δυο ιστορίες συνδέονται.

Για τους θεατές που αναζητούν ένα ανώδυνο whodunit που δεν θα κουράσει το πνεύμα τους με μπερδεμένες αναζητήσεις για το ποιος ή ποια τελικά το έκανε και θα χαϊδέψει τα αυτιά τους με μελωδικές βρετανικές προφορές, πιθανότατα η τηλεταινία του Τέρι Λόαν θα είναι ικανοποιητική.

Αν αναζητάτε κάτι παραπάνω από θερινό και chill όμως, θα πρέπει να το αναζητήσετε αλλού.

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.