Άποψη

To Flix προβλέπει τα Οσκαρ: Μικρού Μήκους, live action και animation

στα 10

Μετρώντας αντίστροφα προς τη βραδιά της απονομής των 84ων βραβείων Οσκαρ την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, το Flix σας ξεναγεί σε κάθε κατηγορία, με προγνωστικά, νούμερα, στατιστικές, trivia, πληροφορίες και κριτικό ένστικτο!

To Flix προβλέπει τα Οσκαρ: Μικρού Μήκους, live action και animation

Κρύβουν τα ταλέντα του μέλλοντος, είναι συνήθως πιο τολμηρά, μαχητικά, διασκεδαστικά απ’ ό,τι οι υποψήφιες μεγάλου μήκους ταινίες και το σύνολό τους χαρακτηρίζει ποικιλία αντιστρόφως ανάλογη του μήκους τους! Οι Αμερικανοί επαγγελματίες και το κοινό έχουν τη δυνατότητα να τις δουν συγκεντρωμένες σε ειδικές προβολές, ο υπόλοιπος κόσμος επαφίεται στο Shorts HD. Πάρτε μια γεύση από τις φετινές οσκαρικές μικρού μήκους παρακάτω.

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ LIVE ACTION

pentecost

«Pentecost», Πίτερ ΜακΝτόναλντ, Αϊμίρ Ο’Κέιν (Ιρλανδία) / Ιρλανδέζικο ταμπεραμέντο και η θρησκεία του ποδοσφαίρου, με πρωταγωνιστή ένα αξιολάτρευτο αγοράκι. Ο μικρός Ντέιμιαν είναι παπαδοπαίδι, αλλά η πίστη του δοκιμάζεται όταν πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη λειτουργία και σ’ ένα ματς με τη Λίβερπουλ.

raju

«Raju», Μαξ Ζάλε, Στέφαν Γκίρεν (Γερμανία, Ινδία) / Ενα ζευγάρι Γερμανών βρίσκεται στην Καλκάτα για να υιοθετήσει ένα παιδάκι. Οταν ο μικρός εξαφανίζεται, οι ευρωπαίοι συνειδητοποιούν ότι αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος. Δράμα κοινωνικού σχολιασμού με στοιχεία θρίλερ.

shore

«The Shore», Τέρι Τζορτζ, Ούρλαγκ Τζορτζ (Βόρεια Ιρλανδία) / Ο Τζο επιστρέφει στο σπίτι του, στη Βόρεια Ιρλανδία, μετά από 25 χρόνια απουσίας και συναντά τον παλιό του κολλητό φίλο. Πρωταγωνιστεί ο Κίραν Χάιντς, σκηνοθετεί ο υποψήφιος για Οσκαρ σεναριογράφος των «Εις το Ονομα του Πατρός» και «Hotel Rwanda».

timefreak

«Time Freak», Αντριου Μπάουλερ, Τζίτζι Κόζι (Η.Π.Α.) / Ενας νευρωτικός εφευρέτης δημιουργεί μια μηχανή του χρόνου, αλλά παγιδεύεται στο να ξαναζεί την ίδια μέρα ασταμάτητα. «Η Μέρα της Μαρμότας» συναντά το «Big Bang Theory» σε μια σύντομη κωμωδία για freaks and geeks!

tuba

«Tuba Atlantic», Χάλβαρ Γουίτσο (Νορβηγία) / Σκανδιναβικό μαύρο χιούμορ και παιχνίδια με το θάνατο. Ο 70χρονος Οσκαρ έχει μόνο έξι μέρες ζωής. Με την καθοδήγηση του φύλακα αγγέλου του θα προσπαθήσει να αποχαιρετήσει τον αδελφό του. Η ταινία κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Μικρού Μήκους Ταινίας στα Σπουδαστικά Οσκαρ και θεωρείται το φαβορί της κατηγορίας.

ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ANIMATION

dimanche

«Dimanche», Πατρίκ Ντουαγιόν (Καναδάς) / Κάθε Κυριακή στο χωριό εξελίσσεται η ίδια ρουτίνα: το τρένο περνά προκαλώντας σεισμικές δονήσεις στο σπίτια, ο μπαμπάς στην εκκλησία ονειρεύεται μαστορέματα και, λίγο αργότερα, τα ζώα στη φάρμα της γιαγιάς θα πουν την τελευταία τους προσευχή.

books

«The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore», Γουίλιαμ Τζόις, Μπράντον Ολντενμπεργκ (Η.Π.Α.) / «Υβριδικό» animation που συνδυάζει το βωβό σινεμά με τα τεκνικολόρ μιούζικαλ. Εχει ένα διαδραστικό βιβλίο σε i-pad app, εγκαινιάζοντας κατά κάποιο τρόπο το transmedia στην οσκαρική κούρσα!

luna

«La Luna», Ενρίκο Κασαρόσα (Η.Π.Α.) / Το «La Luna» είναι η ιστορία ενός αγοριού που μεγαλώνει με τις πιο παράξενες συνθήκες. Απόψε, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παπούς του θα τον πάρουν μαζί τους στη δουλειά. Μπαίνουν σε μια παλιά βάρκα, ξανοίγονται στη θάλασσα και περιμένουν. Διαβάστε περισσότερα εδώ. Η ταινία είναι παραγωγή της Pixar, το οποίο την τοποθετεί στη θέση του φαβορί, όχι μόνο λόγω της εμπνευσμένης ομορφιάς της, αλλά και λόγω της προωθητικής δύναμης του στούντιο.

morning

«A Morning Stroll», Γκραντ Ορτσαρντ, Σου Γκόφι (Μεγ. Βρετανία) / Στον πρωινό του περίπατο, ένας Νεοϋορκέζος διασταυρώνεται μ’ ένα κοτόπουλο, που μοιάζει να είναι πιο κατατοπισμένος κάτοικος της μεγαλούπολης απ’ ό,τι ο ίδιος! Η ταινία κέρδισε το Βραβείο της Επιτροπής στο φετινό Σάντανς.

wildlife

«Wild Life», Αμάντα Φόρμπις, Γουέντι Τίλμπι (Καναδάς) / Ενας Βρετανός εγκαθίσταται στο Καλγκάρι, στα Καναδέζικα σύνορα, το 1909. Τα γράμματα που στέλνει στους δικούς του παρουσιάζουν μια πραγματικότητα πολύ πιο φωτεινή από την αληθινή.

Διαβάστε ακόμη:

Διαβάστε όλες τις φετινές οσκαρικές υποψηφιότητες, όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή Οσκαρική κούρσα και θυμηθείτε πως για την Ελλάδα η μετάδοση της απονομής θα ξεκινήσει τα μεσάνυχτα από 26η προς 27η Φεβρουαρίου στα κανάλια NovaCinema 1 και NovaCinema HD και μοιραστείτε στα σχόλια παρακάτω τις επιλογές σας.