Ενημέρωση

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #12 / «Dazed and Confused» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

στα 10

Για κάθε μια μέρα του Ιουλίου, επιστρέφουμε σε αγαπημένες καλοκαιρινές σκηνές από την ιστορία του σινεμά. Ετσι όπως θα τις θυμόμαστε για πάντα.

Καλοκαιρινές σκηνές για πάντα #12 / «Dazed and Confused» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

«Θα σου πω κάτι, φίλε. Οσο μεγαλώνεις τόσο περισσότερους κανόνες θα προσπαθήσουν να σε κάνουν να ακολουθήσεις. Εσύ πρέπει απλώς να συνεχίσεις να ζεις.»

Οποιαδήποτε μετάφραση της παραπάνω ατάκας του Γούντερσον από το «Dazed and Confused» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, δεν μπορεί να μεταφέρει τον τρόπο με τον οποίο ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ περιγράφει μια για πάντα τι σημαίνει να είσαι 18, την τελευταία μέρα του σχολείου και την πρώτη ενός καλοκαιριού ικανού να αλλάξει τα πάντα. Ή και τίποτα.

Ενσωματωμένο μέσα σε αυτήν την ταινία που μπορείς να αφιερώσεις σε όσους μισούν το καλοκαίρι, το ντελίριο του Γούντερσον είναι ταυτόχρονα η αλαζονεία της εφηβείας, η μελαγχολία της ενηλικίωσης, το rock 'n' roll μανιφέστο μιας ολόκληρης (και κάθε) γενιάς, τα μεγάλα λόγια που πιστεύεις μέχρι να σταματήσεις να τα πιστεύις και να ακολουθήσεις απλά τους κανόνες. Η σαν σύνθημα υπένθυμιση πως για μια στιγμή κάποτε είχες μια τεράστια ευκαιρία να γίνεις κάποιος άλλος...

Δείτε τη σκηνή (ευλαβικά) εδώ:


«Dazed and Confused» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (1993)

Περισσότερες καλοκαιρινές σκηνές:

Διαβάστε ακόμη: