Ενημέρωση

Βερολίνο 2012: Διεθνές Διαγωνιστικό και Ειδικές Προβολές

στα 10

Δεκαοκτώ ταινίες, παγκόσμιες πρεμιέρες, θα διεκδικήσουν φέτος τη Χρυσή Αρκτο και μια αναφορά στην κινηματογραφική ιστορία, τουλάχιστον. Μαζί, τέσσερις ταινίες εκτός συναγωνισμού και επτά ειδικές προβολές συγκροτούν το Επίσημο Πρόγραμμα της 62ης Berlinale. Γνωρίστε τις.

Βερολίνο 2012: Διεθνές Διαγωνιστικό και Ειδικές Προβολές
«Jayne Mansfield’s Car» του Μπίλι Μπομπ Θόρντον

Το 62ο Φεστιβάλ Βερολίνου θα ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου, με παγωμένο καιρό αλλά καυτά θέματα ν' απασχολούν τις ταινίες του Επίσημου Προγράμματός του. «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ένα μεγάλο μέρος των ταινιών του φετινού Διαγωνιστικού Τμήματος θα προβληθούν στο Βερολίνο ως παγκόσμιες πρεμιέρες. Πολλές συμμετοχές του Διαγωνιστικού του 2012 στρέφονται γύρω από τις ριζικές αλλαγές και την ιδέα της αποχώρησης. Μετατοπίζουν την οπτική γωνία, παρουσιάζοντας την Ιστορία και τις ιστορίες τους από την πλευρά των εμπλεκόμενων,» λέει ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Ντίτερ Κόσλικ.

Φυσικά, κανείς δεν έχει δηλώσει ακόμα ότι το επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ολοκληρωθεί, μια και το Βερολίνο παραδοσιακά προσθέτει τίτλους στις προβολές του μέχρι την τελευταία στιγμή. Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία - και περισσότερες - εικόνες από το τι σχεδιάζει για την κινηματογραφική κοινότητα και τους θεατές του, ως τώρα.

Διεθνές Διαγωνιστικό

À Moi Seule του Φρεντερίκ Βιντό, Γαλλία.

amoi

Μετά από οκτώ χρόνια ομηρίας, η Γκελ αφήνεται ελεύθερη από τον απαγωγέα της, Βενσάν. Οπως το κορίτσι έπρεπε, μέρα με τη μέρα, να διεκδικεί την ελευθερία της από εκείνον που την κρατούσε φυλακισμένη, έτσι πρέπει να κάνει και τώρα με την οικογένειά της και τον καινούριο κόσμο στον οποίο πρέπει να ζήσει. Πρώτη ταινία μυθοπλασίας για τον σκηνοθέτη του «Le Fils de Jean-Claude Videau». Προσοχή στην πρωταγωνίστρια Αγκάτ Μπονιτσέρ.

Aujourd’hui του Αλέν Γκομίς, Γαλλία / Σενεγάλη.

aujourdhui

Μετά το «L’ Afrance», ο Γκομίς συνεχίζει τη σκληρή ματιά του στην Αφρική. Ο Σολ Γουίλιαμς υποδύεται τον Σατσέ, έναν άνδρα που περνά την τελευταία του μέρα, γνωρίζοντας ότι το βράδυ θα πεθάνει και διατρέχει τις αναμνήσεις του: το πατρικό του σπίτι, τη γειτονιά όπου μεγάλωσε, τους παλιούς του φίλους, τον πρώτο του έρωτα. Δείτε εδώ ένα ρεπορτάζ από τα γυρίσματα της ταινίας.

Barbara του Κρίστιαν Πέτσολντ, Γερμανία.

barbara

Ο σκηνοθέτης του «Yella», που συμμετείχε το 2007 ξανά στο Φεστιβάλ Βερολίνου, ένας από τους δυναμικότερους νέους σκηνοθέτες της χώρας, καταγράφει το καλοκαίρι του 1978 στην Ανατολική Γερμανία. Η Μπάρμπαρα είναι γιατρός, έχει ζητήσει βίζα αλλά μεταφέρεται, ως πειθαρχική ποινή, σ’ ένα επαρχιακό νοσοκομείο. Απομακρυσμένη απ’ όλους και όλα, με μοναδικό στόχο να διαφύγει, γνωρίζει τον γιατρό Αντρέ και προσπαθεί να καταλάβει αν εκείνος είναι παγίδα τοποθετημένη από τις αρχές, ή ο επόμενος μεγάλος της έρωτας.

Bel Ami των Ντέκλαν Ντόνελαν και Νικ Ορμεροντ, Μεγ. Βρετανία.

belami

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον, όχι πια βρυκόλακας, πίνει το αίμα, μεταφορικά, των ωραίων και χρήσιμων κυριών στο Παρίσι του 19ου αιώνα, με σκοπό την κοινωνική και οικονομική του άνοδο. Πρώτα του θύματα, η Ούμα Θέρμαν και η Κριστίνα Ρίτσι. Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Γκι ντε Μοπασάν. Δείτε το τρέιλερ.

Captive του Μπριγιάντε Μεντόζα, Φιλιππίνες / Γαλλία / Γερμανία / Μεγ. Βρετανία.

captive

Η ταινία που όλοι περίμεναν πως θα κάνει την πρεμιέρα της στις Κάννες ή τουλάχιστον στη Βενετία, φτάνει στο Βερολίνο για να παρουσιάσει το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Φιλιππινέζου σκηνοθέτη («Serbis», «Kinatay») με την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Το φιλμ, που σηματοδοτεί την πιο ακριβή δουλειά του Μεντόζα και την πρώτη του συνεργασία με διεθνή σταρ του βεληνεκούς της Ιπέρ (η οποία παρεμπιπτόντως υπήρξε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών το 2009, όταν ο Μεντόζα κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας για το «Kinatay»), αφηγείται την ιστορία μιας Γαλλίδας ιεραποστόλου που πέφτει θύμα απαγωγής τρομοκρατικής ομάδας μαζί με 12 άλλους ξένους στις Φιλιππίνες.

Cesare Deve Morire, των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, Ιταλία.

cesare

Ο Φάμπιο Καβάλι και ο Σαλβατόρε Στριάνο ερμηνεύουν ένα μέρος από τον «Ιούλιο Καίσαρα» του Γουίλιαμ Σέξπιρ, με τη σκηνοθετική υπογραφή των αδελφών Ταβιάνι.

Czak a Szel, του Μπενς Φλίγκαουφ, Ουγγαρία / Γερμανία / Γαλλία.

czak

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης του «Dealer» παρακολουθεί για μια ημέρα, από το ξημέρωμα μέχρι τη νύχτα, τη ζωή μιας οικογένειας σε καταυλισμό τσιγγάνων.

Dictado, του Αντόνιο Τσαβαρίας, Ισπανία.

dictado

Ισπανικό ψυχολογικό θρίλερ, αφηγείται την ιστορία ενός ζευγαριού που υιοθετεί τη μικρή κόρη ενός φίλου που πεθαίνει. Μόνο που τα πράγματα δεν κυλούν όσο αρμονικά μοιάζουν στην αρχή, αφού ο σύζυγος δε θα αργήσει να αντιμετωπίζει το κορίτσι σα μια απειλή. Δείτε το τρέιλερ.

En Kongelig Affaere, του Νικολάι Αρσέλ, Δανία / Τσεχία / Γερμανία / Σουηδία.

affaire

Δράμα εποχής, παραγωγή της Zentropa, σκηνοθετεί ο σεναριογράφος του Δανέζικου «Το Κορίτσι με το Τατουάζ». Πρωταγωνιστεί ο πάντα ατμοσφαιρικός Μαντς Μίκελσεν και η Αλίσια Βικάντερ, η οποία σύντομα θα υποδυθεί την Κίτι στην «Αννα Καρένινα» του Τζο Ράιτ. Στην ιστορία, η νεαρή βασίλισσα της Δανίας είναι παντρεμένη μ’ ένα σχιζοφρενή βασιλειά: ερωτεύεται το γιατρό του και μαζί ξεκινούν μια ιστορική επανάσταση. Δείτε εδώ το τρέιλερ, χωρίς υπότιτλους, αλλά και χωρίς πολύ διάλογο.

Gnade, του Ματίας Γκλάσνερ, Γερμανία / Νορβηγία.

gnade

Από το σκηνοθέτη του «Ελεύθερη Βούληση» και πάλι με πρωταγωνιστή τον Γιούργκεν Βόγκελ, αλλά και τη Μπίργκιτ Μίνιτσμαϊρ της «Πτώσης». Η Μαρία και ο Νιλς έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη Γερμανία και να μετοικήσουν στη Νορβηγία. Λίγους μήνες μετά, η Μαρία χτυπά κάποιον με το αυτοκίνητο και τον εγκαταλείπει στο δρόμο: οι ενοχές και το μυστικό που πρέπει το ζευγάρι να κρατήσει από τον υπόλοιπο κόσμο αρχίζουν να δημιουργούν μοιραίες ρωγμές στις σχέσεις τους.

Jayne Mansfield’s Car, του Μπίλι Μπομπ Θόρντον, Ρωσσία / Η.Π.Α.

jayne

Στην Αλαμπάμα του ’40, ένας νέος άντρας αναγκάζεται να μεγαλώσει την οικογένειά του, όταν η γυναίκα του τον εγκαταλείπει κι εγκαθίσταται στην Αγγλία με το νέο της έρωτα. Η γυναίκα αφήνει παραγγελία, όταν πεθάνει να ταφεί στην Αλαμπάμα. Ετσι, 30 χρόνια αργότερα, οι δυο οικογένειες, η παλαιότερη και η μεταγενέστερη, σμίγουν για την κηδεία και προσπαθούν να συμβιώσουν. Ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον σκηνοθετεί μυθοπλασία δέκα χρόνια μετά το «Daddy and Them», με ζηλευτό καστ: Κέβιν Μπέικον, Τζον Χερτ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, ακόμα και η Τίπι Χέντρεν!

Kebun Binatang (Postcards From the Zoo), του Εντουιν, Ινδονησία / Γερμανία / Χονγκ Κονγκ / Κίνα.

kebun

Ο Ινδονήσιος σκηνοθέτης του «Βlind Pigs Don't Fly» (επίσημη συμμετοχή Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρόντερνταμ), επιστρέφει με τη δεύτερη ταινία του, ένα δράμα που αφηγείται την ιστορία της Λάνα, η οποία έχει εγκαταλειφθεί από τριών ετών σε ένα ζωολογικό κήπο κι έχει ανατραφεί από έναν εκπαιδευτή καμηλοπαρδάλεων. Μεγαλώνοντας θα ερωτευτεί ένα μάγο και μαζί του θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στους δρόμους της Τζακάρτα.

L’ Enfant d’ en Haut, της Ούρσουλα Μεγιέρ, Ελβετία / Γαλλία.

lenfant

Η σκηνοθέτης του «Home» επιστρέφει με μια ακόμα ιστορία όπου το εξωτερικό περιβάλλον επηρεάζει τη ζωή μιας ιδιότυπης οικογένειας. Ο 12χρονος Σιμόν ζει με την αδελφή του δίπλα σ’ ένα χιονοδρομικό κέντρο. Κλέβει καθημερινά τον εξοπλισμό του σκι των πλούσιων τουριστών και τον πουλάει στα παιδιά της γειτονιάς του για να βγάζει χαρτζιλίκι. Η αδελφή του, Λουίζ, χάνει τη δουλειά της κι αρχίζει να εξαρτάται κι αυτή από την «επιχείρηση» του Σιμόν, η οποία ολοένα και μεγαλώνει! Πρωταγωνιστούν ο μικρός Κέισι Μοτέ Κλάιν, η Λέα Σεϊντού και η Γκίλιαν Αντερσον.

Les Adieux a la Reine, του Μπενουά Ζακό, Γαλλία / Ισπανία. Ταινία Εναρξης του 62ου Φεστιβάλ Βερολίνου

reine

Βρισκόμαστε στις Βερσαλλίες τον Ιούλιο του 1789. Στην αυλή του Βασιλιά Λουδοβίκου του 16ου, το άρωμα της εξέγερσης έχει αρχίσει να ποτίζει τα σαλόνια του παλατιού. Μέσα σε αυτά, η Μαρία Αντουανέτα και η συνοδεία της - ανάμεσά τους και η Σιντονί Λαμπόρντ που έχει προσληφθεί για να διαβάζει στη βασίλισσα - σκέφτεται μόνο ένα πράγμα: τη φυγή. Ο Μπενουά Ζακό μπορεί να διασκεύασε το ομώνυμο μυθιστόρημα της Σαντάλ Τομά που έγινε διεθνές best seller το 2002, αλλά όλες οι πληροφορίες που ξέρουμε για την ταινία μέχρι σήμερα μας έχουν προετοιμάσει για οτιδήποτε άλλο εκτός από μια συμβατική ιστορία για τις αρχές της Γαλλικής Επανάστασης, αν και όχι στα μεταμοντέρνα βήματα της «Μαρία Αντουανέτα» της Σοφία Κόπολα.Με λαμπερό καστ που δεν εξαντλείται στις τρεις υπέροχες πρωταγωνίστριες (Νταϊάν Κρούγκερ ως Μαρία Αντουανέτα, Λέα Σεϊντού ως Σιντονί Λαμπάρντ, Βιρζινί Λεντουαγιέν ως Δούκισσα του Πολνιάκ), στην ταινία πρωταγωνιστεί ακόμη ο Ξαβιέ Μποβουά στο ρόλο του Λουδοβίκου του 16ου. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Μετέωρα, του Σπύρου Σταθουλόπουλου, Γερμανία / Ελλάδα.

meteora

Δεύτερη ταινία του ελληνικής καταγωγής, κατοίκου Κολομβίας, Σπύρου Σταθουλόπουλου, μετά το συγκλονιστικό «PVC-1» του 2007. Η ιστορία διαδραματίζεται τον 12ο αιώνα σε ένα ελληνικό μοναστήρι στα Μετέωρα και επικεντρώνεται στον παράνομο έρωτα ανάμεσα σε έναν Ελληνα Ορθόδοξο μοναχό και μια Ρωσίδα Ορθόδοξη καλόγρια. Πρωταγωνιστούν ο Τεό Αλεξάντερ, περισσότερο γνωστός ως ο «Ελληνας» του «True Blood», o Αντώνης Καψάλης (που μένει και εργάζεται ως ηθοποιός στο Λος Αντζελες) και η Ταμίλα Κουλίεβα. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

Rebelle, του Κιμ Νγκιέν, Καναδάς.

rebelle

Τέταρτη μεγάλου μήκους του Καναδού σκηνοθέτη (που με το «Truffe» κέρδισε το 2008 το Βραβείο Fresh Generation στο Καρλόβι Βάρι), πρώτη συμμετοχή του Καναδά στο διαγωνιστικό του Βερολίνου, μετά το «Emporte-Moi» της Λέα Πουλ του 1999. Η ταινία γυρίστηκε στο Κονγκό, στην Κινσάσα και παρακολουθεί τον έρωτα ανάμεσα σε δυο παιδιά – στρατιώτες μέσα στη λαίλαπα του πολέμου. Πρωταγωνιστούν οι Ρασέλ Μουάντζα και ο Σερζ Κανίντα από το Κονγκό και οι Καναδοί ηθοποιοί Αλέν Μπαστιέν και Ραλφ Πρόσπερ.

Tabu, του Μιγκέλ Γκομές, Πορτογαλία / Γερμανία / Βραζιλία / Γαλλία.

tabu

Μια ιδιοσυγκρασιακή ηλικιωμένη γυναίκα, η υπηρέτριά της από το Πράσινο Ακρωτήρι και μια γειτόνισσα, ορκισμένη φιλάνθρωπη, ζουν στον ίδιο όροφο μιας πολυκατοικίας στη Λισαβόνα. Οταν η ηλικιωμένη πεθαίνει, οι άλλες δυο γυναίκες ανακαλύπτουν μια ιστορία από το παρελθόν της, μια ιστορία έρωτα και εγκλήματος στην Αφρική, σα βγαλμένη από ταινία περιπέτειας. Από το σκηνοθέτη που πριν λίγα χρόνια προκάλεσε αίσθηση στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών στις Κάννες με το «Our Beloved Month of August».

Was Bleibt, του Χανς-Κρίστιαν Σμιτ, Γερμανία.

wasbleibt

Ενας από τους πιο δυνατούς σκηνοθέτες της Γερμανίας («Storm», «Distant Lights», «Requiem», «23»), δημιουργεί ένα οικογενειακό πορτρέτο γεμάτο ένταση και υπόγεια δραματικότητα. Ο 30άρης Μάρκο ζει εδώ και χρόνια στο Βερολίνο, όσο μπορεί πιο μακριά από τους μικροαστούς γονείς και τον αδελφό του, τους οποίους επισκέπτεται κάποια σαββατοκύριακα, κυρίως για να βλέπουν οι παππούδες το γιο του Μάρκο. Μόνο που αυτή η επίσκεψη είναι αρκετά διαφορετική: η Γκίτε, η μητέρα του Μάρκο, από χρόνια μανιοκαταθλιπτική, ξεπερνά με ομοιοπαθητική την πάθησή της κι είναι πανέτοιμη να σταθεί στο πλευρό του άντρα της ξανά, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τα δικά του σχέδια. Κι ο αδελφός του Μάρκο, ο Γιάκομπ, μοιάζει αποφασισμένος να συνεχίσει να ζει δίπλα στους γονείς του, πράγμα που εξοργίζει τη σύντροφό του. Η παρουσία του Μάρκο λειτουργεί καταλυτικά για ν’ αποκαλυφθούν τα προσεκτικά φυλαγμένα ψέματα μιας ολόκληρης οικογενειακής ζωής.

Επίσημο Πρόγραμμα, Εκτός Συναγωνισμού

Extremely Loud and Incredibly Close, του Στίβεν Ντάλντρι, Η.Π.Α.

loud

Νέο ανθρωπιστικό δράμα από τον Στίβεν Ντάλντρι («Billy Elliot», «Οι Ωρες»), βασισμένο στο μπεστ σέλερ του Τζόναθαν Σάφραν Φόερ. Ενα 11χρονο παράξενο αγόρι, του οποίου ο πατέρας έχει πεθάνει στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου του 2001, ανακαλύπτει ένα κλειδί, το ερμηνεύει ως «μήνυμα» και προσπαθεί, διασχίζοντας όλες τις γειτονιές της Νέας Υόρκης, να βρει κάτι που πιστεύει ότι του έχει αφήσει ο πατέρας του ως παρακαταθήκη. Πρωταγωνιστεί ο Τόμας Χορν και γύρω του οι Τομ Χανκς, Σάντρα Μπούλοκ, Τζον Γκούντμαν, Βαιόλα Ντέιβις, Τζέφρι Ράιτ, Μαξ Φον Σίντοφ και Τζέιμς Γκαντολφίνι. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ.

Flying Swords of Dragon Gate, του Τσούι Χαρκ, Χονγκ Κονγκ / Κίνα.

swords

Ο εντυπωσιακός σκηνοθέτης ετοιμάζει ένα ακόμα έπος που διαδραματίζεται την εποχή της δυναστείας των Μινγκ, με ήρωα έναν τολμηρό «αντιστασιακό» που μοιάζει αποφασισμένος να καταστρέψει τους διεφθαρμένους εκπροσώπους του Βασιλιά. Πρωταγωνιστεί ο Τζετ Λι και προμηνύεται καταιγίδα δράσης και χορογραφημένων πολεμικών τεχνών, αυτή τη φορά σε 3D. Διασκεδάστε εδώ με το τρέιλερ.

The Flowers of War, του Ζανγκ Γιμού, Κίνα.

flowers

Το σενάριο είναι διασκευή του μυθιστορήματος του Γιαν Γκέλινγκ, «Τα 13 Λουλούδια της Νανγκίνγκ» και αναφέρεται σε 13 πόρνες και μαθήτριες στην πόλη Νανγκίνγκ, που προσφέρονται αφιλοκερδώς ως συνοδοί των Ιαπώνων στρατιωτών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Κρίστιαν Μπέιλ υποδύεται τον Αμερικανό ιερέα που βρίσκεται εκγλωβισμένος ανάμεσα σε αντίπαλα στρατόπεδα, έρχεται σε επαφή με τις κοπέλες, θαυμάζει τον ηρωισμό τους και προσπαθεί να τις σώσει… Η ταινία κόστισε 90 εκατομμύρια δολάρια κι ήταν η πρόταση της Κίνας για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Ο σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια» και το «Ιπτάμενα Στιλέτα» έκανε για πρώτη φορά τη βουτιά στον ημι-αγγλόφωνο, έστω, κινηματογράφο. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία και δείτε το τρέιλερ εδώ.

Shadow Dancer, του Τζέιμς Μαρς, Μεγ. Βρετανία / Ιρλανδία.

shadow

Ο σκηνοθέτης των ντοκιμαντέρ «Man on Wire» και «Project Nim», στρέφεται στη μυθοπλασία με ένα συγκινητικό θρίλερ: όταν μια μητέρα συλλαμβάνεται, πρέπει να πάρει σκληρές αποφάσεις για να προστατεύσει το γιο της. Πρωταγωνιστούν οι Αντρεα Ράιζμπορο (η Γουόλις Σίμσον του «W.E.»), ο Εϊνταν Γκίλεν, η Γκίλιαν Αντερσον και ο Κλάιβ Οουεν. Δείτε δύο clips από την ταινία εδώ.

Ειδικές Προβολές

Death Row – Documentary Series in Four Parts, του Βέρνερ Χέρτσογκ, Η.Π.Α.

deathrow

Μόνιμος φιλοξενούμενος του Φεστιβάλ ο Χέρτζογκ θα παρουσιάσει σε επίσημη πρώτη το νέο του ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστές μια ομάδα θανατοποινιτών στο Τέξας.

Don – The King Is Back, του Φαρχάν Ακτάρ, Ινδία / Γερμανία.

don

Ινδική περιπέτεια δράσης, σίκουελ της ταινίας του 2006, «Don: The Chase Begins», άγνωστο αν θα προβληθεί στο φεστιβάλ τρισδιάστατη όπως θα ήδη προβάλλεται στην Ινδία από τον Δεκέμβριο. Δείτε το τρέιλερ.

Haywire, του Στίβεν Σόντερμπεργκ, Η.Π.Α.

haywire

Βία, μυστήριο, σεξ, όλα μαζί! Στη νέα ταινία του Σόντερμπεργκ, μια μυστική κυβερνητική πράκτορας, η Μάλορι Κέιν, καθαρίζει υποθέσεις στις πιο επικίνδυνες γωνιές του πλανήτη, αλλά συνειδητοποιεί ότι τώρα οι δικοί της τη θέλουν νεκρή. Ξαφνικά γίνεται στόχος των πρώην συνεργατών της και, χρησιμοποιώντας όλες της τις γνώσεις και ικανότητες, θα προσπαθήσει να μείνει ζωντανή και να μάθει την αλήθεια. Νέα μούσα του σκηνοθέτη η Τζίνα Καράνο, πρωταθλήτρια πάλης και από κάτω της οι Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Μάικλ Φασμπέντερ και Τσάνινγκ Τέιτουμ. Δείτε το τρέιλερ εδώ κι ένα κλιπ από την ταινία εδώ.

In the Land of Blood and Honey, της Αντζελίνα Τζολί, Η.Π.Α.

honey

H πρώτη ταινία που σκηνοθετεί η Αντζελίνα Τζολί, προσελκύει όλων των ειδών τα σχόλια, εκθειαστικά από την Αμερική, πιο κυνικά από την Ευρώπη. Το τρέιλερ πάντως δείχνει μια ταινία με πάθος και ένταση. Η ιστορία παρακολουθεί τις αλλαγές στη ζωή ενός ζευγαριού στη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας και το πώς η σκληρότητα μεταλλάσσει και όλα τα δημιουργικά συναισθήματα του ανθρώπου.

Keyhole, του Γκάι Μάντιν, Καναδάς.

keyhole

Το νέο παραισθησιογόνο θρίλερ του Καναδού avant-garde Μάντιν αφηγείται την ιστορία ενός σύγχρονου Οδυσσέα - γκάνγκστερ, ο οποίος επιστρέφει στο σπίτι του μετά από πολλά χρόνια και αποφασίζει να ξεκινήσει ένα αποκαλυπτικό ταξίδι από δωμάτιο σε δωμάτιο πριν καταλήξει στην κρεβατοκάμαρα όπου τον περιμένει η γυναίκα του. Στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Τζέισον Πάτρικ, η Ιζαμπέλα Ροσελίνι, ο Ούντο Κίερ και ο Κέβιν ΜακΝτόναλντ. Δείτε το τρέιλερ.

La Chispa de la Vida, του Αλεξ ντε λα Ιγκλέσια, Ισπανία.

chispa

Ο σκηνοθέτης της «Τελευταίας Ακροβάτιδας της Μαδρίτης» θα παρουσιάσει στο Βερολίνο την καινούργια του ταινία, ένα ακόμη περιέργο παραμύθι για έναν ατζέντη που έχει μείνει άνεργος και μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι βλέπει την τύχη του αλλάζει, όταν αποφασίζει να κάνει το θάνατό του τηλεοπτικό θέαμα, προκειμένου να σώσει την οικογένειά του από την οικονομική καταστροφή. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Σάλμα Χάγιεκ.

Marley, του Κέβιν Μακντόναλντ, Μεγ. Βρετανία / Η.Π.Α.

marley

Ο Βρετανός σκηνοθέτης του «Τελευταίου Βασιλιά της Αγγλίας», του «Life in A Day» και του «Αγγίζοντας το Κενό» επιστρέφει στο αγαπημένο του είδος - το ντοκιμαντέρ - με μια μουσική βιογραφία αφιερωμένη στον Μπομπ Μάρλεϊ.

Περισσότερο Φεστιβάλ Βερολίνου: