Buzz

O Βέρνερ Χέρτζογκ στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής

στα 10

Ο ανήσυχος Γερμανός σκηνοθέτης συνεχίζει τη διεισδυτική ματιά του στην ανθρώπινη ψυχή με ένα ντοκιμαντέρ με κεντρικούς πρωταγωνιστές μια ομάδα θανατοποινίτων στο Τέξας

O Βέρνερ Χέρτζογκ στην άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής
O Βέρνερ Χέρτζογκ στα γυρίσματα του «Grizzly Man» το 2005

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι «Gazing into the Abyss: A Tale of Death, a Tale of Life», είναι κατά κύριο λόγο γυρισμένο σε μια φυλακή στο Τέξας και παρακολουθεί τη ζωή μιας ομάδας θανατοποινίτων (δύο ανδρών καταδικασμένων για ένα τριπλό φονικό, έναν άνδρα που σκότωσε τη γυναίκα του και τα δύο διανοητικά καθυστερημένα παιδιά του και μια γυναίκα που καταδικάστηκε για την απαγωγή ενός νεογέννητου και τον φόνο της μητέρας του).

Οχι ακριβώς το πιο ευχάριστο θέαμα, που, ωστόσο, δείχνει να ενθουσιάζει τον εκκεντρικό δημιουργό που κατάφερε με το «Cave of Forgotten Dreams» να κατακτήσει το ρεκόρ του πιο εμπορικού ντοκιμαντέρ της χρονιάς: «Κάνω μια ταινία για τους θανατοποινίτες λίγο πριν την εκτέλεση τους. Φυσικά και με συναρπάζει να ρίξω φως στην πιο σκοτεινή άβυσσο της ανθρώπινης ψυχής. Δεξιά και αριστέρα, όπου και να κοιτάξεις, υπάρχει μια άβυσσος».

Εκτός από το παραπάνω ντοκιμαντέρ, ο Χέρτζογκ συνεχίζει να ετοιμάζει τη βιογραφία της Γερτρούδης Μπελ με τίτλο «Queen of the Desert» και πιθανή πρωταγωνίστρια τη Ναόμι Γουότς, την ίδια στιγμή που μια βιογραφία της Μπελ ανακοινώθηκε ως ένα από τα επόμενα σχέδια του Ρίντλεϊ Σκοτ.