Buzz

Το «The Flowers of War» έχει τρέιλερ: και είναι καταπέλτης!

στα 10

Η νέα ταινία του Ζανγκ Γιμού, με τον Κρίστιαν Μπέιλ πρωταγωνιστή, το δυσκολότερο και ακριβότερο φιλμ του δημιουργού, αποκαλύπτει το μέγεθός του!

Το «The Flowers of War» έχει τρέιλερ: και είναι καταπέλτης!

Το σενάριο είναι διασκευή του μυθιστορήματος του Γιαν Γκέλινγκ, «Τα 13 Λουλούδια της Νανγκίνγκ» και αναφέρεται σε 13 πόρνες και μαθήτριες στην πόλη Νανγκίνγκ, που προσφέρονται αφιλοκερδώς ως συνοδοί των Ιαπώνων στρατιωτών στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Κρίστιαν Μπέιλ υποδύεται τον Αμερικανό ιερέα που βρίσκεται εκγλωβισμένος ανάμεσα σε αντίπαλα στρατόπεδα, έρχεται σε επαφή με τις κοπέλες, θαυμάζει τον ηρωισμό τους και προσπαθεί να τις σώσει..

Η ταινία κόστισε 90 εκατομμύρια δολάρια και πρόκειται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου. Ο Κινέζος σκηνοθέτης ταινιών όπως το «Σήκωσε τα Κόκκινα Φανάρια» και το «Ιπτάμενα Στιλέτα» έκανε για πρώτη φορά τη βουτιά στον ημι-αγγλόφωνο, έστω, κινηματογράφο.

Αυτή είναι και η ταινία που υπέβαλε η Κίνα ως συμμετοχή για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας. Αν κρίνουμε από το τρέιλερ πάντως, ο Ζανγκ Γιμού δεν έκανε πουθενά οικονομία: θεαματικές σκηνές δράσης, βία, πάθος, ενοχή, μυστήριο, όλα τα βασικά συστατικά ενός έπους βρίσκονται εδώ.

Ενημερωθείτε για όλες τις ταινίες που υποβλήθηκαν για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας και δείτε τα trailers!