Θεσσαλονίκη 2020

61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Μέσα στον καθρέφτη και τι βρήκαν τα Φεστιβάλ εκεί Φεστιβάλ / Βραβεία

61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: Μέσα στον καθρέφτη και τι βρήκαν τα Φεστιβάλ εκεί

Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Ορέστης Ανδρεαδάκης γράφει για το περιβάλλον μέσα στο οποίο γίνεται πραγματικότητα το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης «Σινεμά με κάθε τρόπο».

Το 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί online από τις 5 μέχρι 15 Νοεμβρίου Φεστιβάλ / Βραβεία

Το 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί online από τις 5 μέχρι 15 Νοεμβρίου

Με το σύνθημα «Σινεμά με κάθε τρόπο» σε ισχύ, το 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε πως ματαιώνει τις φυσικές προβολές και εκδηλώσεις του και θα πραγματοποιηθεί online από 5 μέχρι 15 Νοεμβρίου, ενώ ματαιώνονται και οι προβολές στο Ολύμπιον.

«Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990)». Αυτό είναι το μεγάλο αφιέρωμα του 61ου  Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Φεστιβάλ / Βραβεία

«Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990)». Αυτό είναι το μεγάλο αφιέρωμα του 61ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Είκοσι ταινίες επιστημονικής φαντασίας που υπήρξαν προφητικές για το τώρα, προβολές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Ιωάννινα, Ηράκλειο και μια έκδοση 184 σελίδων συνθέτουν ένα εμβληματικό αφιέρωμα.

61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: η Κάτια Γκουλιώνη ambassador της Αγοράς Φεστιβάλ / Βραβεία

61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης: η Κάτια Γκουλιώνη ambassador της Αγοράς

Μπορεί, λόγω των συνθηκών, οι βασικές ενέργειες να πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, όμως, με πρέσβειρα την ηθοποιό Κάτια Γκουλιώνη, αλλά και νέες πρωτοβουλίες που στηρίζουν το ελληνικό σινεμά, η Αγορά του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υπόσχεται μία δυναμική δράση και φέτος.