Φεστιβάλ / Βραβεία

61o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Εναρξη με μια συμβολική προβολή χωρίς θεατές στο Ολύμπιον

στα 10

Με μια συγκινητική και σχεδόν ποιητική χειρονομία, το 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ξεκίνησε χθες online, αλλά και σε ένα άδειο, κλειστό Ολυμπιον.

Flix Team
61o Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Εναρξη με μια συμβολική προβολή χωρίς θεατές στο Ολύμπιον

Την ημέρα έναρξης του 61 ου Φεστιβάλ, θα συναντιόμασταν όλοι μαζί στοΟλύμπιον. Όμως οι συνθήκες με την πανδημία άλλαξαν τα σχέδιά μας. Γι’ αυτόαποφασίσαμε να δώσουμε ζωή στην αίθουσα και να προβάλουμε την ταινίαέναρξης, κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς θεατές, σε μια συμβολική κίνηση, μιασυγκινητική στιγμή που μας ενώνει ξανά από τα σπίτια μας, απ’ όπου κι ανβρισκόμαστε.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς

61st tiff opening 607

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, στις 19.00, την ώρα που κάθε θεατής θα έψαχνε ναβρει τη θέση του στην αίθουσα, τα φώτα του Ολύμπιον άναψαν ξανά, η μηχανήπροβολής μπήκε σε λειτουργία και το 61ο Φεστιβάλ ΚινηματογράφουΘεσσαλονίκης ξεκίνησε τη συμβολική προβολή του. Θέλαμε να δείξουμε τηναγάπη και την αφοσίωσή μας στην κινηματογραφική αίθουσα που περνάειδύσκολες στιγμές. Για όλους εμάς που δεν ήμασταν εκεί, στη μεγάλη οθόνηάρχισε να παίζει η ταινία έναρξης της 61ης διοργάνωσης, Το Ταξίδι τηςΦάλαινας.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο site του Φεστιβάλ, στη σελίδα του στο Facebook και στη σελίδα του στο Instagram.

61st tiff opening 607

Η ταινία, σε σκηνοθεσία Φίλιπ Γιούργιεφ, η οποία ήταν διαθέσιμη online τηνΠέμπτη μέσω της πλατφόρμας του Φεστιβάλ, είναι μια ανθρώπινηιστορία για τα όνειρα μιας άλλης ζωής. Στον Βερίγγειο Πορθμό, σε ένα χωριόφαλαινοθήρων, ο 15χρονος Λέσκα ερωτεύεται ένα κορίτσι από το Ντιτρόιτ.Όταν βρίσκει την «αγαπημένη» του να συνομιλεί με κάποιον άλλο, θολωμένοςαπό τη ζήλεια, ο Λέσκα ξεκινά μια αδιανόητη οδύσσεια. Στο συμβολικό σημείοόπου σμίγουν παρελθόν και μέλλον, αυτή η τρυφερή ιστορία ενηλικίωσηςαπηχεί την ταραχή της νιότης και τον παλμό της πρώτης αγάπης.

61st tiff opening 607

Πριν την ταινία έναρξης προηγήθηκε ένα πρωτότυπο βίντεο, με σύνθημα«Σινεμά με κάθε τρόπο - Φεστιβάλ με κάθε τρόπο». Στο βίντεο έναρξηςαπευθύνουν χαιρετισμούς η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ΛίναΜενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώσταςκαι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας ενώ ευχές δίνουν οι

61st tiff opening 607

άνθρωποι του Φεστιβάλ, που μπορεί να μην τους βλέπετε καθημερινά λόγω τηςκατάστασης, αλλά είναι δίπλα σας και φροντίζουν για κάθε στιγμή της onlineδιοργάνωσης.

Δείτε τους χαιρετισμούς και τις ευχές για το 61ο Φεστιβάλ στο βίντεο πουακολουθεί.


Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς