Η αφίσα του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης δείχνει την κατεύθυνση

ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΒΡΑΒΕΙΑ 03 SEP  /  Flix Team

Φωτεινό, αισιόδοξο χρώμα ντύνει την αναζήτηση κατεύθυνσης της σημερινής κινηματογραφικής κοινότητας.

Ετοιμη είναι η αφίσα του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - έτοιμη να μας δείξει την κατεύθυνση για τη διοργάνωση που θα γίνει από τις 5 ως τις 15 Νοεμβρίου 2020, αλλά και για τις απαντήσεις που την περίοδο αυτή αναζητούμε.

Διαβάστε ακόμη: To 61o Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μετρά «Το διάστημα μεταξύ μας | Από το sci-fi στο cli-fi», σε ένα μεγάλο αφιέρωμα

Την αφίσα του #TIFF61 υπογράφει ο Βάσκος illustrator Λουίς Μαθόν, τακτικός συνεργάτης των New York Times, New Yorker και Little White Lies. «Μια πυξίδα, πολλά χρώματα, καμία κατεύθυνση,» διαβάζουμε στο σκεπτικό της αφίσας. «Επιστρέφουμε στα βασικά, στις σταθερές που χάσαμε τον τελευταίο καιρό. Επικαλούμαστε τον παιδικό μας εαυτό που μας θυμίζει τη μεγαλύτερη εσωτερική μας ανάγκη για μια εποχή πιο ξέγνοιαστη. Αναζητούμε νέο πλοηγό το σινεμά. Οι ταινίες δείχνουν ζωτικά σημεία του ανθρώπινου ορίζοντα, δείχνουν όσα μας φέρνουν πραγματικά κοντά. Μάς προτείνουν καινούριους τρόπους να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από κινηματογραφικές στιγμές, μέσα από την διαρκώς εναλλασσόμενη εμπειρία της θέασης, καθώς βρισκόμαστε σε συνεχή αναζήτηση προσανατολισμού για το αύριο.»

Διαβάστε ακόμη: Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ζητά γεωγραφικό περιορισμό στις online προβολές

Ο Λουίς Μαθόν είναι illustrator και animator. Εχει γεννηθεί στο Γκέτσο, στη Χώρα των Βάσκων και ζει στη Βαρκελώνη. Η δουλειά του είναι γεμάτη χρώματα και κίνηση. Για τα έργα του χρησιμοποιεί τόσο ψηφιακά μέσα, όσο και σχεδίαση στο χέρι. Εχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης (The New York Times, The New Yorker, Vogue), καθώς και με το βρετανικό κινηματογραφικό περιοδικό Little White Lies, το οποίο συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Περισσότερα για τη δουλειά του μπορείτε να δείτε στο www.mazonluis.com και στον λογαριασμό του στο Instagram @luismazonstuff.

Το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 5 έως 15 Νοεμβρίου. Αυτή τη στιγμή οι διοργανωτές χτίζουν ένα υβριδικό μοντέλο για προβολές και δράσεις σε αίθουσες, στο διαδίκτυο και στο δημόσιο χώρο. Σε δυο εβδομάδες θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το υβριδικό φετινό Φεστιβάλ.

Δείτε παρακάτω τις αφίσες του #TIFF61 και καλό δρόμο!

tiff61 poster gif

tiff61 poster 607

tiff61 poster 607

tiff61 poster 607

Συνεχίζοντας την πλοήγηση σας στο flix.gr, συμφωνείτε στην εγκατάσταση cookies στον υπολογιστή σας. Μάθετε περισσότερα.