Φεστιβάλ / Βραβεία

Θεσσαλονίκη 2020: Πώς θα βλέπουμε φέτος ταινίες στο Φεστιβάλ;

στα 10

Το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ξεκινά την Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου - εδώ μαθαίνουμε τα τι και τα πώς.

Flix Team
Θεσσαλονίκη 2020: Πώς θα βλέπουμε φέτος ταινίες στο Φεστιβάλ;

Σινεμά με κάθε τρόπο, φεστιβάλ με κάθε τρόπο. Μ' αυτό το σύνθημα, το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιστρέφει, online από τις 5 έως τις 15 Νοεμβρίου, με όσα έχει ετοιμάσει για 'μας: ανεξάρτητες κι αιχμηρές ταινίες απ' όλο τον κόσμο, η πρόσφατη ελληνική παραγωγή που θα κάνει την πρεμιέρα της, τα άχαστα αφιερώματα (και οι ταινίες της Ανια Μπρέιεν και της Βέρα Χιτίλοβα, αλλά και το αφιέρωμα «Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990)» θα προβάλλονται online). Μπαίνουμε στο filmfestival.gr και παρακολουθούμε 177 ταινίες.

Πώς; Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω και για ό,τι απορία έχετε... το chat του site του Φεστιβάλ τις περιμένει.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

θεσσαλονίκη 2020 607

Πώς βλέπω ταινίες;

Μπείτε στο filmfestival.gr και ακολουθήστε το σύνδεσμο TIFF61 ONLINE.

Δημιουργείτε ένα λογαριασμό, αν δεν έχετε ήδη, επιλέγοντας Create account στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε.

Βρείτε την ταινία που σας ενδιαφέρει είτε μέσω αναζήτησης, είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού. Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

Επιλέγοντας να δείτε μία ταινία, εμφανίζεται η τιμή του εισιτηρίου (3€) και μπορείτε να εισάγετε τα στοιχεία της κάρτας σας προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή. Επιβεβαίωση της συναλλαγής λαμβάνετε και μέσω email. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε την ταινία που επιλέξατε

Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας για όλες τις προβολές ανεξαρτήτως ημέρας, όμως μπορείτε να δείτε κάθε ταινία μόνο την ημέρα ηλεκτρονικής προβολής της.

Την ημέρα της προβολής της, η ταινία είναι διαθέσιμη από τις 10:00 το πρωί και για 24 ώρες.

Θα πρέπει να ολοκληρώσετε την προβολή μέχρι τις 10:00 το πρωί της επόμενης ημέρας.

Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών.

Το Φεστιβάλ θα βρίσκεται στη διάθεσή σας κάθε μέρα 10.00 με 24.00 μέσω live chat για να απαντήσει σε ερωτήσεις και απορίες.

Κάθε ταινία θα είναι διαθέσιμη για περιορισμένες θεάσεις σε χρήστες αποκλειστικά από την Ελλάδα. Τα εισιτήρια για τις online προβολές δεν επιστρέφονται και δεν ακυρώνονται.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, είναι διαθέσιμα στο filmfestival.gr. Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 3 Νοεμβρίου.


Ειδικά πακέτα προβολών

Η τιμή της κάθε προβολής είναι 3 ευρώ. Ωστόσο, το Φεστιβάλ προσφέρει και ειδικά πακέτα προβολών, σε προνομιακές τιμές:

Masterpieces by Mastercard | Ανακαλύψτε δέκα επιλεγμένες ταινίες από το πρόγραμμα του 61ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σε προνομιακή τιμή για μια κινηματογραφική εμπειρία με την υπογραφή της Mastercard. Τιμή πακέτου: 20 ευρώ.
Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990) | Απολαύστε 13 απρόσμενες, cult, συναρπαστικές, σπάνιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας μέσα από το μεγάλο αφιέρωμα «Προφητείες από έναν άλλο κόσμο: Sci-fi και Cli-fi (1950-1990)». Τιμή πακέτου: 26 ευρώ.
Πρωτοποριακές δημιουργοί: Aνια Μπρέιεν – Βέρα Χιτίλοβα | Ανακαλύψτε δύο κορυφαίες φωνές του ευρωπαϊκού σινεμά μέσα από 12 ταινίες που θα σας μείνουν αξέχαστες: τη Νορβηγίδα Aνια Μπρέιεν που άνοιξε δρόμους στο φεμινιστικό σινεμά της Σκανδιναβίας και την «αναρχική» του τσέχικου σινεμά Βέρα Χιτίλοβα. Τιμή πακέτου: 24 ευρώ.
Ανοιχτοί Ορίζοντες | Εξερευνήστε τον παγκόσμιο ανεξάρτητο κινηματογράφο μέσα από τις 17 ταινίες του τμήματος «Ανοιχτοί Ορίζοντες» που δίνουν το στίγμα του ανήσυχου σινεμά που μας σαγηνεύει. Τιμή πακέτου: 34 ευρώ.
Another Take | Οι πιο τολμηρές νέες φωνές του σινεμά είναι εδώ. Δείτε ό,τι πιο φρέσκο και καινοτόμο έχει να προσφέρει ο σύγχρονος ανεξάρτητος κινηματογράφος μέσα από 15 δυνατές ταινίες που εντυπωσιάζουν και συγκινούν. Τιμή πακέτου: 30 ευρώ.

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Περισσότερα για το 61ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

tiff61 poster 607