Buzz

Ο Γούντι Αλεν υποστηρίζει το #MeToo κι όπως λέει και τις γυναίκες στο σινεμά ενεργά, εδώ και χρόνια

στα 10

Το όνομά του ακούστηκε πολύ τους τελευταίους μήνες. Τώρα μιλά κι ο ίδιος.

Ο Γούντι Αλεν υποστηρίζει το #MeToo κι όπως λέει και τις γυναίκες στο σινεμά ενεργά, εδώ και χρόνια

Μέσα στην θύελλα των κατηγόριων για σεξουαλική παρενόχληση που συντάραξε το Χόλιγουντ και το κίνημα που ζητά τα αυτονόητα για τις γυναίκες της βιομηχανίας, το όνομα του Γούντι Αλεν και μια παλιά ιστορία για την υποτιθέμενη κακοποίηση της θετής του κόρης Ντίλαν Φάροου, ήρθε ξανά στην επιφάνεια πριν από μερικούς μήνες, παρ΄ότι είχε εξετασθεί κι απορριφθεί από την δικαιοσύνη εδώ και χρόνια.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, μια σειρά από ηθοποιούς που έχουν εμφανιστεί στις ταινίες του σκηνοθέτη, έσπευσαν να δηλώσουν πως μετανιώνουν γι αυτό ή πως δεν θα έπαιζαν ποτέ ξανά σε μια ταινία του. Οι λίγες φωνές υπεράσπισης δεν ακούστηκαν ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου τα πνεύματα είναι δικαιολογημένα τεταμένα.

Δείτε ακόμη: Η Κέιτ Μπλάνσετ έχει μία (ψύχραιμη) άποψη για το σκάνδαλο Γούντι Αλεν

Τώρα, ο ίδιος ο Αλεν σε μια συνέντευξή του στην τηλεόραση της Αργεντινής απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με όλο αυτόν το θόρυβο λέγοντας πως «όλοι αποζητούν δικαιοσύνη και φυσικά όταν υπάρχει ένα κίνημα σαν το #MeToo οφείλεις να το στηρίξεις, θέλεις να δεις την δικαιοσύνη να θριαμβεύει απέναντι στους ανθρώπους που κάνουν τέτοιες φρικτές πράξεις. Φυσικά και είναι κάτι καλό».

Timothée Chalamet Woody Allen 607

Ομως ο Αλεν είναι απογοητευμένος από το γεγονός ότι το όνομά του αναμείχθηκε με τα ονόματα ανθρώπων όπως ο Γουάινστιν και πως είναι άδικο να εξισώνεται μαζί τους αφού «κατηγορήθηκε από μία μόνο γυναίκα σε μια υπόθεση κηδεμονίας ενός παιδιού» κι αντίθετα θα έπρεπε να θεωρείται ένας σημαντικός σύμμαχος του #MeToo κινήματος.

«Είμαι θερμός υποστηρικτής του#MeToo» λέει. «Οταν υπάρχουν άνθρωποι που παρενοχλούν αθώες γυναίκες ή άνδρες φυσικά και θα πρέπει να αποκαλύπτονται Αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να θεωρούμαι πρότυπο, το #MeToo θα έπρεπε να με χρησιμοποιεί σαν σύμβολο. Διότι έχω δουλέψει πενήντα χρόνια στο σινεμά. Εχω δουλέψει με εκατοντάδες ηθοποιούς -διάσημες ή στο ξεκίνημά τους- και ούτε μία, ποτέ δεν έχει υπαινιχθεί ότι υπήρξα απρεπής με οποιονδήποτε τρόπο».

Οσο για της κατηγορίες της Μία Φάροου ότι είχε κακοποιήσει την θετή του κόρη ο Αλεν απαντά: «Κάτι τέτοιο είναι τρελό. Είναι μια ιστορία που έχει εξεταστεί εξονυχιστικά από τις αρχές πριν από 25 χρόνια κι όλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι κατηγορίες ήταν ψέμματα. Κι αυτό ήταν το τέλος τότε και η ζωή μου συνεχίστηκε. Το να γυρίζουμε πίσω εκεί ξανά, να κατηγορούν ξανά έναν άνθρωπο είναι απλά φρικτό. Είμαι κι εγώ οικογενειάρχης κι έχω κι εγώ παιδιά».

Ακόμη κι έτσι, η τύχη της καινούριας ταινίας του «A Rainy Day in New York», της οποίας αρκετοί από τους πρωταγωνιστές όπως ο Τίμοθι Σαλαμέ, η Σελίνα Γκόμεζ κι η Ρεμπέκα Χολ έσπευσαν να δωρίσουν την αμοιβή τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς όταν ο γιος της Μία Φάροου Ρόναν ξεκίνησε εκ νέου την εκστρατεία του εναντίον του Γούντι Αλεν, εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη.


Δείτε επίσης: